دکتر رحمانی در گفتگو با سلامت نیوز :
مصرف ماهی تن از بروز سرطان پروستات پیشگیری می کند
یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور تاکید کرد: در مطالعات متعددی به اثبات رسیده است که ماهی تن در پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن نقش مهمی داشته و مصرف آن مانع از بروز سرطان به خصوص سرطان پروستات می شود.
دکتر خدیجه رحمانی در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«کنسروهای ماهی از ماهی های مختلفی از جمله ماهی تن تولید شده اند و اکثر مردم به جای کنسرو ماهی از لفظ تن ماهی استفاده می کنند بنابراین افراد باید دقت داشته باشند که قصد خرید چه کنسروی را دارند.»
وی ادامه داد:«ماهی تن یکی از ماهی هایی است که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و برای رشد مغز و سیتسم عصبی و شبکیه چشم بسیار مفید است و بهتر است افراد کنسرو ماهی که از ماهی تن تهیه شده باشد را مصرف نمایند چرا که منبع بسیار خوبی از نظر تغذیه ای بوده و غنی از پروتئین بوده که برای دوران رشد بسیار مفید است این نوع ماهی فاقد اسیدهای چرب اشباع شده است و در مقابل سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است که بر مصرف آن تاکید می کنیم.»
این متخصص تغذیه گفت:«این نوع ماهی علاوه بر پروتئین و چربی، حاوی مواد معدنی، کلسیم، آهن و روی بوده و سرشار از ویتامین های گروه B از جمله B6 بوده و ویتامین A و ویتامین D که در منابع غذایی کمتر یافت می شود در این ماهی به میزان بالایی وجود دارد و برای افراد عادی تاکید می شود که هفته ای 1 تا 2 بار در هفته انواع ماهی و از جمله ماهی تن را مصرف نمایند.»
دکتر امیرحسین فقیهی افزود:«ید یکی دیگر از مواد معدنی است که تنها منبع آن ماهی و غذاهای دریایی است البته باید گفت ید به نمک افزوده می شود تا نیاز بدن افراد تامین شود اما به دلیل اینکه مصرف نمک موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود افراد باید سعی کنند که ماهی و غذاهای دریایی را به عنوان منبع دریافت ید جایگزین مصرف نمک کنند.»
وی ادامه داد:«در مطالعات متعددی به اثبات رسیده است که ماهی تن در پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن نقش مهمی داشته و مصرف آن مانع از بروز بیماری های قلبی و عروقی، سکته های قلبی و مغزی، پرفشاری خون، چربی بالا، آریتمی قلب و آرتروز می شود و به دلیل وجود چربی های مفید مانع از بروز بیماری آلزایمر در افراد می شود و در ارتباط با سرطان به خصوص سرطان پروستات نقش مفیدی در پیشگیری از بروز آن دارد.»
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:«حتی باید گفت مصرف ماهی تن از عامل تحلیل برنده عصب بینایی چشم که موجب بروز بیماری آب سیاه چشم می شود جلوگیری می کند همچنین در افزایش قدرت یادگیری کودکان نقش بسزایی دارد.»
وی تاکید کرد:«میزان مصرف ماهی چه به صورت تازه و چه به صورت کنسرو شده آن در افراد عادی حدود 1 تا 2 بار در هفته برای افراد عادی و برای افرادی که در معرض خطر هستند مصرف 2 تا 3 بار در هفته توصیه می شود»
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)