محققان ايتاليايي موفق به ساخت نرمافزاري شدهاند كه به ادعاي آنها روياي خودروهاي سخنگو را به واقعيت مبدل خواهد كرد.
اين نرمافزار كه توسط دانشمندان دانشگاه بولوگنا ساخته شده به خودروها اجازه خواهد داد تا در جاده با يكديگر به تعامل بپردازند.
به گفته اين محققان، فناوري مشابهي پيش از اين مورد استفاده قرار گرفته بود اما اين بار خودروها خواهند توانست از اتفاقات در حال جريان در كيلومترها جلوتر آگاهي پيدا كنند.
طبق آزمايشات، اين فناوري خواهد توانست تا 40 درصد ميزان تصادفات را كاهش دهد.
آزمايشات جادهاي اين نرمافزار قريبالوقوع بوده و قرار است از ماه اوت با همكاري شركت خودرو سازي تويوتا در جادههاي لوسآنجلس اجرا شود.
با اينكه سيستم تلهماتيك كه تركيب مخابرات و انفورماتيک در خودروها است، از چندي پيش مورد استفاده بوده، اين تحقيقات يك كارايي ديگر را به آن افزوده است.
اين پژوهش، تلهماتيك را با حركت اينترنتي اشيا تركيب ميكند كه در آن اجسام روزانه از يك حضور آنلاين برخوردار بوده و از اين رو ميتوانند با يكديگر ارتباط برقرار كنند.
هدف نهايي اين پروژه، ارتباط تمام خودروها در جادهها از طريق ارتباط وايفاي(Wi-Fi) است كه در آن ميتوان سيستم وايفاي را كه با يك سنسور فعال شده در خودرو نصب يا اين نرمافزار را بر روي گوشي هوشمند دانلود كرد.
ماركو روچتني، رهبر اين تيم تحقيقاتي، سيستم خود را متفاوت از تلهماتيكهاي رايج خوانده كه با استفاده از يك مكانيزم رادارمانند به شناسايي موانع جادهاي پرداخته و سپس از گزينه ترمز استفاده ميكند.
به گفته اين محققان، با برقراري ارتباط بين خودروها، رانندگلان ميتواند از اتفاقات جادهاي در كيلومترها جلوتر باخبر شوند.
اين ارتباط از طريق حسگرهاي شتابدهنده داخل خودرو انجام ميشود كه يك پيام اخطار را در شرايط اضطراري مانند نصادف جادهاي، مخابره ميكند.
هنگامي كه يك خودرو در صحنه تصادف با كاهش ناگهاني سرعت روبرو ميشود، اين تغيير توسط حسگر دريافت شده و يك پيام اخطار به خودروهاي نزديك محل حادثه مخابره ميشود.
به گفته محققان، اين فناوري را ميتوان به دو شيوه استفاده كرد. راه اول اين كه اين سيستم اخطار را در داشبورد يا سيستم جهتيابي ماهوارهاي خودرو ادغام كرد كه در اين صورت هزينه آن حدود 25 پوند براي هر خودرو خواهد بود.
راه ديگر اينكه ميتوان آنرا از طريق سيستم وايفاي گوشي همراه هوشمند دانلود كرد.
در صورت موفقآميز بودن اين پروژه، ميتوان آنرا گامي به سوي شهرهاي هوشمند محسوب كرده كه در آن همه چيز از چراغهاي راهنمايي و رانندگي گرفته تا خودروهاي هوشمند بدون راننده، با رايانهها به هم مرتبط بوده و كنترل ميشوند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)