معرفی دانشگاه تهران
آدرس: خیابان انقلاب
دانشگاه تهران از اولین مؤسسه های آموزشی در ایران است که طرح آن از سوی علی اصغر حکمت، وزیر معارف دوره رضاشاه، مطرح شد و درتاریخ ۸/۴/۱۳۱۱، به تصویب مجلس شورای ملی رسید و سپس درتاریخ ۸/۴/۱۳۱۳، پردیس مرکزی آن افتتاح شد.
این دانشگاه در ابتدا ، برای شعبههایی از جمله علوم معقول و منقول، علوم طبیعی و ریاضی، ادبیات، فلسفه و علومتربیتی، طب و فروع آن و حقوق و علوم سیاسی تأسیس شد، اما به تدریج توسعه یافت و در نقاط دیگر شهر هم ساختمانهایی به آن اضافه شد.
مجموعه پردیس مرکزی دانشگاه تهران به مساحت ۲۲۴۰۰۰ مترمربع در محدوده دو خیابان انقلاب و پور سینا واقع است و دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی ، داروسازی، فنی مهندسی، علوم، ادبیات، هنرهای زیبا و حقوق و علوم سیاسی در آن قرار دارند.
پردیس دانشگاه تهران از نظر محوطه سازی، زمینی مستطیل شکل با محور طولی شمالی جنوبی و شیب آن از شمال به جنوب است. طراحی متقارن و محوری، حول دو محور شمالی جنوبی و شرقی غربی زمین، از دیگر عوامل حاکم بر طرح مجموعه بوده است که به صورت طراحی دو مسیر پیاده از ورودی جنوبی آغاز و در شمال به فضای سبز و دانشکده پزشکی ختم میشود، و مسیر اصلی شرقی غربی آن، زمین را به دو بخش مساوی تقسیم میکند.
از نظر معماری، ۱۹ بلوک مکعب مستطیل شکل در قطعه زمینی به مساحت حدود ۱۰ هکتار، طرح کلی دانشگاه تهران را میسازند. هر گروه آموزشی با نیازهای فضایی ویژه به صورتهای مختلف در مجموعه قرار گرفته است. دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده ادبیات در دو ساختمان چهار طبقه، دانشکده علوم در دو بلوک چهار و پنج طبقه مجزا و دانشکده فنی در یک بلوک اصلی چهار طبقه و بلوکهای مجزا طراحی شده است.
دانشکدهها با وجود تمایزات عملکردی، نماهای مشابهی دارند که در نهایت، روحیهای واحد و حاکم بر نماها را میتوان در آن مشاهده کرد. نماهای اصلی و فرعی ساختمانها به صورت متقارن طراحی شده اند که نسبت به محور میانی ، ورودیهای بنا نیز بر آن منطبق هستند. . ورودیهای اصلی دانشکدهها رو به محوطه میانی و اغلب با عقب نشستگی دیوارههای ساختمان و یا با ردیف ستونهای بلند تعریف شدهاند. ورودیهای فرعی دانشکدهها نیز اغلب با عقبنشستگی دیوارهها، یا با دو ستون در خارج بنا مشخص شده اند که سقف پیش آمدهای را حمل میکنند. دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۴، با ریاست علی اصغر حکمت و ۸۸۶ دانشجو در پنج دانشکده حقوق، پزشکی، فنی، علوم و ادبیات، دوره جدید آموزش را در ایران آغاز کرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)