آنتی اکسیدان های گیاهی جایگزین داروهای شیمیایی می شود
محققان مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مطالعه و تحقیقات برروی گونه های مختلف گیاهان بومی در شمال کشور به این نتیجه رسیدند که بسیاری از گیاهان می توانند جایگزین مناسبی برای برخی از ترکیبات شیمیایی در درمان بسیاری از بیماری ها شوند.
سید محمد نبوی پنبه چوله روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در طرحی با عنوان ” بررسی خاصیت آنتی اکسیدان ۱۱ گونه گیاه دارویی بومی شمال کشور”‌ خواص این گیاهان در درمان برخی از بیماری ها مورد بررسی قرار گرفت و بعد از سه سال تحقیقات و بررسی نتایج بسیار مطلوبی به دست آمد.
وی این طرح را به همراه برادر خود سید فاضل نبوی پنبه چوله و راهنمایی دکتر محمد علی ابراهیم زاده و دکتر بهمن اسلامی انجام داد و در جشنواره جوان خوارزمی رتبه دوم در پژوهش های بنیادی را کسب کرد.
محقق دانشگاه مازندران اظهار داشت : تاثیر بسیاری از گیاهان دارویی بروی بیماری هایی مانند تصلب شرایین، آسیب های التهابی، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی ثابت شده است.
نبوی میزان آنتی اکسیدانت ها برروی ۱۱ گونه گیاهی از جمله تلکا، خرمندی ، چوچاخ، زولنگ ، انجیلی، لرگ، آنقوزه، بامیه، پلم، سرخاب و افسنطین را بررسی کرد.
این محقق ادامه داد: بعد از سه سال تحقیق و بررسی برروی این گیاهان این نتیجه به دست آمد که این گیاهان به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا می توانند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدانت های شیمیایی موجود در بازار باشند.
وی گفت: به عنوان مثال گیاه ” لرگ” اثر بسیاری خوبی برروی سوختگی و التهاب دارد و یا از گیاه زولنگ می توان برای کاهش آهن خون در بیماران تالاسمی استفاده کرد.
این محقق مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: به دلیل اینکه ترکیبات شیمیایی اثر سوء از خود به جای می گذارند ، استفاده از ترکیبات گیاهی در کشور رو به افزایش است.
وی با اشاره به فراوانی گونه های گیاهی در کشور گفت: به دلیل غنی بودن کشور از پوشش گیاهان دارویی تحقیقات برروی گیاهان دارویی و حرکت به سمت طب سنتی در حال رواج است و گیاهان بومی که انحصاری ایران هستند نیز از اهمیت بالایی برخوردارند.