معاون اداره تنظیم خانواده و جمعیت وزارت بهداشت از جایگزین شدن نسلهای جدید داروهای پیشگیری از بارداری با داروهای کنونی در صورت حصول نتایج مثبت از اقدامات تحقیقاتی در این زمینه، خبر داد.
دکتر محمد اسلامی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات در دست انجام برای آغاز یک کار تحقیقاتی به منظور جایگزینی نسلهای جدید داروهای پیشگیری از بارداری با داروهای کنونی، گفت: بر این اساس با تاییدیه وزارت بهداشت، اثربخشی و عوارض داروهای نسل جدید پیشگیری از بارداری در مقایسه با کنونی کشور بررسی میشود. در صورت حصول نتایج مثبت به دنبال این خواهیم بود که نسلهای جدید را با نسلهای قبلی جایگزین کنیم تا به این ترتیب کیفیت بهتری از داروهای پیشگیری از بارداری در اختیار گیرندگان خدمت قرار دهیم.
وی با بیان این که اکنون قرصها و روشهای تزریقی پیشگیری از بارداری در داخل کشور تولید میشود، ادامه داد: با توجه به پتانسیل کشور در تولید این داروها، در صورتی که نتایج مثبتی از این تحقیقات به دست آید، ظرفیت تولید نسل جدید داروهای پیشگیری از بارداری در داخل کشور وجود دارد و نیازی به واردات نخواهد بود.
پیشگیری اورژانس از بارداری در کشور از سقف ۸ قرص به یک قرص کاهش مییابد
اسلامی در ادامه از اقدامات در دست انجام به منظور ارایه خدمتی دیگر در زمینه پیشگیری اورژانس از بارداری گفت: پیشگیری اورژانس از بارداری از حدود ۱۰ سال گذشته در کشور به کار گرفته شد. به این منظور از قرصهای ترکیبی مانند «ال دی» و «اچ دی» و از حدود سه سال گذشته از قرصهای «لئونورجسترول» استفاده شد.
وی اثربخشی «لئونورجسترول» را از «ال دی» و «اچ دی» بیشتر عنوان کرد و گفت: از طرف دیگر عوارض جانبی «لئونورجسترول» کمتر از این قرصهاست. در پیشگیری اورژانس از بارداری و در صورت استفاده از قرص «ال دی» باید ۸ قرص (۴ قرص در ابتدا و ۴ قرص ۱۲ ساعت بعد) و در صورت استفاده از «اچ دی» باید ۴ قرص (۲ قرص در ابتدا و ۲ قرص ۱۲ ساعت بعد) استفاده شود.
به گفته دکتر اسلامی برای پیشگیری اورژانس از بارداری با مصرف قرص لئونورجسترول ۲ قرص ( یک قرص در ابتدا و یک قرص ۱۲ ساعت بعد) استفاده میشود. اما بر اساس آخرین دستورالعمل فاصله ۱۲ ساعته قرص لئونورجسترول در پیشگیری اورژانس از بارداری از بین رفته و میتوان دو قرص را یک جا مصرف کرد. بنابراین این دو قرص یکی میشود. بر این اساس از شرکت تولید کننده داخلی خواسته شده که دو قرص لئونورجسترول را به یک قرص تبدیل کند. به این ترتیب در پیشگیری اورژانس از بارداری از سقف ۸ قرص به یک قرص میرسیم.
معاون اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت، قیمت قرص جدید «لئونورجسترول» به منظور پیشگیری اورژانس از بارداری در بخش دولتی را حدود ۱۰۰ تومان و در بخش خصوصی حدود ۱۴۰ تومان عنوان کرد.
اسلامی در پایان ضریب اطمینان اغلب روشهای پیشگیری از بارداری در کشور را بیش از ۹۹ درصد عنوان کرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)