دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
آدرس: میرداماد غربی، پلاک ۳۲۲
هسته اولیه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکدهای بود به نام دانشکده مخابرات که در سال۱۳۰۷ ه.ش، در محل فعلی دانشکده برق دانشگاه تأسیس شد و در سال ۱۳۱۸، اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیر با ساختار فعلی، ابتدا درسال ۱۳۵۹، در پی تصویب ستاد انقلاب فرهنگی از ادغام ۹ مرکز آموزش عالی و با عنوان مجتمع دانشگاهی فنی و مهندسی بنیاد نهاده شد. سپس در سال ۱۳۶۲ ، نام آن دانشگاه فنی و مهندسی و در سال۱۳۶۷ ، به دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تغییر یافت. این دانشگاه متشکل از دانشکدههای مهندسی برق، عمران، مکانیک، صنایع و علوم است.
فعالیتهای آموزشی و پرورشی دانشکده مهندسی برق در برخی از رشتهها، مانند مهندسی مخابرات، از سال ۱۳۰۷ ، آغاز شد. این دانشکده دارای چهار رشته مهندسی الکترونیک، قدرت، مخابرات و کنترل در مقطع کارشناسی و چهار رشته مهندسی الکترونیک، قدرت، کنترل و مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد و دارای سه رشته مهندسی الکترونیک، کنترل و مخابرات در مقطع دکترا و دارای ۷۱ نفر کادر علمی است.
از سال۱۳۵۳، مطالعه تأسیس آزمایشگاه آنتن یا اتاق بدون انعکاس در دانشکده برق شروع شد. درسال ۱۳۵۶، سیستم پرتوبرداری به روش سنکرونیزاسیون مکانیکی و دستگاه گردش آنتن و دستگاه ثبات موتورهای مختلف ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفت. سرانجام، در سال ۱۳۶۱ ، طرح اتاق بدون انعکاس تهیه و تولید وسایل مورد نیاز آزمایشگاه آغاز شد و در سال ۱۳۶۳ ، پس از آماده سازی کامل آزمایشگاه، پذیرش دانشجو آغاز گردید. سایر رشتههای مهندسی دانشکده برق نیز مجهز به آزمایشگاههای پیشرفته و کاملی هستند. این دانشکده در پل سیدخندان، ابتدای خیابان رسالت، کوچه ملاک واقع شده است.
فعالیتهای آموزشی و پرورشی دانشکده مهندسی عمران در برخی از رشتهها مانند نقشهبرداری از سال ۱۳۳۳ ، آغاز شده است. در حال حاضر، این دانشکده در قالب سه گروه مهندسی آب، عمران و نقشه برداری با بهرهمندی از ۵۲ نفر عضو هیئت علمی در کلیه مقاطع تحصیلی مشغول فعالیت است.
کتابخانه دانشکده مهندسی عمران به دلیل دارا بودن مجموعه تخصصی کامل، به بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی نیز خدمات میدهد. همچنین، این کتابخانه علاوه بر سیستم کامپیوتری داخلی، امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی جهانی را برای اساتید و دانشجویان فراهم آورده است. نشریه آبانگان ، نشریه فنی تخصصی با گرایش مهندسی آب، به همت گروهی از دانشجویان دانشکده مهندسی عمران در اردیبهشت سال۱۳۷۲ ، شکل گرفت و در بهار سال۱۳۷۳ ، به طور رسمی به جامعه مطبوعاتی ایران پیوست. این دانشکده واقع در خیابان ولیعصر، تقاطع میرداماد است.
فعالیتهای آموزشی دانشکده مهندسی مکانیک تحت عنوان کار و پیشه از سال ۱۳۵۲ ، شروع شده است که پس از ادغام چندین مؤسسه آموزشی در سال ۱۳۵۹، به دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی تبدیل شد. کادر علمی این دانشکده ۴۱ نفر هستند. کتابخانه دانشکده در فضایی با زیر بنای ۸۰۰ متر مربع دایر شده است که ۱۶۵۳۰ عنوان کتاب علمی تخصصی در آن قرار دارد. این کتابخانه مجهز به سالنهای مطالعه، مخزن کتاب و سالن مجله ها و نشریه های علمی است. همچنین، در کتابخانه جستوجوی کامپیوتری کتب، مجله ها و مقاله ها امکانپذیر است.
مرکز کامپیوتری دانشکده به انواع کامپیوترهای پنتیوم، چاپگر و اسکنر بوده و بخشی از آنها به صورت شبکه کامپیوتری دانشکده مجهز است. فعالیتهای تحقیقاتی زیادی نیز درتمام رشتهها در دانشکده انجام میشود. این دانشکده در تهرانپارس، انتهای وفادار شرقی واقع است.
فعالیتهای آموزشی رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به دنبال موافقت شورای عالی گسترش دانشگاهها در دانشکده مهندسی مکانیک در سال۱۳۷۳ ، آغاز گردید. دانشجویان اولین دوره رشته صنایع این دانشگاه در گرایش تولید صنعتی در مهرماه سال ۱۳۷۴ ، وارد دانشگاه شدند. گسترش تدریجی گروه مهندسی صنایع، هم از نظر تعداد اعضای هیئت علمی و هم از نظر تعداد دانشجویان، شرایطی را فراهم کرد که در سال۱۳۷۷ ، در محل دیگری استقرار یابد و به صورت یک واحد مستقل تحت عنوان دانشکده مهندسی صنایع فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را ادامه دهد. اعضای هیئت علمی تماموقت دانشکده در حال حاضر ۹ نفر هستند و ۱۴ نفر استاد مدعو از دانشگاههای دیگر نیز با دانشکده همکاری دارند.
کتابخانه دانشکده نیز تجهیز و راهاندازی شدهاست و نزدیک به ۴۰۰۰ جلد کتاب علمی و تخصصی فارسی و لاتین و نیز مجله ها و نشریات علمی و تخصصی ادواری دارد. مرکز کامپیوتر دانشکده نیز در خدمت دانشجویان است. فعالیتهایی نیز برای راهاندازی آزمایشگاههای تخصصی دانشکده انجام شده است. مکان دانشکده واقع در پل سیدخندان، ابتدای رسالت، خیابان دبستان، کوچه شهید آگاهی است.
دانشکده علوم در سال ۱۳۵۹ ، تحت عنوان گروههای آموزشی علوم پایه در این دانشگاه شکل گرفت و فعالیت خود را در زمینه دروس پایه ریاضی، فیزیک، شیمی و علوم انسانی مربوط به رشتههای مهندسی آغاز کرد و سپس در سال۱۳۶۶، اقدام به اخذ مجوز رشته ریاضی کاربردی دوره کارشناسی با گرایش تحقیق در عملیات آمار و کامپیوتر و سپس در سال۱۳۷۳، با اخذ مجوز رشته فیزیک کاربردی در دوره کارشناسی بر دامنه فعالیت خود افزود. در سالهای ۱۳۷۴ ، ۱۳۷۵ و ۱۳۷۶ ، نیز مجوزهای رشتههای دیگری را گرفته است. گروه علوم انسانی دانشکده تشکیل یافته از زیرگروههای ادبیات فارسی، زبان خارجی و تربیت بدنی است و علاوه بر گروههای فوق، گروه معارف نیز در این دانشکده فعالیت دارد. کادر آموزشی این دانشکده شامل ۵۰ نفر عضو هیئت علمی است. مکان این دانشکده خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان شهید مجتبایی، خیابان شهید کاویان، پلاک ۴۱ است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)