دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران، برای اولین بار، با عنوان مرکز پزشکی بینالمللی ایران در مردادماه سال۱۳۵۲ ، تأسیس شد. برنامهریزیهای اولیه در مورد نحوه کار مرکز در اواسط سال۱۳۵۳، آغاز شد. کتابخانه مرکز اولین واحد مرکز پزشکی بود که فعالیت خود را شروع کرد و در مدت کمتر از دو سال، با جمع آوری چندین هزار مجله علمی و کتابهای مختلف در شاخه علوم پزشکی و ارتباط مستقیم از طریق ماهواره با مرکز اطلاعات پزشکی آمریکا، در ردیف مراکز مهم اطلاعات پزشکی در سطح بینالمللی قرار گرفت. این مرکز متعاقباً توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان کتابخانه و مرکز اطلاعات منطقه وسیع مدیترانه شرقی تعیین گردید. همچنین، در تاریخ ۵/۶/۱۳۵۴، مرکز پزشکی بینالمللی ایران مجاز به تأسیس دانشکده علوم پزشکی در رشتههای مختلف علوم پایه پزشکی و دانشکده پرستاری در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و دانشکده علوم پیراپزشکی و مدیریت مؤسسات پزشکی و بهداشتی گردید. در سال ۱۳۵۵، همزمان با آغاز همکاری دانشگاههای هاروارد، کلمبیا و کرنل، عملاً برنامهریزیهای آموزشی و فعالیتهای عمرانی تعیین فضاها، تأمین تجهیزات و نیروهای انسانی لازم صورت گرفت. مرکز پزشکی ایران درسال ۱۳۵۴ ، فعالیتهای بالینی و درمانی را با تنها بیمارستان وابسته به خود با نام کلینیک ایرانشهر (بیمارستان شهید دکتر رهنمون) آغاز کرد و پس از تشکیل دانشکدههای پرستاری و پیراپزشکی، برای تأسیس مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری و نیز سه رشته بانک خون، رادیولوژی و آزمایشگاه در سطح کارشناسی اقدام کرد. در سال۱۳۵۶ ، دانشکده پزشکی تأسیس گردید که از بهترین واحدهای درمانی ایران در زمان خود به شمار میرفت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و نیز انقلاب فرهنگی، فعالیتهای مرکز پزشکی ایران درطی سالهای ۱۳۶۱-۱۳۶۳ ، به طور محدود تداوم یافت و در نهایت، با سپری شدن دوره تعطیلی و تصویب تأسیس دانشگاههای علوم پزشکی تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از سال ۱۳۶۵ ، بهطور رسمی تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی ایران فعالیت خود را ادامه داد و از بدو تأسیس دانشگاه، در کوتاه مدت پلههای توسعه و گسترش کمی و کیفی را با سرعت طی کرد. این دانشگاه با تکمیل کادر علمی و امکانات و تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی، اینک دارای هفت هزار دانشجو در رشتههای علوم پزشکی و پیراپزشکی در شش دانشکده پزشکی، پرستاری و مامایی و پیراپزشکی، بهداشت، علوم توانبخشی، مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، و انستیتو روانپزشکی تهران (بهطور پراکنده در سطح شهر تهران) و دارای بیش از ۷۴۰ عضو هیئت علمی و هشت هزار کارمند در ردههای مختلف شغلی است.
کتابخانه مرکزی دانشگاه در سال ۱۳۵۴ ، با هدف گردآوری تمامی منابع معتبر علمی در زمینههای پزشکی، فراهم آوری خدمات متناسب با نیاز جامعه پزشکی و دادن خدمات سریع و اطلاعرسانی تأسیس شد و فعالیت خود را با ارائه خدمات در سطح کشور آغاز کرد. این کتابخانه در محل مجتمع پردیس مرکزی دانشگاه در تقاطع بزرگراه شهید چمران و شهید همت قرار دارد. در ضلع دیگر دانشگاه علوم پزشکی ایران، در ساختمان علوم پزشکی، مرکز تحقیقات علوم دارویی زکریای رازی قرار دارد که در سال۱۳۸۰ ، تأسیس شده است و اهداف این مرکز، توسعه و به کارگیری دانش بشری در زمینه علوم دارویی، انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی برای ارتقای سطح علوم دارویی به منظور جوابگویی بهتر به نیازهای جامعه، تربیت نیروی انسانی پژوهشگر در زمینه علوم فارماکولوژی، فراهم آوردن زمینههای لازم به منظور تربیت، تشویق و بهکارگیری محققان در زمینههای مختلف دارویی و بسیاری فعالیتهای دیگر است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)