8 آبان
شهادت محمد حسين فهميده
محمد حسين فهميده نوجوان 13 ساله بسيجى كه در هشتم آبان ماه 1359 در جبهه خرمشهر، چند نارنجك به كمر بسته و براى جلوگيرى از تهاجم دشمن ، خود را به زير تانك انداخت و پس از انهدام آن ، خود نيز به شهادت رسيد. امام بزرگوار از اين نوجوان به عنوان رهبر ياد كرده اند.
# رهبر ما آن طفل دوازده ساله اى است كه با قلب كوچك خود كه ارزشش از صدها زبان و قلم ما بزرگتر است با نارنجك خود را زير تانك دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نيز شربت شهادت نوشيد.
صحيفه نور جلد 14،ص 60
# حضرت امام ره درباره نوجوانى ديگر در حادثه 17 شهريور 1357 مى فرمايد:
# يك كسى كه براى من نقل كرد گفت من خودم ديدم كه يك بچه ده ، دوازده ساله (يك همچو چيزى ) سوار موتور سيكلت بود و رفت طرف تانك ، تانك هم او را زير گرفت از بين برد اما يك همچو روحيه اى پيدا شده بود كه بچه دوازده ساله هم حمله به تانك مى كند با دست خالى و هيچى .
صحيفه نور جلد 9،ص 65
13 آبان
تبعيد حضرت امام (ره ) به تركيه
چند روزى پس از نطق تاريخى امام (ره ) درباره مفاسد كاپيوتولاسيون ، صدها كماندو به همراه مزدوران ساواك ، در 13 آبان 43 از بام و ديوار وارد منزل امام شدند و شبانه ايشان رابه تهران منتقل كرند و با يك هواپيماى نظامى به تركيه تبعيد نمودند.
# در اين مدت طولانى كه به جرم مخالفت با مصونيت آمريكايى ها كه اساس استقلال كشور را در هم شكست ، از وطن دور هستم و بر خلاف قانون شرع و قانون اساسى در تبعيد به سر مى برم ، مراقب مصيبت هايى كه به ملت مظلوم بى پناه ايران وارد مى شود، بوده ام و از آنچه به اين ملت اصيل از ظلم دستگاه جبار مى گذرد و بيس مطلع شده و رنج برده ام .
صحيفه نور جلد 1، ص 133
# پانزده سال قبل كه شاه قصد داشت به دستور آمريكا لايحه مصوينت مستشاران آمريكايى رابه تصويب مجلسين برساند، من اين خيانت شاه را نسبت به ملت ايران ، در طى يك سخنرانى و صدور يك اعلاميه محكوم نمودم و ملت ايران را از اين سياست استعمارى آمريكا مطلع ساختم كه پس از چند روز مرا از اين پس از آنكه شبانه به منزلم در قم حمله كردند، دستگير و سپس به تركيه تبعيد نمودند.
صحيفه نور جلد 4، ص 23
13 آبان
تسخير انقلابى لانه جاسوسى آمريكا
از آنجا كه سفارت آمريكا در تهران به لانه جاسوسى و توطئه عليه نظام جمهورى اسلامى تبديل شده بود، دانشجويان پيرو خط امام در 13 آبان 1358، سفارت را اشغال كرده و 53 جاسوس به ظاهر ديپلمات را به مدت 444 روز گروگان گرفتند.اين حركت انقلابى ابهت ظاهرى استعمار آمريكا در بين ملت هاى دنيا را در هم شكست . دولت موقت پس از اين اقدام ، استعفا كرد.
# مركز توطئه و جاسوسى به اسم سفارت آمريكا و اشخاصى كه در آن بر ضد نهضت اسلامى ما توطئه نموده اند، از احترام سياسى بين المللى برخوردار نيستند.
صحيفه نور جلد 10، ص 195
# مركز فساد آمريكا را جوان ها گرفته اند و آمريكائى هايى هم كه در آنجابودند گرفتند و آن لانه فساد را به دست آوردند و آمريكا هم هيچ غلطى نمى تواند بكند و جوان ها مطمئن باشند كه آمريكا هيچ غلطى نمى تواند بكند.
صحيفه نور جلد 10، ص 149
# ما مدعى هستيم اينجا سفارتخانه نيست ، اصلش قضيه سفارت در كار نبوده و ما مدعى هستيم اين آدمهايى كه در اينجا بودند اينها اجزاء سفارتخانه نبودند، به اسم سفارتخانه شما (آمريكا) يك چيزى درست كرديد كه لانه جاسوسى است .
صحيفه نور جلد 10 ص 15
# سفارتخانه ها حق ندارند كه تفنگدار وارد كنند و اينها تفنگدارها در آنجا داشتند... سفارتخانه ها حق ندارند كه جاسوسى كنند، توطئه بكنند و اينها جاسوسى مى كردند .
صحيفه نور جلد 1، ص 162
# ما شعار مرگ بر آمريكا را در عمل جوانان پر شور و قهرمانان و مسلمانان در تسخير لانه فساد و جاسوسى آمريكا تماشا كرده ايم . ما همه شعارهايمان را با عمل محك زده ايم .
ج 21، ص 95
13 آبان
روز دانش آموز
صبح روز 13 آبان 1357، كه صدها دانش آموز و دانشجو در مقابل دانشگاه تهران تجمع كرده بودند، با گلوله هاى مزدوران شاه به خاك و خون غلطيدند و 56 شهيد و صدها مجروح تقديم انقلاب اسلامى كردند. لذا اين را روز دانش آموز نام نهادند با خاطره شهداى دانش آموز زنده نگهداشته شود.
# شما جوانهاى محصل ، ساير جوانها اميد من هستيد، نويد من هستيد، اميد من به شما توده جوان است ، به شما توده محصل است .
صحيفه نور جلد 5، ص 179
من اميد اين را دارم كه مقدرات مملكت بعد از اين به دست شما عزيزان بيفتد و مملكت ما شما عزيزان حفظ كنيد .
صحيفه نور جلد 5، ص 159
# من اميد آن را دارم كه شماها با علم و عمل و تهذيب نفس ، با علم و عمل صالح ، بر مشكلات خودتان غلبه كنيد.
صحيفه نور جلد 5، ص 179
# فرزندان عزيزم ، ديگر اين شمائيد كه بايد هر چه بيشتر كوشش كنيد تا نهال آزادى و استقلال كشور را آبيارى كنيد.
صحيفه نور جلد 5، ص 95
# فرداى شما فرداى دشوارى است كه اگر مجهز به علم و تقوا و شعور انقلابى - اسلامى شديد پيروزيتان حتمى است .
صحيفه نور جلد 5،ص 98
# با پاكسازى آموزش و پرورش از آثار فرهنگ استعمارى ، محيطى بوجود آوريد كه اطفال ما را شير بچگانى كه هميشه پشت جبهه مقاومت عليه آمريكا و صهيونيست و ساير چپاولگرهاى شرق و غرب نشسته اند، تربيت كنيد.
صحيفه نور جلد 5، ص 100
# شما جوانان كه اميد من هستيد و نويد من هستيد، كوشش كنيد و وحدت كلمه خود را حفظ كنيد.
صحيفه نور جلد 15، ص 18
# مطمئن باشيد كه خمينى تا قطع ريشه هاى استعمارى چپ و راست همسنگر شماست ...من چشم اميدم به شماست .
5، ص 1
5 آذر
روز بسيج
روز پنجم آذر ماه 1358 با فرمان حضرت امام (ره ) بسيج مستضعفين حيات خود را آغاز كرد. بسيج وظيفه جذب ، آموزش وسازماندهى مردمى را عهده دار شد و پايه هاى يك ارتش مردمى را بنيان نهاد. بسيج همواره در زمان جنگ و صلح در خدمت آرمانهاى رهبرى و انقلاب بوده و به عنوان يك فرهنگ در بين ملت ما، ياد نيك دارد.
# بسيج شجره طيبه و درخت تناور و پرثمرى است كه شكوفه هاى آن بوى بهار وصل وطراوت يقين حديث عشق مى دهد.
# بسيج مدرسه عشق و مكتب شاهدان و شهيدان گمنامى است كه پيروانش بر گلدسته هاى رفيع آن ، اذان شهادت و رشادت سر داده اند.
# بسيج ميقات پا برهنگان و معراج انديشه پاك اسلامى است كه تربيت يافتگان آن نام و نشان در گمنامى و بى نشانى گرفته اند.
# بيسج لشكر مخلص خداست كه دفتر تشكل آن را همه مجاهدان از اولين تا آخرين امضا نموده اند.
# من همواره هب خلوص و صفاى بسيجيان غبطه مى خورم و از خدا مى خواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند چرا كه در اين دنيا افتخارم اين است كه خود بسيجى ام .
# اگر بر كشورى نداى دلنشين تفكر بسيجى طنين اندازد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گرديد و الا هر لحظه بايد منتظر حادثه باشيم .
# من دست يكايك شما پيشگامان رهيى را مى بوسم و مى دانم كه اگر مسؤ ولين نظام اسلامى از شما غافل شوند به آتش دوزخ الهى خواهند سوخت .
# حقيقتا اگر بخواهيم مصداق كاملى از ايثار و خلوص و فداكارى و عشق به ذات مقدس حق واسلام را اراده دهيم ، چه كسى سزاوارتر از بسيج و بسيجيان خواهند بود.
صحيفه نور جلد 21،ص 52
7 آذر
روز نيروى دريايى
در هفتم آذر ماه 1359، حماسه آفرينان ناوچه موشك تانداز پيكان ، پس از جنگى نابرابر با دشمن بعثى ، هدف چند موشك قرار گرفتند و در دل آبهاى گرم و نيلگون خليج فارس جاى گرفتند.از آن پس با تاءييد حضرت امام ، در گراميداشت رشادتهاى همه دريادلان شهيد، اين روز، روز نيروى دريايى نام نهاده شد.
# نيروى دريايى نيز همچو ساير نيروها بحمدالله در آبهاى خليج فارس و مرزهاى آبى كشور در عرصه دفاع مقدس از كشور اسلامى مان چون نگينى درخشنده است و بر عرشه كشتى افتخار و صلابت خود استوار ايستاده است .
# رويارويى آنان با نيروى دريايى دشمن و آن همه افتخارات رزم و رشادت و شهادت ونيز كنترل و بارزسى كشتى ها در خليج فارس و تنگه هرمز و مهمتر ار همه نبرد قهرمانانه آنان در برابر آمريكاى متجاوز وحضور جدى آنان در آب هاى بين المللى نشانه اقتدار و اعتبار اين نيروى بزرگ و سرافراز است .
صحيفه نور جلد 21 ص 118
7 آذر
فتح بستان
عمليات پيروز (طريق القدس ) در 7 آذر 1360 در منطقه بستان باهدف آزادسازى اين شهر از لوث كفار بعثى انجام شد.رزمندگان اسلام موفق شدند 250 كيلومتر مربع از مناطق اشغالى ميهن اسلامى را آزاد سازند و پيروزى بزرگى را در جنگ رقم بزنند. امام خمينى از اين عمليات به (فتح الفتوح ) ياد كردند.
# آنچه براى اينجانب غرورانگيز و افتخار آفرين است روحيه بزرگ و قلوب سرشار از ايمان و اخلاص و روح شهادت طلبى اين عزيزان كه سربازان حقيقى ولى الله الاعظم ارواحنافداه هستند مى باشد و اين فتح الفتوح .
صحيفه نور جلد 15،ص 235
# مبارك باد بر كشور عزيز ايران و بر ملت شريف ، رزمندگانى چنين قدرتمند و عاشقانى چنين محو جمال ازلى و سربازانى چنين دلباخته دوست كه شهادت را آرزوى نهايى خود و جانبازى در راه محبوب را آرمان اصيل خويش مى دانند.
صحيفه نور جلد 15، ص 235
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)