گنجینه مینیاتور آبکار
آدرس: خیابان ولیعصر، خیابان زعفرانیه (شهید فلاحی) خیابان شهید طاهری، کاخ سعدآباد
در این گنجینه مجموعهای از نقاشی مینیاتورهای استاد کلارا آبکار به نمایش گذاشته شده است.
گنجینه مینیاتور آبکار
آدرس: خیابان ولیعصر، خیابان زعفرانیه (شهید فلاحی) خیابان شهید طاهری، کاخ سعدآباد
در این گنجینه مجموعهای از نقاشی مینیاتورهای استاد کلارا آبکار به نمایش گذاشته شده است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
مجموعه هرباریوم
آدرس: خیابان تابناک، جنب دانشگاه شهید بهشتی
این مجموعه که وابسته به وزارت کشاورزی است مجموعهای از گیاهان، حشرات و جانوران را گرد آورده و محل مناسبی برای بازدید و مطالعه علاقه مندان و محققان فراهم کرده است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه آبگینه
آدرس: خیابان ۳۰ تیر
ساختمان موزه آبگینه به خودی خود میتواند برای علاقهمندان بسیار دیدنی باشد. این ساختمان متعلق به قوامالسلطنه، وزیر احمد شاه قاجار، بوده است. این ساختمان در دو طبقه و پنج تالار ساخته شده است. تالار یک و دو در طبقه اول و تالارهای دیگر در طبقه فوقانی قرار دارد. در تالار شماره دو (بلور)، قدیمیترین شیشهها و لولههای شیشهای و سفالها قرار گرفته است. طراح ویترینهای موزه مهندس اتریشی به نام هانس هولاین است. تزیینات بنا شامل منبت کاری چهارچوب درها و پلهها است و آجر کاری نمای آن که در ۵۰ نوعاست.
گچبری موزه شامل دو دوره است: دوران قوام، و سبک غربی در زمان سفارت مصر و آینهکاریهای طبقه دوم ،که مربوط به دوره قاجار است. موزه آبگینه در واقع موزه تخصصی شیشه و سفال است. قدیمیترین شیشهها و لولههای شیشهای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده است و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است. شیشهها و سفالهای طبقه اول نیز مربوط به دورههای پیش از تاریخ است، که قدیمیترین سفال دستساز از دوران اشکانی، هزارههای اول به دست آمده است. تالار صدف به علت شباهت شکل آن به صدف نیمه باز به این نام خوانده میشود و شامل انواع سفالهای قرن سوم و چهارم شهر نیشابور است. تالار چهار (زرین) که به دلیل ظروف زرینفام، که از دوران سلجوقی به جا مانده، چنین نامی گرفته است شامل ظروفی است که دور تا دور با خط نسخ و نستعلیق تزیین شدهاست. همچنین چهرههای مغولی روی این ظروف خود نمایی میکنند، که با توجه به شهر محل پیدایش، نقوش آنها فرق میکند. تالار پنج (لاجورد) به دلیل لعابهای یک رنگ فیروزه به این نام خوانده میشود و از قرن هفتم و هشتم (دوره ایلخانی) به جا مانده است.
با نزدیک شدن به دوران صفویه اشیاء مصرفیتر میشود. تزیینات این بخش شامل گلاب پاش و صراحی است. همچنین میزی که از دوران قاجار به جا مانده، با لعاب هفت رنگ و مزین به نقش چهرههای شخصیتهای شاهنامه است ،که نام هر شخص بالای چهره نوشته شده است.
موزه شامل بخشهای اداری درزیر زمین، دبیرخانه و دفتر رئیس درطبقه بالا است. کتابخانه نیز، واقع در ضلع شمال غربی، شامل ۴۰۰۰ جلد کتاب فارسی و انگلیسی در زمینههای باستان شناسی، تاریخ و هنر است. در ضلع شمالی محوطه، بناهایی برای تکمیل مجموعه در دست احداث است که در طبقه اول کلاسهای آموزشی و در طبقه دوم نمایشگاه موقت قرار دارد.
این مجموعه تا سال ۱۳۳۰ه.ق، محل سکونت و کار قوامالسلطنه بود و بعد از آن مدت هفت سال در اختیار سفارت مصر قرار گرفت. بعد از آن به ترتیب سفارت افغانستان، بانک بازرگانی و در سال ۱۳۵۵ه.ق، با همکاری مهندسان ایرانی و اتریشی تغییرات آن شروع شد.
ساختمان موزه هشت ضلعی است و در باغی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع قرار دارد. طرحهای بدیع و در و پنجرههای نفیس، که بسیار خوب نگهداری شدهاند، یادآور معماری عصر سلجوقی است و میتواند الهام بخش معماران معاصر برای طرحهای سبک کلاسیک باشد.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه آزادی
این مجموعه در داخل برج آزادی واقع شده و در آن اشیاء مختلفی از دورههای قبل از میلاد، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و دورههای اسلامی از قبیل اشیاء سفالی، ظروف مفرغی،تابلوهای نقاشی و فرش به نمایش گذاشته شده است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه استاد صبا
آدرس: خیابان ظهیرالاسلام
استاد ابوالحسن صبا از اساتید بزرگ موسیقی اصیل ایران است.او درسال۱۲۸۱ه.ش، در تهران متولد شد. پدرش، ابوالقاسم کمالالسلطنه فرزند محمد جعفرخان صدرالحکما، فرزند محمودخان صبا، شاعر و نقاش بلند آوازه عهد ناصری، و از مردان فاضل و هنردوست عصر خویش بود. کمالالسلطنه طبیب و ادیب و دوستدار موسیقی بود. سه تار را دلنشین مینواخت و اولین استاد پسرش بود. صبا علاوه بر نوازندگی گاه آهنگ نیز میساخت و علاوه بر موسیقی ادبیات کلاسیک ایران را به خوبی میشناخت و زبان انگلیسی را میدانست. او به پرورش گل نیز علاقهمند بود. ساز اصلی استاد ویولن بود که آن را نزد حسینخان هنگ آفرین فراگرفت. همچنین سنتور را نزد علیاکبر شاهی و حبیب سماعی، کمانچه را نزد حسینخان اسماعیلزاده، ضرب را نزد حاجیخان ضربی، نی را نزد اکبرخان، تار را نزد استاد علینقی وزیری و سه تار را در مکتب استاد میرزا عبدالله و غلامحسین درویش به کمال رسانید. در جوانی به مدرسه کمالالملک رفت و نقاشی را فراگرفت. همچنین، مهارتهایی چون سوهان کاری، نجاری، ریختهگری، معرقکاری و خاتمکاری به دست آورد که بعداً در ساختن آلات موسیقی به کار بست.
صبا در شب جمعه ۲۹ آذر ماه سال ۱۳۳۶، در ۵۵ سالگی به علت ناراحتی قلبی چشم از جهان فروبست. بعد از مرگ استاد، بر طبق وصیت ایشان و به خاطر تجلیل و قدردانی از این هنرمند نامی، خانه ایشان در ۲۹ آبان سال۱۳۵۳، به موزه تبدیل گردید و همسر ایشان، به کمک فرزندان استاد، اشیا و لوازم متعلق به استاد را جمع آوری و به موزه اهدا کردند.
بهطورکلی، موزه صبا به دو بخش تقسیم میشود: بخش اول شامل سازها، لوازم شخصی و آثار استاد از جمله ردیفهای موسیقی است و بخش دوم اختصاص به کارهای دستی خانم صبا، همسر استاد صبا، دارد که شامل مجموعه تندیسهای مومی و لباسهای محلی و سنتی ایران قدیم است.
در حال حاضر، موزه فعال است ولی به مرمت نیاز دارد.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه امام علی(ع)
تلفن: ۲۲۰۱۷۴۷۱ آدرس: ولیعصر شمالی، بالاتر از میرداماد، روبروی اتوبان نیایش (بلوار اسفندیار)
در خردادماه سال ۱۳۸۲، افتتاح شده است و در بنایی ۴ طبقه واقع میباشد. همانطور که از نام این موزه پیداست، همة فعالیتهایی که در این موزه انجام میشود، مربوط به حضرت علی (ع) میباشد. و شامل تابلوهای نقاشی، نقاشیهای قهوهخانهای و آثاری مربوط به پرده خوانی در زمانهای قدیم میباشد.
آثار هنرمندان خوشنویس، که درباره مسائل مذهبی کار انجام دادهاند، ازدیگر آثاراست که در این موزه وجود دارد. در طبقه همکف این موزه نمایشگاههای دورهای برگزار میشود که چندی پیش اصل پرده کعبه ،که به ایران هدیه شده بود، در این نمایشگاه درمعرض دید عموم قرار گرفت. آمفیتئاتری در این موزه وجود دارد که جلسه های عرفانی ادبی و فرهنگی، با حضور نویسندگان و شعرایی که آثار مذهبی ارائه دادهاند، در این مکان برگزار میشود.
در طبقه اول مرمت آثار تأسیسات نمازخانه
در طبقه همکف نمایشگاه ادواری
در طبقه( ۱ ) تابلوهای نقاشی معاصر
در طبقه( ۲ ) آثار خوشنویسی مستقر میباشد
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه ایران (رضا عباسی)
آدرس: خیابان دکتر شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان
این موزه در بزرگداشت یکی از نگارگران عصر صفویه نامگذاری شده است. هدف تشکیل آن گرد آوردن، پاس داشتن، مطالعه کردن و شناساندن دست مایههای به یادگار مانده از هنرمندان چیره دست این مرز و بوم میباشد که به روی عموم شیفتگان هنر و فرهنگ والای ایران گشوده است. آثار این موزه از دوره ماقبل تاریخ تا قرن ۱۳ هجری را در بر میگیرد.
مراکز و تالارهای تشکیلدهنده این موزه هنری عبارت است از:
۱- تالار پیش از اسلام
۲- تالار هنرهای اسلامی شامل:
الف) آثار هنری و صنعتی
ب ) نگار گری
ج ) خوشنویسی
۳- کتابخانه
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه بانک
آدرس: خیابان امامخمینی
ساختمان موزه بانک یکی از قدیمیترین بناهایی است که به نام بانک شاهنشاهی ایران درسال ۱۲۶۷ ه. ش، تأسیس شد و به موجب امتیازی که از طرف ناصرالدین شاه به شخصی انگلیسی به نام بارون جولیوس دو رویتر، مؤسس خبرگزاری رویتر، اعطا گردید کار خود را در همان زمان آغاز کرد.
بانک شاهی ایران در مدت کار خود در ایران با موانع و مشکلاتی مواجه بود که مهمترین آنها را باید رقابت صرافان ایران، رقابت بانک استقراضی روس، تنزل بهای نقره و لطمات ناشی از لشکرکشی متفقین و متحدین به ایران در جنگ جهانی اول نام برد.
در نخستین سالهای پس از جنگ جهانی اول، بانک به علت داشتن حق نشر اسکناس همچنان، مقام اول را در اقتصاد ایران دارا بو تا آن که درسال ۱۳۰۹ه.ش، حق نشر اسکناس از طرف دولت ایران باز خرید و انتشار اسکناس به بانک ملی واگذار شد.
آخرین بانکی که قبل از انقلاب در این ساختمان فعالیت داشت بانک بازرگانی ایران بود و سرانجام در ۲۹ آذرماه سال ۱۳۵۸، بنا به تصویب مجمع عمومی بانکها، بانک تجارت از ادغام ۱۱ بانک تشکیل گردید.
ساختمان موزه، با قدمتی بیش از یک قرن، بنایی آجری است با مساحت قریب به ۱۵۳۵ مترمربع که از سه طبقه مجزا، شامل زیرزمین، همکف و فوقانی تشکیل یافته و با سه مسیر جداگانه به محوطه اصلی ساختمان که مشرف به فضای سبز است متصل میگردد.
در حال حاضر، طبقه همکف و فوقانی با تلاش مسئولان بانک و هنرمندان مرمت و بازسازی گردیده و به نمایش آثار بانکی و فرهنگی، مشتمل بر اسناد، اشیا و تابلوهای قدیمی متعلق به بانک اختصاص یافته است.
در این موزه مجموعه آلبوم بازیهای المپیک کاناداسال ۱۹۷۶م، و سکههای طلای یادبود افتتاح بانک ملی، سکههای مدور طلا به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی و یک جفت دکمه سردست اشرفی طلا مربوط به عزیزاللهخان سردار بجنوردی با زنجیر و گیره مربوط به دوره قاجاریه سال۱۲۹۷ه.ق، و همچنین اسکناسهای سه تومانی، پنجتومانی، ۱۰ تومانی و ... از دوره قاجاریه و نیز ماشینهای فاسیت پریما ساخت ایتالیا، ماشین تایپ اپتیما و ... به نمایش گذاشته شده است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه پول( تماشاگه پول)
آدرس: بلوار میرداماد
موزه پول، اولین گنجینه تخصصی و دایمی سکه و اسکناس در ایران است که درتاریخ ۱۷ تیرماه سال ۱۳۷۶، به همت اداره کل موزههای بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی افتتاح شد. این مجموعه شامل ۱۴۰۰ سکه و ۷۵۰ قطعه اسکناس و تعداد تقریبی۲۰۰ قطعه اشیای موزهای، غیر از سکه و اسکناس، است که در محوطهای به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع به نمایش گذاشته شده و ضمن ارئه بخش جالب توجهی از سکهها و اسکناسهای ایران گوشههایی از تاریخ این سرزمین را نیز به نمایش میگذارد.
بخشهای تشکیلدهنده موزه پول عبارتند از: بخش ماقبل پول، سالن مربوط به تاریخ سکه و سالنهای مربوط به تاریخ اسکناس. این بخشها به شکل دیدنی به نمایش گذاشته شده و تاریخ چند هزار ساله این مرز و بوم را پیوسته و زنجیروار معرفی میکند. همچنین، تلاش شده است تا سکهها، این مستندترین اسناد تاریخی، از نظر اقتصادی، هنری، تزیینی و آرایشی در کنار مهمترین جنبه آن، که همان جنبه تاریخی و فرهنگی است، به نمایش گذاشته شود.
در اردیبهشت ماه سال۱۳۷۸، بخش جدیدی در سالن اصلی نمایش با موضوع پول ملل راهاندازی شده است که اختصاص به نمایش سکه و اسکناس کشورهای مختلف با اطلاعرسانی عمومی شامل پرچم، نقشه، اطلاعات پولی و ارزش و واحد پول آن کشور دارد.
موزه پول ،علاوه بر سالنهای نمایش، بخشهای جنبی دیگری نیز دارد که به اختصار عبارتند از: کتابخانه تخصصی، بانک اطلاعات، نگارخانه، تماشاخانه، سالن اجتماعات، نمایشگاههای متفرقه، کتاب فروشی و چایخانه.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
موزه تاریخ
آدرس: خیابان پیروزی، خیابان افروز، جنب فروشگاه اتکا
موزه تاریخ یکی از مراکز خاص کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و درسال ۱۳۶۹، با هدف ترغیب کودکان و نوجوانان به مطالعه و شناخت بهتر تاریخ و وقایع تاریخی احداث شد.
کودکان در این موزه، بعد از عبور از تونل زمان و تماشای روند پیدایش تمدن، به سالنی میرسند که به صورت زیبایی درست شده و در آنجا با نمایش عکس و توضیحاتی مبنی بر چگونگی به وجود آمدن کره زمین و موقعیت ما در کهکشان، به فراخور سنی خود با تاریخ جهان، نمونههایی از تاریخ ایران، سرزمین پیامبران (خاورمیانه)، تاریخ انبیا، دین اسلام، سرزمین مکه (کعبه) و نمونهای از جنگ و صلح در زمان پیامبر اسلام آشنا میشوند.
معماری این بنا، با توجه به بخشهای مختلف آن، با مخاطب ارتباط برقرار میکند مخصوصاً این که موزه بهصورت حلزونی طراحی شده و دارای تونلهای تنگ به سبک خانههای قدیمی است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)