با گذشت حدود يك سال و نيم از تولد «شنگول» و «منگول» در گفتوگو با رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي آخرين وضعيت اين بزغاله هاي تراريخته و روند تحقيقات توليد حيوانات تراريخته در پژوهشگاه را جويا شديم.
دكتر حميدرضا گورابي در پاسخ به ايسنا اعلام كرد كه اين بزهاي تراريخته به مرحله شيرآوري رسيدهاند و نتايج خوبي هم از آزمايشهاي شير آنها به دست آمده به طوري كه محققان رويان در حال حاضر به دنبال تخليص داروي فاكتور 9 حاصل از شير آنها هستند.
وي خاطرنشان كرد: فاكتور 9 پروتئين نوتركيبي است كه در بدن انسان در كبد سنتز شده و در اثر اختلال در توليد آن فرد به هموفيلي نوع B مبتلا ميشود، لذا مصرف فرآورده دارويي توليدي از شير اين دامها ميتواند در درمان اين بيماري موثر باشد.
رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي در خصوص روند تحقيقات پژوهشگاه در زمينه توليد حيوانات تراريخته گفت: اين تحقيقات در پايگاه تحقيقاتي اصفهان پژوهشگاه رويان ادامه دارد كه پس از توليد «حبه انگور» به عنوان بز تراريخته حامل ژن tPA ، دو، سه حيوان ديگر از همين گونه توليد شد كه در حال حاضر در تهران نگهداري ميشوند اما هنوز به شيرآوري نرسيدهاند.
وي تصريح كرد: داروي «tPA» در درمان سكتههاي مغزي و قلبي مورد استفاده قرار ميگيرد به طوري كه چنانچه اين دارو بلافاصله پس از ايجاد سكته به انسان تزريق شود، موجب از بين رفتن سريع لختهها شده و بافتهاي اطراف آن بر اثر نارسايي تغذيه از بين نخواهد رفت و جريان خون به حالت عادي باز خواهد گشت.
گورابي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در خصوص علت اين كه مدتي است اخبار كمتري از فعاليتها و دستاوردهاي علمي پژوهشگاه رويان منتشر ميشود اظهار كرد: مبناي كار پژوهشگاه رويان اين است كه علم را جدي گرفته و در مقوله علم، تحقيق كند تا پايهاي براي رسيدن به كاربرد باشد.
حال آن كه اغلب مردم عمدتا علاقه چنداني به پيگيري اخبار علمي ندارند و مباحث پس از رسيدن به مرحله فناوري و كاربرد براي آنها جذاب تر است.
وي ادامه داد: زماني گزارشهاي زيادي از پيشرفتهاي علمي پژوهشگاه رويان اعلام مي شد كه برخي دوستان در دانشگاهها از اين موضوع گله ميكردند.
در حال حاضر گزارشهاي كمتري از فعاليت ها و دستاوردهاي پژوهشگاه اعلام ميكنيم كه به معناي كم شدن فعاليتهاي ما نيست و تنها به دليل سياست جديد اطلاع رساني پژوهشگاه است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)