گروهی از دانشجویان ایتالیایی اسپری ویژه ای را ابداع کردند که می تواند در پاکسازی زباله های فضایی موثر باشد.


زباله های فضایی به ویژه در طول یکماه اخیر مشکلاتی جدی را برای ایستگاه فضایی بین المللی ایجاد کرده اند. این زباله ها در واقع باقیمانده های ماهواره های خارج از سرویس، تکه های مختلف موشکها، قطعاتی از فضاپیماها و خرده سنگها هستند.

آخرین ارزیابیها نشان می دهد که تعداد اجرام سرگردان در اطراف زمین به بیش از 500 هزار می رسد و تعداد اجرام زیر یک سانتیمتر بالغ بر میلیاردها تکه است.

در این راستا گروهی از دانشجویان لابراتوار روباتیک فضایی مهندسی دانشگاه "فورلی- کازنا" در بلونیا یک اسپری ویژه ضد زباله های فضایی را توسعه دادند.

این پروژه Redemption مخفف عبارت "پاکسازی زباله ها با استفاده از ماده با فاز انتقال- تست یون کره" نام دارد.

آژانس فضایی اروپا (سال) از میان 8 پروژه دانشگاهی این پروژه را انتخاب کرده و قرار است این اسپری را در قالب برنامه ای با عنوان "رکسوس/ بکسوس" آزمایش کند. این اسپری با موشکی که در مارس 2012 از پایگاه "کرونا" در سوئد پرتاب خواهد شد، به مدار فرستاده می شود.

براساس گزارش آنسا، این اسپری بر روی زباله های فضایی یک کف ویژه از جنس نوعی پلی اورتان دو بخشی را افشانه می کند.

این کف می تواند حداکثر تا 10 برابر حجم اولیه خود گسترده شود. پس از اینکه زباله فضایی در معرض این کف قرار گرفت دو احتمال وجود دارد: 1- زباله محکم به ماهواره ای که اسپری می کند می چسبد و ماهواره می تواند زباله را از مدارهای پرواز خارج کند.

2- این کف فرایند سقوط زباله را شتاب می بخشد به این ترتیب به محض عبور زباله از اتمسفر زمین می سوزد و نابود می شود.


پیش از این نیز آژانس فضایی ژاپن اعلام کرده بود که در حال ساخت تور فولادی بزرگی است که می تواند به جمع آوری زباله های فضایی کمک کند.

این تورها که به طول چندین کیلومتر هستند به یک ماهواره متصل می شوند و به فضا می روند و در آنجا از ماهواره جدا می شوند.

سپس شروع به حرکت در اطراف زمین کرده و خرده سنگها و تکه های فلزی ریز در مسیر خود را جمع می کنند. بعد با استفاده از میدانهای مغناطیسی، این تورهای فضایی دارای بار الکتریکی به سمت اتمسفر جذب می شوند و قبل از رسیدن به زمین می سوزند.