4 دى
ميلاد حضرت مسيح عليه السلام
حضرت مسيح از انبياء بزرگ الهى است كه تولدش تواءم با معجزه بود چرا كه بدون داشتن پدر از حضرت مريم متولد شد، آن حضرت در بين تمامى پيروان اديان ، بويژه مسلمانان احترام خاصى دارد. در قرآن نامش با عظمت ياد شده و روح خدا، عيسى و مسيح خوانده شده است . تكلم در گهواره ، زنده كردن مردگان و شفاى بيماران صعب العلاج از جمله معجزات آن حضرت بود. وقتى هم كه يهود آهنگ جانش كردند، به امر خدا، عروج كرد تا پس از ظهور حضرت مهدى از ياران آن حضرت باشد.
# عيسى مسيح همه چيزش معجزه بود، معجزه بود كه از مادر باكره متولد شد.معجزه بود كه در مهد سخن گفت .معجزه بود كه براى بشر صلح و صفا و روحانيت آورد.
صحيفه نور جلد 11، ص 92
# ... حضرت عيسى ، - سلام الله عليه - كه اين اشخاصى كه تابع او هستند خيال مى كنند كه حضرت عيسى فقط يك معنوياتى مى گفته است ...يك همچو عيسايى نمى نشيند تو خانه و مساءله بگويد تا چه بشود.اگر مساءله مى خواست بگويد و مساءله گو بود، ديگر چرا دارش مى كشيدند؟! ديگر چرا اذيتش مى كردند؟!
صحيفه نور جلد 20،ص 158
# عيد سعيد ميلاد مسيح پيامبر عظيم الشاءن كه براى طرفدارى مظلومان و برقرارى عدل و رحمت ، مبعوث و با گفتار آسمانى و كردار ملكوتى خود ظالمان و ستمكاران را محكوم و مظلومان و مستضعفان را پشتيبانى فرمود بر ملتهاى مستضعف جهان و ملت مسيح و مسيحيان هم ميهنان مبارك باد.
صحيفه نور جلد 11، ص 78
# اين اشخاص كه گمان مى كنند كه حضرت عيسى ...فقط يا ناصح بوده ، اينها به نبوت حضرت عيسى عليه السلام لطمه وارد مى كنند.
صحيفه نور جلد 19،ص 84
# مگر امكان دارد كه حضرت مسيح تعليمش اين داده كه ظلم قبول كنى ، صورتت را اينطور بگيرى ، وقتى مى زنند، آن طرف مى گيرى ، اين تعليم خدا نيست ، اين تعليم مسيح نيست ،...حضرت مسيح با زور مخالف است .
صحيفه نور جلد 11، ص 132
7 دى
روز سوادآموزى
در هفتم دى ماه 1358،امام خمينى براى ريشه كنى بلاى خانمان سوز جهل از جامعه اسلامى ، فرمان تشكيل نهضت سواد آموزى را صادر كرد تا بيسوادى با عزمى ملى از دامان نظام مقدس جمهورى اسلامى پاك شود. از آن پس ، اين روز به روز سواد آموزى نامگذارى شد.
# لازم است تمام بيسوادان براى يادگيرى و تمام خوهران و برادران باسواد براى ياد دادن بپا خيزند.
# برادران و خواهران ايمانى ! براى رفع اين نقيصه درد آور بسيج شويد و ريشه اين نقص را از بن بر كنيد.
# من از ملت عزيز اميد دارم كه با همت والاى خود، بدون فوت وقت ايران را به صورت مدرسه اى درآورند.
صحيفه نور جلد 11، ص 121
# همان طورى كه نوشتن و خواندن را بر آنها ياد مى دهيد، جهت هم به آنها بدهيد كه براى خدا بخوانند و براى خدا بنويسند، براى خدمت به خلق و براى خدمت به خدا و براى خدمت به اسلام .
صحيفه نور جلد 13،ص 229
13 دى
پيام تاريخى امام قدس سره به گورباچف
امام خمينى قدس سره در 13 ديماه 1367 با اعزام هياءتى به سرپرستى آية الله جوادى آملى ، پيام تاريخى مهمى را براى ميخائيل گورباچف صدر هياءت رئيسه اتحاد جماهير شوروى ارسال داشتند. اين پيام در مقطعى از تاريخ فرستاده شد كه شوروى به عنوان زادگاه كمونيسم در حال تجديد نظر در مبانى مكتب خود و امام با استفاده حكيمانه از اين فرصت ، نداى توحيد و اسلام را به آنان ابلاغ كرد تا مگر در صراط مستقيم الهى آيند.
# مشكل شما عدم اعتقاد به خداست همان مشكلى كه غرب را هم به ابتذال و بن بست كشيده و يا خواهد كشيد.مشكل اصلى شما مبارزه طولانى و بيهوده با خدا مبداء هستى و آفرينش است .
صحيفه نور جلد 21، ص 66
# از اين پس كمونيسم را بايد در موزه هاى تاريخ سياسى جهان جستجو كرد چرا كه ماركسيسم جوابگوى هيچ نيازى از نيازهاى واقعى انسان نيست ، چرا كه مكتبى است مادى و با ماديت نمى تواند بشريت را از بحران عدم اعتقاد به معنويت كه اساسى ترين درد بشرى در غرب و شرق است ، به در آورد.
# از شما جدا مى خواهيم كه در شكستن ديوارهاى خيالات ماركسيسم گرفتار زندان غرب و شيطان بزرگ نشويد.
# آقاى گورباچف ! وقتى از گلدسته هاى مساجد بعضى از جمهورى هاى شماپس از هفتاد سال بانگ الله اكبر و شهادت به رسالت ختمى مرتب - صلى الله عليه و آله - به گوش رسيد، تمامى طرفداران اسلام ناب محمدى (ص ) را از شوق به گريه انداخت .
صحيفه نور جلد 21،ص 67
# درباره اسلام به صورت جدى تحقيق و تفحص كنيد و اين نه به خاطر نياز اسلام و مسلمين به شما، كه به جهت ارزش هاى والا و جهان شمول اسلام است كه مى تواند وسيله راحتى و نجات همه ملتها باشد و گره مشكلات اساسى بشريت را باز نمايد.
صحيفه نور جلد 21،ص 68 و 69
# ... صريحا اعلام مى كنم كه جمهورى اسلامى ايران به عنوان بزرگترين و قدرتمندترين پايگاه جهان اسلام به راحتى مى تواند خلاء اعتقادى نظام شما را پر نمايد.
صحيفه نور جلد 21،ص 69
19 دى
قيام 19 دى قم
در 17 ديماه 1356 در روزنامه اطلاعات مقاله اى در توهين به امام خمينى چاپ شد. روز 18 ديماه مدرسين حوزه دروس خود را تعطيل كرده و طلاب به طور دسته جمعى به بيت علما رفته و نسبت به اين هتك حرمت اعتراض مى كنند. با پيوستن مردم به طلاب در روز 19 ديماه 56 در ميدان شهدا مزدوران رژيم آنان را به گلوله مى بندند. بدين صورت اولين تظاهرات مردمى پس از 15 خرداد 42 به خاك و خون كشيده مى شود اما گراميداشت چهلم اين شهدا شعله انقلاب را در شهرهاى ديگر بر مى افروزد.
# بايد (پانزده خرداد) و (نوزده دى ) جاويد و زنده نگهداشته شود تا جلادى از خاطره ها نرود و نسل هاى آتيه جرائم شاهان سفاك را بدانند.
صحيفه نور جلد 2، ص 19
# حوزه علميه قم كه دژ محكم وحى و عدالت و ملجاء مسلمين عدالت خواه است و مردم مسلم محترم قم كه هماره سرباز فداكار اسلام و پشتيبان مكتب قرآن است .
صحيفه نور جلد 2، ص 17
# علم مركزش قم است و از قم دارد نشر مى شود، نه علم ، علم و عمل ...مركز فعاليت اسلامى است ، مركز تحرك اسلامى است ، تحرك از قم ...از توده قم كه سربازهاى وفادار به اسلام هستند، از آنجا تحرك دارد سرايت مى كند به همه جا...
صحيفه نور جلد 2، ص 23
# قم نمونه بود و من مفتخرم كه در قم هستم من 15 سال يا قدرى بيشتر از شما دور بودم لكن دلم اينجا بود با شما بودم ، شما غيرتمندان ، شما پاك جوانان سرمشق همه شديد و الحمدلله تمام ملت ايران ، سرتاسر ملت ايران با هم همصدا شدند و اين قدرت الهى بود كه اين طاغوت را شكست .
صحيفه نور جلد 5،ص 130
# قم حرم اهل بيت است . قم مركز علم است . قم مركز تقواست . قم مركز شهادت و شهامت است .
# از قم شهادت به همه جا صادر مى شود.
# قم شهرى است كه در آن ايمان و علم و تقوا پرورش يافته .
# از قم تقوا، شجاعت شهامت و همه فضائل به همه جا صادر مى شود و صادر خواهد شد.
صحيفه نور جلد 13،ص 51
26 دى
فرار شاه خائن
با گسترش اعتراضات مردمى و اثبات ناكار آمدى حكومت نظامى و سست شدن پايه هاى سلطنت شاهنشاهى ، در 26 ديماه 1357 محمد رضا پهلوى و همسرش پس از سالها ظلم و جنايت در حق مردم مسمان ايران ، به طور غير رسمى از تهران به مقصد آسوان مصر خارج شدند،فرار شاه جشن و سرور بزرگى را براى ملت ايران در پى داشت و كمتر از يك ماه پس از آن ، رژيم شاهنشاهى در ايران سقوط كرد.
# فرار محمد رضا پهلوى طليعه پيروزى ملت و سرلوحه سعادت و دست يافتن به آزادى و استقلال است .
# اين ستمگر با دست آغشته به خون جوانان ما و جيب انباشته از ذخاير ملت از دست ما گريخت .
# او رفت و به هم پيمان خود اسرائيل دشمن سرسخت اسلام و مسلمين پيوست و جرائم و آشفتگيهايى را به جاى گذاشت كه ترميم آن جز به تاءييد خداوند متعال و همت همه طبقات ملت ... مسير نخواهد شد.
صحيفه نور جلد 4، ص 237
# خروج شاه اولين مرحله پيروزى ملت ماست ....
صحيفه نور جلد 4، ص 239
12 بهمن
ورود حضرت امام به ميهن اسلامى
با گسترش قيام مردمى ، امام در پيامى عزم خود را مبنى بر بازگشت به ايران اعلام كرد.اما بختيار نخست وزير وقت در مخالفت با اين تصميم ، فرودگاههاى كشور را بست سرانجام اعتراضات مردم و تحصن علما در مسجد دانشگاه تهران سبب شد تا فرودگاه مهرآباد بر روى امام باز شود و روز 12 بهمن 1357 با ورود امام به آغوش پر مهر ملت ، پرشكوه ترين استقبال تاريخ از معظم له صورت گرفت .
# من خادم شما و مملكت هستم . آمده ام كه بزرگوارى شما را حفظ كنم و آمده ام كه دشمن شما را از بين ببرم .
# من آمده ام تا دولت يك مستقل باشد.
# من آمده ام كه دست اجانب را از اين مملكت جدا كنم .
# من آمده ام كه رسوا كنم اينهايى كه به اسم مليت ، به اسم قانون اساسى به اسم كذا مى خواهند مسائل سابق را عود بدهند.
صحيفه نور جلد 5، ص 25
22-12 بهمن
دهه فجر
12 تا 22 بهمن 1357 دهه فجر انقلاب اسلامى و روزهاى سرنوشت ساز ملت به پاخاسته ايران است .بازگشت افتخارآميز امام امت قدس سره به ايران اسلامى و اعلام تشكيل دولت موقت ، پيوستن بسيارى از ارتشيان به انقلاب و بيعت نيروى هوايى با امام بزرگوار و شكست حكومت نظامى با حضور شكوهمند مردم در صحنه به فرمان امام خمينى قدس سره ، فتح مراكز مهمى همچون صدا و سيما و پادگانهاى نظامى و سرانجام پيروزى انقلاب اسلامى را در پى داشت .
# من اين جشن بزرگ را وفى الحقيقه عيد اسلامى بزرگ را بر همه ملت هاى اسلامى بلكه محرومان تمام دنيا تبريك عرض مى كنم ، تبريك براى اينكه اين انقلاب (تنها) انقلاب ايران نيست .
صحيفه نور جلد 19،ص 269
# انقلاب ما معجزه بود از اين بچه هاى كوچك تا آن پيرمردهايى كه در بيمارستانها خوابيده بودند يك صدا براى اسلام فرياد كردند اين يك اعجازى بود كه در ايران واقع شد همين بود كه پيروز كرد اينها را بر يك همچو قدرتهايى كه تخيل اين در ذهن كسى در عالم پيدا نمى شد.
صحيفه نور جلد 6،ص 219
# انقلاب كرديم كه شعائر اسلام را زنده كنيم نه انقلاب كرديم كه شعائر اسلام را بميرانيم .
صحيفه نور جلد 13، ص 156
# اين انقلاب ، بهترين انقلابها و بزرگترين انقلابها بوده است از حيث محتوا.
صحيفه نور جلد 14 ،ص 41
# اين اعجاز بزرگ قرن و اين پيروزى بى نظير و اين جمهورى اسلامى محتاج به حفظ و نگهبانى است .
صحيفه نور جلد 14، ص 63
# از آنجايى كه ملت با تحولى الهى به انقلاب اسلامى متكى بر معنويات دست زد، توانست آن قدرت بزرگ را در هم بشكند.
صحيفه نور جلد 17،ص 200
# آن چيزى كه ...بايد او را جزء معجزات ما حساب بكنيم ، همان انقلاب درونى اين ملت بود، انقلاب درونى اين ملت موجب شد كه اين انقلاب پيدا شد.
صحيفه نور جلد 19، ص 269
# شك نبايد كرد كه انقلاب اسلامى ايران از همه انقلابها جداست ؛ هم در پيدايش و هم در كيفيت مبارزه و هم در انگيزه انقلاب و قيام . و ترديد نيست كه اين يك تحفه الهى و هديه غيبى بوده كه از جانب خداوند منان براى ملت مظلوم غارت زده عنايت شده است .
صحيفه نور جلد 21 ،ص 176
17 بهمن
تشكيل مجمع تشخيص مصلحت نظام
طبق اصل 112 قانون اساسى ، مجمع تشخيص مصلحت نظام براى حل موارد اختلاف بين مجلس شوراى اسلامى و شوراى نگهبان و مشاوره در امورى كه رهبرى به عهده اين مجمع مى گذارد تشكيل مى شود كه انتخاب اعضاى ثابت و متغير آن با رهبرى است كه مجمع اولين بار، قبل از اصلاح قانون اساسى با فرمان حضرت امام در 17 بهمن 1366 تشكيل شد.
# مصلحت نظام و مردم از امور مهمه اى است كه مقاومت در مقابل آن ممكن است اسلام پابرهنگان زمين را در زمان هاى دور و نزديك زير سؤ ال برد و اسلام آمريكايى مستكبرين و متكبرين را باپشتوانه ميلياردها دلار توسط ايادى داخل و خارج آنان پيروز گرداند.
صحيفه نور جلد 20، ص 176
# مصلحت نظام از امور مهمه اى است كه گاهى غفلت از آن موجب شكست اسلام عزيز مى گردد. امروز جهان اسلام ، نظام جمهورى اسلامى ايران را تابلوى تمام نماى حل معضلات خويش مى دانند.
صحيفه نور جلد 20، ص 176
# (مجلس ) در تنگناها و موانع ، از قدرت و قاطعيت و سرعت عمل مجمع تشخيص مصلحت كه پشتوانه عظيم و با بركت و پرثمرى براى كشور ماست ، بهره مند شود.
صحيفه نور جلد 20،ص 176
# يكى از مسائل بسيار مهم در دنياى پرآشوب كنونى ، نقش زمان و مكان در اجتهاد و نوع تصميم گيرى هاست حكومت فلسفه عملى برخورد با شرك و كفر و معضلات داخلى و خارجى را تعيين مى كند.
صحيفه نور جلد 21،ص 61
# بايد تمام سعى خودتان را بنمائيد كه خداى ناكرده اسلام در پيچ و خم هاى اقتصادى ، نظامى ، اجتماعى و سياسى متهم به عدم قدرت اداره جهان نگردد.
صحيفه نور جلد 21،ص 61
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)