اصغر فرهادی کارگردان ایرانی برنده خرس طلا در گفتوگو با نشریه آلمانی اشپیگل گفت: «صبح که چشم باز میکنم، میخواهم در کشور خودم باشم. من شیفته آنجا هستم.»
این کارگردان سینمای ایران که برای گذراندن بورس پژوهشی هماکنون در آلمان به سر میبرد، در گفتوگویی با اشپیگل تاکید کرد حضور او در آلمان موقتی است و شایعات مبنی بر اینکه او قصد ترک ایران را دارد، صحت ندارد.
ماریتن وولف خبرنگار این نشریه معروف آلمانی از فرهادی بهعنوان سرشناسترین کارگردان ایرانی حال حاضر عرصه جهانی نام میبرد که البته محبوبیت خود را در ایران نیز از دست نداده و گواه آن، استقبال ایرانیان از فیلمهای او و اعطای هفت سیمرغ به فیلم «جدایی نادر از سیمین» در جشنواره فیلم فجر، مخصوصا جایزه بهترین فیلم از نگاه مردمی است.
این خبرنگار آلمانی معتقد است؛ «معمولا هر فیلم ایرانی یک موضوع سیاسی دارد، مخصوصا اگر در سطح جهانی به موفقیت برسد.»
فرهادی که بههمراه مترجماش در این مصاحبه شرکت کرده در اینباره میگوید: «اینکه عدهای از مردم در اینجا بهعنوان یک سیاستمدار و نه یک فیلمساز به سازنده یک فیلم ایرانی نگاه میکنند نگاهی تکبعدی و ناقص است. من از سیاست و فضای پر از مصلحتجویی و پنهانکاریاش بیزارم و شان هنر را برتر میدانم هر چند لاجرم وقتی اثری اجتماعی میسازید، وضعیت سیاسی را هم در کار خود نهفته دارید.»
«جدایی نادر از سیمین» که از روز پنجشنبه ۱۴ ژوئیه در سینماهای آلمان بهروی پرده رفته است، به عقیده نگارنده این گزارش «جامعه ایران را بهگونهای به تصویر کشیده که رویارویی طبقات اجتماعی در آن میتواند مورد استقبال و خوشایند بعضیها در ایران نباشد.»
در ادامه این گزارش نوشته شده است: «با توجه به اینکه فرهادی در سطح جهانی مورد تحسین قرار گرفته، برای ساخت فیلمهای بعدیاش چه رفتاری را از سوی مسئولان فرهنگی ایران پیشبینی میکند؟» و فرهادی پاسخ داده است: «به این موضوع فکر نمیکنم. شاید کار من دشوارتر شده. شاید توجه و دقت بیشتری روی کار بعدی باشد. مهم نیست.»
منبع: ایسنا
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)