صفحه 2 از 8 نخستنخست 123456 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 75

موضوع: اعتیاد و مواد مخدر

  1. #11
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    تفاوت عادت و اعتياد سايت ستاد مبارزه با مواد مخدر:
    « عـادت » و « اعتياد » دو اصطلاح و عنواني هستندكه در افكار عمومي به غلط مشابه و معادل هم در نظر گرفته مي‌شوند در صورتيـكه اختلاف كلي و اساسي با هم دارند .
    « عادت » در اصل عبارتست از تطابق موجود زنده با محيط زيـست يا شرايـط جديد و بي‌سابقه كه در انسان انواع مختلف وجود داشته و در كتاب « معماي عادت » طرح جديـدي در مورد تعريف و تقسيم‌بندي آن ارئه گشته و « عادت » بر چهار گروه اصلي بشرح زير تقسيم شده‌اند :


    اول - « عادت روحي » كه عبارتست از تطابق روحي و معنوي با مسائل و موضوعات و كليه پديده‌هاي جديد و بي‌سابقه‌ايـكه با آنها انس و عادتي از پيش وجود نداشته تا آثار معنـوي حاد آنها از بين برود ؛ از قبيل خبر خوش يا ناخوش مهمي كه در ابتدا انـسان را بشدت متأثـر نموده و تحت تأثير خود قرار ميـدهد ، مانند اثرات خبر فوت پدر يا مادر و نزديكان مورد علاقه يا خبر موفقيت در كنكور ورودي دانشگاه و يا خبر اصابت جايـزه بزرگي در قرعه‌كشي و غيـره . به مرور زمان كه خبر كهنه ميـشود ( انسان ضـمن انس گرفتن به آن عادت كرده ) اثرات رواني آن از بين ميرود .


    دوم - « عادت عضوي » عبارتست از عادت دادن عضوي از اعضاء بدن بكار و فعاليت منظم و مداوم غيرارادي معيني كه قبلاً‌ از روي علم و آگاهي و دخالت شـعور و اراده انسان صورت ميگرفته ولي پس از تمرين و تكرار كافي ميتواند بطور خودبخودي و غير ارادي و ناآگاه نيز انجام گيرد ، مانند عادت دادن انگشتان به حروف ماشين تايپ يا عادت دادن دستها و پاها بكارهاي معيني مانند دوچرخه سواري و راننـدگي يا به هنرها و صنايع .


    سوم - « عادت غريزي » عبارتست از عادت عضوي مشخصي كه به اقتضـاي فطري و ناآموخته از بدو حيات در اعضاء وسـلولها و نسوج معيني بوجود آمده و همان خـصوصيات عادت نامبرده دو فوق را داراست مانند كار قلب و كليـه‌ها و ريـه‌ها و فعاليتهاي دروني اعـضاء و نـسوج و سلولهاي داخلي بدن كه بطور غير ارادي و منظم انجام ميگيرد .

    چهارم - « عـادت حياتي » عبارتست از تـطابق بدن مـوجود زنده ( تطابق بيولوژيكي ) با شرايط جديد محيط زندگي بخصوص از نظر عوامل فيزيكي وشيمايي مانند تـطابق بدن با گرما و سرما ( عامل فيزيكي ) يا با رژيم‌هاي غذائي و داروئي مختلف ( عامل شيـميائي ) يـا با آب و هواهاي مختلف ( عامل فيـزيكي و شيميائي توأم ) .

    در استعمال دارو بمدت دراز ( و هر نوع تركيبات شيـميائي مختلف در حد تحمل بدن ) نوعي تطابق بيـولوژيكي بوجود مي‌آيد كه در صورت قطع استعمال آن دارو يا ماده شيميائي معين و بخصوص ( مانند استعمال طولاني داروهاي مسـكن يا خواب آور ) ممكنست اختلالات فيزيكي و شيميائي و بدنبال آن اختلالات فيـزيولوژيكي و بيولوژيـكي محسوس و گاهي غيرقابل تحمل در شخص بوجود آيد زيرا بدن در اثر عادت به آن دارو و تطابق با شرايـط مربوط بمصرف آن به يك اعتدال مجازي موقتي رسيـده كه با حذف آن ، اعتدال بدن بر هم ميخورد و شخص موقتاً‌تحت فشار خاصي قرار ميگيرد زيرا بدن مستقيماً به آن دارو عادت كرده و خو گرفته است كه ايـن امر در مورد مواد مخدر بسيـار سخت و از تمام انواع عادات بيـولوژيكي ياحياتي ( تطابق بيـولوژيكي ) دردناكتر و غيرقابل تحمل‌تر است .


    « اعتيـاد » عبارتست از تطابق بدن با هر دارو يا ماده شيميائي خارجي غيرلازمي بمدت طولاني كه يكي از انواع عادات حياتي يا عادات بيولوژيـكي محسوب ميگردد . استعمال مداوم و طولاني مواد مخدر منجر به ايـجاد سخت‌تريـن انواع عادات حيـاتي در بدن ميشود كه همان « اعتيـاد به مواد مخدر » ميـباشد .

    تـريـاك يا تغيير « عـادت » عموماً سهلتر و سريعتر و بـدون عوارض سخت بوده و به مانند ترك اعتياد با مـشكلات بزرگ روبرو نميگردد ، در حاليكه « اعـتياد » علاوه بر لطمات سنگين جاني و خـسارات مالي بسيـار و آماده كردن بـدن به انـواع بيـماريهاي جسمي و روحي گوناگون ، از نظر تـرك و رهائي با مشكلات بزرگ و گاهي با زحمات و مشقات و سختـي‌ها و نامـلايمات بيشتري همراه است ولي البته نبايد فراموش كنيم كه « ترك اعتياد غير ممكن نيست » و چون عنوان « اعتياد »‌ از طرفي اكثراً با « عادت »‌قابل اشتباه بوده و در تمام موارد نميتواند مطابق با واقعيـت امر در استعمال طولاني داروهاي مختلف و مواد ، صدق و تطابق نمايـد از اينروست كه در سالهاي اخير از طرف محافل علمي و پزشكي تعاريف ديگري انتخاب گرديده كه بيش از هعمه تعاريـف سازمان بهداشت جهاني كاملتر و جامع‌تر و مطمئن‌تر و نيز قابل استفاده در تمام جهات استعمال مداوم داروها ( اعم از مخدر و غيره ) بوده و آن انتخاب عنوان « وابستگي به دارو » است.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  2. #12
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    كراك، فرشته مرگ جوانان هنوز صد سال نشده، هنوز از خاطره ها نرفته كه چگونه ترياك جاي خود را در ميان ايرانيان باز كرد، انگليسي ها سوخته آن را مي خريدند و مردم به ترياكي شدن تشويق مي شدند، چپق و قليان از مد افتاده بودند و ترياك وافور مد شد، اما همانگونه كه زمان از توقف باز نمي ايستد و هر روز اختراع و اكتشاف جديدي مي شود و هر روز چيزي براي تعجب كردن و انگشت حيرت به دهان گرفتن انسان ها پيدا مي شود مخدر ها هم روز به روز به روز شدند و نشئه شدن ها هم به روزتر شد، روزگاري با پك زدن هاي عميق به وافور، زماني ديگر با استنشاق گردهاي سفيد هروئين بر روي زرورق يا تزريق آن!
    اسم ها هم به روز شدند ترياك سنتي و طبيعي رو به فراموشي مي رود چون هم قديمي است و هم بي كلاس است و كراك و شيشه و پان مدرن و صنعتي طرفدار پيدا كرده است.
    جوانان هم ترياك و هروئين را مخدر مي دانند و كراك و شيشه را مخدر نمي دانند شايد چيزي مي دانند در حد يك قليان آن هم از نوع ميوه اي اش پس ترس و ابائي براي عدم مصرف آن ندارند و يا يك قرص نشاط آور تا ساعتي به اصطلاح خوش باشند و حال كنند، سلامت نيوز در نگاهي كوتاه به معرفي و بررسي عوارض مصرف كراك كه مصرف آن امروزه بين جوانان ????تا ? ???سال رو به افزايش است مي پردازد.
    كراك ايراني خطرناك تر از كراك خارجي !
    كراك اصل نوعي از مواد مخدر است از الكالوئيدهاي دسته كوكائين، انرژي زا و شادي آور است و هيچگونه اعتيادي را در فرد مصرف كننده ايجاد نمي كند، ولي موادي كه با نام كراك در ايران توزيع ميشود كراك اصل نيست ، بلكه هروئين غليظ شده است كه توسط مافياي روسيه توليد و درايران پخش ميشود .
    در ايران كراك در آزمايشگاههاي مخفي و خانگي با فشرده‌كردن هروئين بدون در نظر گرفتن هر گونه استانداري انجام مي شود و هر آزمايشگاهي بسته به نوع امكانات و سليقه توليدكننده متفاوت است و همين موضوع، وضعيت بازار كراك و مصرف آن را آشفته‌تر كرده است.
    در برخي موارد نيز از ضايعاتي كه نمي توان از آن هروئين خالص بدست آورد كراك توليد ميشود ، اين كراك يكي از قويترين مواد مخدر محسوب شده و بشدت اعتياد ايجاد ميكند بطوريكه طي يكماه اول مصرف دائم از آن مقدار مصرف به 3 يا 4 برابر روز اول مصرف رسيده و تعداد دفعات مصرف روزانه به 10 بار در روز (تقريبا ً هر 2 ساعت يكبار) ميرسد .
    كراك بسيار كوچك است؛ از نخود كوچكتر. به‌اندازه يك عدس حتي يك دانه ماش را به نوك سنجاق مي‌چسبانند و همين ‌اندازه مي‌تواند بارها با يك سنجاق داغ ديگر مورد استفاده قرار گيرد.
    هرچند كوكائين زماني به عنوان ماده مخدر طبقه ممتاز شهرت داشت، اما اعتياد به كرك محدود به يك گروه سني يا شرايط اجتماعي يا اقتصادي خاص نيست و ارزان بودن و در دسترس بودن آن، كراك را همگاني كرده است و اعتياد به كراك در بسياري از كشورهاي صنعتي شده اعتياد به كراك نه تنها از سنين مدرسه، كه از هنگام تولد و توسط مادران معتاد، آغاز ميشود!
    اين ماده مخدر صنعتي بدليل نداشتن بو و سهولت استفاده نسبت به ساير مواد مخدر باعث جذب مصرف كنندگان ساير مواد مانند ترياك گرديده است چرا كه مصرف كراك به قدري آسان است كه فرد در مدت 5 دقيقه حتي در دستشوئي و با استفاده از فندك و ني يا لوله و سنجاق مي تواند آنرا مصرف كند.

    امتحان معنائي ندارد
    هنگامي كه آمارهاي مربوط به اعتياد اعلام مي شود درصد زيادي به مصرف كنندگان تفنني اختصاص دارد، يعني كساني كه مواد مخدر مصرف مي كند اما هنوز معتاد نشده اند بلكه به صورت تفريحي مصرف مي كنند كه اين مورد را بيشتر مي توانيم در مورد ترياك ببينيم و همين آمارها تفكر اشتابهي را در بين جوانان موجب شده كه: ((با يكبار امتحان آدم معتاد نمي شه!))
    اما سال گذشته از تعداد معتادان مراجعه‌كننده به مركز تخصصي ترك اعتياد تهران ، 59درصد معتاد به ترياك و 24‌درصد معتاد به مصرف كراك بوده‌اند در بين جوانان، كراك به صورت ماده‌اي كم‌خطر با ميزان نشئگي بالا معرفي شده و 95درصد از مصرف‌كنندگان، آن را به اسم روان‌گردان مي‌شناسند اما پس از شروع به مصرف، مشخص مي‌شود كه كراك ماده‌اي بسيار اعتيادآور است و تنها سه بار مصرف مقدار بسيار اندكي از كرك، اعتياد به آن را حتمي خواهد كرد و پس از اين زمان بسيار كوتاه، شخص را به شدت به خود نيازمند و وابسته مي كند.
    تقريبا هرگونه حالت تحرك و نشاط روحي و جسمي كه توسط مواد اعتياد آور ايجاد شود، با حس بيحالي و لختي همراه خواهد بود و هر چقدر مقدار به اصطلاح ''پرواز'' شادمانه حاصل از اين سوء مصرف، بالاتر باشد، ''سقوط'' و احساس خماري و افسردگي پس از آن شديدتر و طولاني تر خواهد بود.
    تدخين كرك براي شخص حس نشاط ظاهري شديدي به دنبال دارد كه حدود 5 تا 7 دقيقه طول ميكشد. اما پس از آن با افسردگي حاد، احساس بي ارزش بودن و ولع فراوان براي مصرف مجدد اين ماده، ادامه ميابد.
    در يك دوره زماني بسيار كوتاه، اين ماده كنترل مصرف كننده را در دست ميگيرد و اين الگوي رفتاري به اعتياد شديد مي انجامد.
    نياز به مصرف مكرر كرك به دوره هايي كه معتادان كرك آنرا binge ( مدت عياشي) مينامند، مي انجامد. در يك دوره مصرف فرد تا جايي كه پول و يا كرك در اختيار دارد و يا تا زماني كه به اغما فرو رود، به مصرف كرك ادامه ميدهد.
    به طور كلي اثرات كوتاه ‌مدت مصرف كراك مشابه آمفتامين است ولي با مدت زمان كوتاه‌تر، احساس افزايش انرژي، چابكي و سرخوشي زياد مي‌كند ،افزايش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگي مردمك چشم، پريدگي رنگ، كاهش اشتها، تعرق شديد، تحريك و هيجان، بي‌قراري، لرزش به‌خصوص در دست‌ها، توهمات شديد حسي، عدم هماهنگي حركات، اغتشاش دماغي، گيجي، درد پا، فشار قفسه سينه، تهوع، تيرگي بينايي، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ از عوارض مصرف اين ماده مخدر صنعتي است.
    از جمله نشانه هاي اعتياد به كراك مي توان به :تغييرات بارز در شخصيت و رفتار، از دست دادن توجه و تمركز ، كاهش وزن، ناپديد شدن لوازم قيمتي خانه و نداشتن توضيح قانع كننده براي مقدار پول خرج شده ، رفت و آمد با افراد معتاد، آشفتگي چشمگير، رفتار كينه توزانه با افراد خانواده و دوستان ،برنامه خواب نامنظم ، بي توجهي به آراستگي ظاهري ، پارانويا شديد (سوء ظن به همه) ،بي قراري و اضطراب .

    بايد كاري كرد!

    سرهنگ علي تواضعي ، مديركل مبارزه با جرايم جنايي آگاهي ناجا معتقد است كه نقش مخدرهاي صنعتي در ارتكاب ديگر جرم ها بيش از گونه هاي سنتي بوده و براساس آمارها دست كم 2 برابر ديگر مواد است.
    از آنجا كه رشد سريع مصرف مخدرهاي صنعتي موجب ارتكاب بزه هاي ديگري نيز مي شود ، اقدامي سريع و متناسب با اين آهنگ شتاب ، ضروري است.
    كيانوش شاهرخي ، حقوقدان در اين باره مي گويد: مجلس بايد هر چه سريع تر با ارائه طرحي 2 فوريتي ، خلاء قانوني چگونگي برخورد با مخدرهاي شيميايي را رفع و مشكلات پديد آمده را حل كند.
    محسن طاهري جبلي ، حقوقدان نيز بر اين باور است و تاكيد دارد كه متاسفانه قانون هاي موجود در زمينه مواد مخدر هنگام مواجهه با مخدرهاي صنعتي ، با سكوت و خلاء قانوني روبرو مي شوند كه اين امر خود عاملي براي تجري مجرمان ، گسترش استعمال بيشتر اين مواد و خارج از كنترل شدن جامعه مي شود.
    اما صرف برخورد فيزيكي و قانوني با پديده مخدرهاي نوين نمي تواند كارساز باشد ، زيرا اين رويه تا كنون جاري بوده و نتيجه كاملي از آن به دست نيامده است.
    بر همين مبنا ، دكتر اصغر مهاجري ، جامعه شناس مي گويد: براي نسل سوم به اندازه كافي كار فرهنگي صورت نگرفته است و نمود آن را مي توان امروز در سرگرداني ها و پناه بردن اين نسل به اعتيادهاي خطرناك مشاهده كرد. گام هاي رساندن جوانان به قله هاي پيشرفت ، به درستي انجام نشده و جوان مي انديشد كه اين فاصله را با عالم توهم جبران كند.
    يكي از روزآمدترين راهكارهاي رويارويي با مخدرها در سراسر جهان ، در پيش گرفتن رويه پيشگيري است .
    سرهنگ علي سماواتي ، رئيس مركز آموزش پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا تاكيد دارد هنگامي كه بيشترين تبليغات قاچاقچيان و فروشندگان مخدرهاي صنعتي با عنوان هايي همچون بي خطر بودن ، عدم اعتياد آور بودن و... در كنار ارزاني و آساني تهيه آنها قرار مي گيرد ، براي رويارويي با اين مواد ، هيچ راهكاري بهتر از پيشگيري نيست.
    اين كارشناس مبارزه با مواد مخدر ناجا مي افزايد: هم اكنون از 15 ميليون دانش آموز سراسر كشور ، 7/13 درصد در معرض مستقيم اعتياد قرار دارند كه اين موضوع اهميت آموزش و پيشگيري را دوچندان مي كند.
    از مهم ترين و شاخص ترين مكان هاي مناسب براي پي ريزي بحث پيشگيري از گرايش به مخدرهاي صنعتي ، خانواده ها به عنوان نخستين كانون و گروه حضور فرد در اجتماع ، هستند.
    سيما اسفندي ، روانشناس تصريح دارد كه خانواده ها به عنوان نخستين جايگاه شكل گيري و جهت دهي به شخصيت ، با فقر آموزشي ، آموزش ناقص و... كه دارند ، نقش اصلي را در گرايش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر جديد ايفا مي كنند.
    اما بايد توجه كرد كه هميشه راهي براي هر مشكلي وجود دارد و اعتياد به كراك نيز مستثني نيست هر چند كه راهي سخت و مشكل و البته طولاني دارد اما بهتر آن است كه مسئولان و مخصوصا والدين با آگاهي و تصميمات و رفتارهاي درست با نوجوانان و جوانان مجبور نشوند كه شاهد آزمودن و طي كردن اين راه طولاني و سخت توسط جوانان باشند.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  3. #13
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    هشدار به عزيزان معتاد! جام جم:اگر اين نظريه و فرضيه را من حيث المجموع قبول داشته باشيم که يک آدم معتاد ، يک آدم بيمار است فلذا بايد به او کمک کنيم و حتي از خطراتي که ممکن است در اطرافش وجود داشته باشد ، آگاهش کنيم.
    بيت شيري : آنچه شيران را کند شيره مزاج اعتياد است ، از پس آن احتياج خود بنده چندي پيش داشتم از کوچه اي حوالي ميدان توپخانه سابق مي گذشتم که ملاحظه نمودم روي ديواري با خطي ناخوش اما درشت ، نوشته اند: «قابل توجه معتادان ! لطفا در اين محل تزريق نفرماييد»!


    شما شايد باور نکنيد ولي من با همين دو چشمم اين نوشته را روي ديوار ديدم چون گردش روزگار بر عکس است اگر دوربيني چيزي به همراه مي داشتم ، حکما عکسي به يادگار يا براي اثبات اين نوشتار مي انداختم.
    اين از فرهنگ کوچه ! اما اخيرا وزارت محترم بهداشت نيز طي اطلاعيه اي به پاره اي از شهروندان معتاد هشدار داده بود.
    متن هشدار : آنچه اين روزها به نام نورجيرک ، تمجيزک ، بوپروجزيک... و غيره ، توليد کشورهاي همسايه ، به عنوان داروي ترک اعتياد از سوي افراد سودجو وارد بازار شده ، فرآورده هاي تقلبي محسوب مي شود و ترکيبات بسيار خطرناکي دارد که بعضا منجر به مرگ مي شود. به همين منظور رعايت نکات زير توسط وزارت فخيمه بهداشت به معتادان ذي مواد توصيه شده است. (توضيح آن که اضافات و افاضات داخل پرانتز تماما توضيحات ما مي باشد ولاغير):



    .. و غيره که افراد غيرمتخصص معرفي مي کنند ، بپرهيزند. (در اين حال به نظر ما بايد فرد غير متخصص و ناوارد را سريعا به نزديک ترين کلانتري محل معرفي و رسيد دريافت کنند.)

    نتيجه سازنده : مواظب باشيد معتاد نشويد. اگر هم شديد ، پس مواظب باشيد با استفاده از داروهاي تقلبي خطرناک ، عوض ترک اعتياد ، ترک دنيا نفرماييد.
    بيت لذيذ :
    اگر لذت ترک کردن بداني
    دگر لذت بنگ ، لذت نخواني
    3- از مصرف هر گونه دارو به صورت خوراکي ، تزريقي. 4- هيچ دارويي را به عنوان جايگزين ماده مخدر اصلي قبول نکنند ، مگر در همان مراکز معتبر فوق الذکر تجويز شود. (اگر هم جنس مواد مورد استعمال اصلي نباشد که در اين حال معتادان مربوط بايد بتوانند عليه فروشنده خاطي به مراجع ذي صلاح ، جهت احقاق حق خود، اعلام شکايت نمايند.) 2- از پذيرفتن توصيه هاي افراد غير کارشناس به منظور ترک اعتياد اکيدا خودداري شود.(اي بسا فرد «کارشناس نما» خودش يک معتاد درجه يک با سوابق خدمتي بالا بوده باشد.)
    1- فقط به مراکز معتبر ترک اعتياد مراجعه کنند. (لهذا همزمان با کن فيکون کردن اعتياد در کشور ، بايد مراکز بي اعتبار ترک اعتياد را هم ترک داد.)
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  4. #14
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    ماری جوآنا، عامل تخریب ذهن ایسکانیوز ـ محققان یونانی اعلام کردند، مصرف ماری جوآنا، عواقب جبران‌ناپذیری را برای مغز، حافظه، سرعت تفکر و توانایی‌های ذهنی به دنبال دارد.

    به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از مجله Neurology، مطالعاتی که دانشمندان دانشکده عصب‌شناسی دانشگاه patras، به انجام رساندند نشان داد افرادی که به طور مداوم از مواد ماری‌ جوآنا استفاده می‌کردند، نسبت به افرادی که حتی یکبار هم به سراغ این مواد نرفته بودند، در تست‌ها سنجش توانایی‌های ذهنی به مراتب ضعیف تر عمل کردند. مشکل کسانی که بیش از 10سال به مصرف این مواد پرداخته بودند، حتی از این هم فراتر بود و در فکر کردن مشکل داشتند.
    نتایج حاکی از آن بود، هر چه مدت زمان طولانی‌تری فرد به این مواد معتاد باشد ضعف بیشتری در توانایی‌های ذهنی خواهد داشت و هر چقدر بر این زمان افزوده می‌شود، مهارت‌های ذهنی آنها نظیر شناسایی افراد و اجسام به یادآوری وقایع و حافظه بیش از پیش تحلیل می‌رود.
    جزییات بیشتر مربوط به این تحقیقات را می‌توانید در چاپ ماه مارس مجله Neurology مشاهده کنید.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  5. #15
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    اكس از تركاندن تا تركيدن سلامت:‌ دكتر مهشيد چايچي
    مي‌خواست در مهماني آن شب بدرخشد. از جيب شلوارش چند عدد قرص كه عكس‌هاي فانتزي روي آن حك شده بود، درآورد. به نظر بي‌ضرر مي‌آمد، يا لااقل اين‌طور شنيده بود. قلبش تند مي‌زد، خيال كرد دچار حمله قلبي شده. به كمك دوستش وارد مجلس رقص شد، پاهايش از لرزش باز نمي‌ايستاد. از فرق سر تا نوك پايش مي‌سوخت ... اما مدتي بعد به اوج رسيد. احساس عجيبي كه درباره‌اش زياد شنيده بود، چيزي مانند احساس ستاره يك فيلم شدن ... ديگر احساس خستگي، گرسنگي و تشنگي نمي‌كرد. مي‌توانست تا صبح ديوانه‌وار برقصد... مدتي بعد در منزل دوستش به گودالي از گيجي و افسردگي سقوط كرد. دو تا قرص ديگر بالا انداخت. شنيده بود كه اكس هم آدم را معتاد مي‌كند و اين همان چيزي بود كه براي او رخ داد: روي زمين دراز كشيد و نتوانست حتي سرش را بلند كند. پاهايش به جلو و عقب تكان مي‌خورد و...
    تعطيلات آخر هفته بعد؛ قرص را خورد و به جمع پيوست. وقتي وارد غوغا مي‌شد، بلند نعره مي‌زد، و بقيه دور او جمع مي‌شدند. اين كار به او احساس قدرت مي‌داد. ديگر احساس تنهايي نمي‌كرد. حرف مشتركي براي جلب دوستان داشت: اكس و همه آنچه كه به آن مربوط بود.
    وقتي پدرش شب كار بود، دوستانش در منزل آنها جمع مي‌شدند و آنقدر مي‌رقصيدند تا از خود بي‌خود مي‌شدند. آنها براي جلوگيري از ساييده شدن دندان‌هايشان آدامس مي‌جويدند.
    هنوز چيزي نگذشته بود كه مجبور شد 5 تا 6 قرص در روز مصرف كند. براي جلوگيري از سقوط به گودال افسردگي، مجبور بود پول بيشتري بدست آورد تا قرص بيشتري تهيه كند. لاغر شده بود، يك پوست و استخوان؛ رنگش مانند گچ، سفيد شده بود. دندان‌هايش پوسيده و سياه شده بود. هر چيزي كه به دستش مي‌رسيد، مي‌دزديد،حتي وسايل با ارزش پدرش را و هيچ‌كدام از كارهايي كه مي‌كرد به‌نظرش اشتباه نبود.

    اين قرص‌هاي لعنتي‌
    اكستازي شما را آنقدر بالا مي‌برد كه فكر مي‌كنيد در راس جهان هستيد اما وقتي كه از اوج به پائين مي‌افتيد مي‌بينيد كه به هيچ كجا تعلق نداريد و با همه چيز بيگانه‌ايد. اكستازي كه به نام‌هاي (eاي)، ايكس)x(، xtc، آدم، آغوش، حبه و قرص عشق هم معروف است براي اولين بار در سال 2191 توسط يك شركت آلماني به‌عنوان داروي اشتهاآور ساخته شد. در دهه 0791 توسط برخي روانشناسان آمريكايي براي تسهيل روان درماني استفاده مي‌شد. استفاده غيرقانوني از آن در دهه 0891 و 0991 در آمريكا رايج شد. اسم علمي آن mdma مخفف <متيلن ‌دي ‌اكسي ‌مت ‌آمفتامين> است و اثري مشابه توهم‌زاها و محرك‌ها دارد. كلمه اكستازي به معناي وجد‌، ‌ديوانگي و خلسه است و به عنوان داروي رقص‌آور مهماني‌هاي آخر شب و كلوپ‌هاي شبانه مصرف مي‌شود تا اثرات احساسي و هيجاني را در رقص با موزيك تند براي چندين ساعت ايجاد كند. Mdma يك داروي صناعي است و مانند <ماري جوانا> كه از گياه تهيه مي‌شود، نيست بلكه ماده‌اي شيميايي است كه در آزمايشگاه‌ها به‌طور مخفيانه تهيه مي‌شود و معمولا مواد شيميايي ديگري مانند كافئين‌، ‌دكسترومتورفان (شربت ضد سرفه)‌، آمفتامين‌ها و حتي كوكايين را در تهيه قرص به آن اضافه يا جايگزين مي‌كنند. سازندگان اكس مي‌توانند هر چيزي را كه مي‌خواهند به آن اضافه كنند و به همين دليل قرص‌هاي اكس معمولا خالص نيستند.

    اكس انواع و اقسام دارد
    اكس معمولا به‌صورت قرص يا كپسول از راه خوراكي مصرف مي‌شود. اين قرص‌ها را در رنگ‌هاي مختلف و حتي با تصاوير كارتوني بر روي آن مي‌توان يافت. بعضي مصرف كننده‌ها بيش از يك قرص را با هم مصرف مي‌كنند.
    قرص با اعتياد اضافه
    به نظر مي‌رسد اكس هم مانند بقيه داروهاي محرك، قدرت معتاد كردن دارد، چرا كه با وجود عوارض جانبي آزار دهنده‌اش، فرد به مصرف آن ادامه مي‌دهد. كسي نمي‌داند انسان قبل از معتاد شدن چه ميزان و چه مدت مي‌تواند دارو را مصرف كند يا اينكه چه كسي نسبت به اعتياد آسيب ‌پذيرتر است. احتمالا ساختار ژنتيكي فرد، محيط زندگي و عوامل ديگر هر كدام مي‌توانند نقشي در قابليت اعتياد دارا باشند.

    سيل مصيبت بار
    به‌طور كلي داروهايي كه در كلو‌پ‌هاي شبانه مصرف مي‌شوند مي‌توانند مشكلات جدي در سلامت بوجود آورده و در مواردي منجر به مرگ‌شوند. ‌بسياري ‌از ‌مصرف ‌كنندگان تركيبي از داروها را مصرف مي‌كنند كه ممكن است خطر آن را زيادتر كند. در اغلب مصرف‌كنندگان 3 تا 6 ساعت اثر دارو باقي مي‌ماند. بعد از بلع، تنها 51 دقيقه طول مي‌كشد كه اكس به جريان خون راه پيدا كند و به مغز برسد. حدود 54 دقيقه بعد mdma اوج اثر خود را نشان مي‌دهد. از اين زمان به بعد افول اثر اكس آغاز مي‌شود، مگر اينكه فرد يك قرص ديگر را بالا بيندازد! اما حتي اگر مصرف‌كننده فقط يك قرص خورده باشد، اثرات بعدي آن ممكن است روزها تا هفته‌ها طول بكشد. اين اثرات بعدي عبارتند ‌از: ‌احساس ‌ناراحتي‌،‌ اضطراب، افسردگي و اختلالات حافظه.

    رقص مرگ
    در ابتدا فرد احساس هوشياري و فوق‌العادگي پيدا مي‌كند. مي‌تواند ساعت‌ها پشت‌سر هم به رقص ادامه دهد. علاوه بر اين فرد دچار اختلال در درك زمان مي‌شود و ساير ادراكات او نيز مانند لمس دچار تغييراتي مي‌شود و حس نزديكي به ديگران پيدا مي‌كند، هر چند بعضي دچار اضطراب و بي‌قراري مي‌شوند. عرق كردن و احساس سرما نيز رخ مي‌دهد و فرد ممكن است احساس غش يا سرگيجه داشته باشد. بدن مصرف كننده به‌دليل فعاليت شديد در محيطي گرم و احساس عدم نياز به خوردن و نوشيدن و خوابيدن،‌دچار بي‌آبي مي‌شود. اكس مي‌تواند در توانايي بدن در تنظيم دما اختلال ايجاد كند كه اين امر موجب افزايش دماي بدن تا حد خطرناكي مي‌شود. اين امر به نوبه خود موجب مشكلات جدي قلب، كليه،‌كبد و به ندرت مرگ مي‌شود. اكس اگر به ميزان زياد مصرف شود (يا در مدت كوتاهي چند عدد مصرف شود) مي‌تواند شديدا خطرناك باشد. سطح خوني بالاي اين دارو خطر هيپرترمي (افزايش دماي بدن) و ساير اثرات منفي آن را بيشتر مي‌كند.
    كمي بعد ...
    اكس موجب سفتي و تنش عضلات،‌قفل شدن و ساييدن دندان‌ها،‌تهوع،‌تاري ديد، غش ‌كردن ‌لرز و تعريق نيز مي‌شود. عوارض مغزي آن عبارتند از: گيجي،‌ افسردگي، ‌خواب، ‌ترس شديد،‌ نگراني و اضطراب‌. بعضي از اين اثرات ممكن است روزها و هفته‌ها طول بكشد.(در مصرف كنندگان هميشگي.)

    اعصاب بي اعصاب
    از آنجا كه نمي‌توانيم پيش‌بيني كنيم چه كساني مستعد عوارض خطرناك اين دارو هستند، مصرف اين مواد ممكن است خطرناك باشد. افزايش دماي بدن كه با بي‌آبي بدن مربوط است مي‌تواند موجب مشكلات قلبي،‌تشنج،نارسايي كبد و از كارافتادگي عضلات شود و در نهايت نارسايي كليه ايجاد كند. بر اساس آزمايش‌هايي بر روي حيوانات، ‌اكس آسيب‌رسان به سيستم عصبي گزارش شده اما نمي‌دانيم در انسان هم اين اثر ‌را دارد يا نه، چون هنوز بررسي كافي انجام نشده است.البته در مصرف‌كنندگان هميشگي از دست دادن حافظه مشاهده شده كه اين احتمالا به دليل نابودي سلول‌هاي عصبي است كه سروتونين آزاد مي‌كنند و در تنظيم خواب و خلق و خوي افراد نيز نقش دارند
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  6. #16
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    دخانيات و سيگار تنباكو بيش از همه در سيگار كشيده مي‌شود اما در پيپ و سيگار برگ هم وجود دارد و مي‌توان به صورت انفيه هم آن را تدخين كرد يا جويد. تنباكو به هر شكلي كه مصرف شود، براي سلامت، مضر است. در ايران، سيگار كشيدن يكي از علل عمده مرگ در افراد با سن كمتر از 65 سال است. سيگار كشيدن، سلامت «افراد غيرسيگاري‌» را هم كه در واقع دود سيگار ديگران را استنشاق مي‌كنند، به مخاطره مي‌اندازد. تنها راه پيشگيري از اين خطراتي كه براي سلامتي وجود دارد، اجتناب از سيگار كشيدن و اجتناب از تماس و همنشيني با افراد سيگاري است.

    زيان‌هاي سيگار كشيدن براي سلامتي
    دود تنباكو حاوي مواد آسيب رسان بسياري براي سلامتي است: مثل قطران، مونوكسيدكربن و نيكوتين. قطران راه‌هاي هوايي را تحريك مي‌كند؛ مونوكسيدكربن به گويچه‌هاي سرخ متصل شده، توانايي آنها را براي حمل اكسيژن كاهش مي‌دهد؛ و نيكوتين هم اعتيادآور است. دودتنباكو حاوي مواد سرطانزا هم مي باشد كه به شش‌ها و اعضاي ديگر آسيب مي رسانند. دود سيگار، چشم، بيني و گلو را تحريك مي‌كند و در درازمدت ممكن است موجب سرطان ريه و بيماري قلبي ـ عروقي شود. مواجهه كودكان با دود سيگار، خطر پيدايش عفونت‌ها ـ مثلاً عفونت‌هاي گوش ـ را افزايش مي‌دهد و قادر است آغازگر آسم و آلرژي باشد. شيرخواراني كه از مادران سيگاري متولد مي‌شوند، كوچك‌تر از حد معمول هستند و در معرض خطر بيشتري براي نشانگان مرگ ناگهاني شيرخوار (مرگ در گهواره) مي‌باشند.

    سيگار كشيدن و سرطان ريه
    احتمال پيدايش سرطان ريه، در مردان و زنان سيگاري به ترتيب بيش از 20 و 10 برابر مردان و زنان غيرسيگاري است. افرادي كه قبلاً سيگاري بوده‌اند ولي ديگر سيگار نمي‌كشند، دچار خطرات بسيار كمتري مي‌باشند. 15 سال پس از ترك سيگار خطر ابتلا به سرطان ريه در اين افراد بيش از 50% كاهش يافته است.

    ترك سيگار
    اگر سيگار نكشيد يااگر قبل از پيدايش بيماري‌ها، آن را ترك كنيد، مي‌توانيد مانع از بيماري‌هاي قلب يا ريه شويد. مهم نيست كه چه مدت سيگاري بوده‌ايد؛ با ترك سيگار مي توانيد از صدمه رسيدن بيشتر به سلامتي خود جلوگيري كنيد. اگر در ترك سيگار نيازمند كمك هستيد، براي مشاوره به پزشك خود مراجعه كنيد. اگر مي خواهيد خودتان به اين كار مبادرت كنيد، فهرستي از دلايل علاقمندي خود به آن فراهم كنيد و فهرستي هم از دلايل علاقمندي خود به سيگار كشيدن تهيه نماييد. راه هايي براي مقابله با وسوسه سيگار كشيدن، پيدا كنيد و از خانواده و دوستانتان هم بخواهيد شما را ياري كنند. براي ترك كامل سيگار، روزي را انتخاب كنيد كه تقريباً استرس نداشته باشيد و همه سيگارها، كبريت‌ها، فندك‌ها و جاسيگاري‌ها را دور بريزيد، ممكن است علايم ترك سيگار ـ مثل تحريك‌پذيري ـ ايجاد شود و ميل بسيار به نيكوتين در شما ايجاد شود. چيزهايي مثل برچسب آدامس نيكوتيني مانع چنين تمايلي مي شوند. اگر مجدداً شروع به سيگار كشيدن كرديد، بررسي كنيد كه اين امر چرا روي داده است و به دليل ترك رجوع كرده، از نو شروع كنيد.

    استفاده از برچسب نيكوتيني
    برچسب‌هاي نيكوتيني مقادير ثابتي از نيكوتين را از طريق پوست به بدن مي رسانند و مانع تمايل شديد فرد به سيگار كشيدن مي‌شوند.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  7. #17
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    آشنايي با عوامل زمينه ساز مستعد كننده بروز اعتياد ونيز عوامل محافظت كننده در مقابل آن اعتياد يك بيماري زيست شناختي ، روانشناختي و اجتماعي است . عوامل متعددي در اتيولوژي سوء مصرف و اعتياد مؤثرهستند كه در تعامل با يكديگر منجر به شروع مصرف و سپس اعتياد مي شوند . عوامل درهم بافته اي هستند كه بر يكديگر تأثير مي گذارند . درك كليه علل و عوامل زمينه اي موجب مي شود تا روند پيش گيري ، شناسايي ، درمان و پي گيري به طور هدفمند طرح ريزي شود .
    بنا بر اين ، آشنايي با عوامل زمينه ساز مستعد كننده بروز اعتياد ونيز عوامل محافظت كننده در مقابل آن از دو جهت ضرورت دارد :
    1-شناسايي افراد در معرض خطر اعتياد و اقدامات پيش گيرانه لازم براي آنان
    2- انتخاب نوع درمان و اقدامات خدماتي ، حمايتي و مشاوره اي لازم براي معتادان .


    دوره نوجواني : مخاطره آميز ترين دوران زندگي از نظر شروع به مصرف مواد دوره نوجواني است . نوجواني دوره انتقال از كودكي به بزرگ سالي و كسب هميّت فردي و اجتماعي است . در اين دوره ، ميل به استقلال و مخالفت با والدين به اوج خود ميزسد و نوجوان براي اثبات بلوغ و فرديت خود ارزشهاي خانواده را زير سؤال مي برد و سعي در ايجاد و تحليل ارزشهاي جديد به خود دارد . مجموعه اين عوامل ، علاوه بر حس كنجكاوي و نياز به تحرك ، تنوع و هيجان ، فرد را مستعد مصرف مواد مي نمايد.

    · ژنتيك : شواهد مختلفي از استعداد ارثي اعتياد به الكل و مواد وجود دارد . تأثير مستقيم عوامل ژنتيكي عمدتاً از طريق اثرات فارماكوكينتيك و فاركوديناميك مواد در بدن مي باشد كه تعيين كننده تأثير ماده بر فرد است . برخي از عوامل مخاطره آميز ديگر نيز تحت نفوذ عوامل ژنتيكي هستند مانند برخي اختلالات شخصيتي و رواني و عملكرد نامناسب تحصيلي ناشي از اختلالات يادگيري .

    · صفات شخصيّتي : عوامل مختلف شخصيتي با مصرف مواد ارتباط دارند . از اين ميان ، برخي از صفات بيشتر پيش بيني كننده احتمال اعتياد هستند و بطور كلي فردي را تصوير مي كنند كه باارزش ها يا ساختار هاي اجتماعي مانند خانواده ، مدرسه و مذهب پيوندي ندارد و يا از عهده انطباق ، منترل يا ابراز احساسات دردناكي مثل احساس گناه ، خشم و اضطراب بر نمي آيد . اين صفات عبارتند از : عدم پذيرش ارزشهاي سنتي و رايج ، مقاومت در مقابل منابع قدرت ، نياز شديد به استقلال ، صفات ضد اجتماعي ، پرخاشگري شديد ، احساس فقدان كنترل بر زندگي خود ، اعتماد به نفس پايين ، فقدان مهارت مقاومت در برابر پيشنهادات خلاف ديگران ، فقدان مهارتهاي اجتماعي انطباقي .از آنجا كه اولين مكصرف مواد ، معمولاً از محيط هاي اجتماعي شروع مي شود هر قدر فرد قدرت تصميم گيزي و مهارت ارتباطي بيشتري داشته باشد ، بهتر مي تواند در مقابل فشار همسالان مقاومت كند .

    اختلالات رواني : در حدود 70درصد موارد ، همراه با اعتياد اختلالات ديگر روانپزشكي نيز وجود دارد . شايع ترين تشخيص ها عبارتند از : افسردگي اساسي ، اختلال شخصيت ضد اجتماعي ، فوبي ،‌ديس تايمي ، اختلال وسواسي – جبري ، اختلال پانيك ، مانيا ،‌اسكيزوفرنيا .

    · نگرش مثبت به مواد : افرادي كه نگرش ها و باور هاي مثبت و يا خنثي به مواد مخدّر دارند ، احتمال مصرف و اعتيادشان بيش ار كگساني است كه نگرش هاي منفي دارند . اين نگرش هاي مثبت معمولاً عبارتند از :‌كسب بزرگي و تشخيص ، رفع درد هاي جسمي و خستگي ، كسب آرامش رواني ، توانايي مصرف مواد بدون ابتلا به اعتياد .


    · موقعيت هاي مخاطره آميز فردي : بعضي از نوجوانان و جوانان در موقعيت ها يا شرايطي قرار دارند كه آنان را در معرض خطر مصرف مواد قرارمي دهد . مهمترين اين موقعيت ها عبارتند از : در معرض خشونت قرار گرفتن در دوران كودكي و نوجواني ، ترك تحصيل ، بي سرپرستي يا بي خانماني ، فرار از خانه ، معلوليت جسمي ، ابتلاء به بيماري ها يا دردهاي مزمن . حوادثي مانند از دست دادن نزديكان يا بلاياي طبيعي ناگهاني بيز ممكن است منجر به وانش هاي حاد رواني شوند . در اين حالت فرد براي كاهش درد و رنج و انطباق با آن از مواد استفاده مي كند .

    · تأثير مواد بر فرد : اين وقتي وارد عمل مي شود كه ماده حد اقل يك بار مصرف شده باشد . چگونگي تأثير يك ماده بر فرد ،تابع خواص ذاتي ماده مصرفي و تعامل آن با فرد و موقعيت فرد مصرف كننده است . تأثير مواد بر فرد مصرف كننده ، به ميزان قابل توجهي ، به مشخصات او بستگي دارد . اين مشخصات عبارتند ار : شرايط جسمي فرد ، انتظار فرد از مواد ، تجربيات قبلي تأثير مواد و مواد ديگري كه همزمان مصرف شده اند . مواد مختلف نيز تأثيرات متفاوتي بر وضعيت فيزيولوژيك ورواني فر د دارند ، مثلاً : هروئين و كوكائين سرخوشي شديد ، الكل آرامش و نيكوتين مختصري هوشياري و آرامش ايجاد مي كند .
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  8. #18
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    50 ميليون معتاد در جهان آلوده به ويروس ايدز هستند دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با هيات پاكستاني گفت: اعتياد يكي از بحران هاي سياسي و اجتماعي و غيرقابل انكار بشر است و تا كنون 50 ميليون معتاد در جهان آلوده به ويروس ايدز هستند.

    به گزارش گروه اجتماعي ايسنا به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر مالكي افزود: وجود 250 ميليون معتاد در جهان يك فاجعه است و اين فاجعه زماني ابعاد عميق تر پيدا مي كند كه 50 ميليون نفر از اين معتادان آالوده به ويروس ايدز هستند و اعتياد و ايدز در جهان رو به افزايش است.
    وي خطاب به هيات پاكستاني به رياست پروفسور كرامت، مدير اجرايي موسسه ملي مبارزه با مواد مخدر اسلام آباد، گفت: ايران پيشنهاد ايجاد كمربند امنيتي با همكاري ايران، پاكستان، افغانستان و سازمان ملل را داده است و اولين جلسه در اين خصوص بزودي در ايران برگزار خواهد شد.

    مالكي گفت: متاسفانه پس از حضور غربي ها در افغانستان توليد مواد مخدر اين منطقه افزايش يافته است و ما اميدي به آنها براي حل مساله افغانستان نداريم، بلكه معتقديم كشورهاي اسلامي منطقه بايد با همكاري هم اين مشكل را حل كنند.
    وي افزود: جمهوري اسلامي ايران، تجربيات بسيار خوبي در مورد مقابله با قاچاق مواد مخدر، پيشگيري از اعتياد و درمان معتادان و آمادگي دارد اين تجربيات را در اختيار كشور دوست و برادر پاكستان قرار دهد.
    پروفسور كرامت، رييس هيات پاكستاني نيز در اين ديدار ضمن اظهار خشنودي از حضور در ايران گفت:دولت و ملت پاكستان خود را به ايران بسيار نزديك مي دانند و ما آمادگي هر گونه همكاري با دولت جمهوري اسلامي ايران داريم، هيات پاكستاني همچنين از فتاوا و آرا علما و قوه قضاييه ايران در مورد مواد مخدر تقدير كردند و خواستار ارائه اين آراء به پاكستان شدند.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  9. #19
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    توهم زاها سايت ستاد مبارزه با مواد مخدر :تمدنهاي بزرگ نمونه هاي فراواني از استعمال موادي كه ايجاد توهم مي كنند عرضه داشته اند. مصرف قارچهاي توهم زا در مراسم مذهبي در آمريكا، مصرف قارچهاي مخدر و .... توسط ساحران در آسيا و استعمال بعضي گياهان براي جادوگري در اروپا نمونه هاي اندكي است از مواد متنوع و سنتي توهم زا، ولي اكنون اصطلاح توهم زا بيشتر به موادي اطلاق مي شود كه شامل (اسيد ليسرژيك) بوده و داراي اثرات انبساط خاطر مي باشند، مانند DMT , STP , LSD.

    مواد توهم زا مجموعه ناهماهنگ و غير متجانس از موادي را تشكيل مي دهد كه به گروههاي متنوع شيميايي و دارويي تعلق دارند، تبليغات در مورد سو استفاده اين مواد و اثرات ناشي از آن منجر به كنترل بين المللي بسياري از انواع آن شده است.

    اين گروه از داروها به عنوان تضعيف يا تحريك كننده سيستم مركزي اعصاب مورد استفاده قرار مي گيرد.
    مهمترين اثر آنها ايجاد تغييرات اساسي در حالات عاطفي، رفتاري، خلقي، و رواني فرد است. ايجاد حالات توهمي سمعي و بصري و تصورات موهوم كه اغلب شبيه به روياها و يا كابوسهاي شبانه است، از جمله ديگر اثرات اين گروه داروها مي باشد.

    توهم زاها برخي اوقات بنام (داروهاي سايكوتو ميمتيك يا سايكدليك يا هلوسينوژن ناميده مي شوند.)

    شناخته شده ترين و رايج ترين نوع داروهاي اين گروه ال. اس. دي است.

    داروهاي توهم زا عبارتند از:



    2- پي. سي. پي PCP

    3- ام. دي. آ. MDA

    4- پي. ام. آ. PMA

    5- تي. ام. آ T M A

    6- دي. ام. تي D M T

    7- اس. تي. پي STP = دي. او. ام DOM

    8- مسكالين يا پيوت Mescaline - Peyote

    9- سيلوسين و سيلوسيبين
    1- ال. اس. دي LSD
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  10. #20
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    اكس‌هاي ايراني سيانور دارند سلامت :خطرناك‌تر از هرويين
    نتايج تازه‌ترين تحقيقات نشان مي‌دهد، 2 درصد از گروه سني 51تا 52 سال كه از نظر مالي وضعيت مناسبي دارند و جزء اقشار مرفه جامعه محسوب مي‌شوند، سابقه لااقل يك‌بار مصرف قرص‌هاي روان‌گردان را دارند. به‌اين ترتيب، هشدار كارشناسان مبني‌بر اينكه الگوي مصرف مواد مخدر در جوانان و نوجوانان ايراني در حال تغيير است‌و‌به‌سمت قرص‌هاي محرك و مواد صناعي مي‌رود، رنگ واقعيتي تلخ و تكان‌دهنده به خود مي‌گيرد.
    به گفته رئيس مركز ملي مطالعات اعتياد ايران، <مصرف قرص‌هاي محرك به دليل سهل‌الوصول بودن و آثار هيجان آفريني آنها به شدت در ميان جوانان و نوجوانان در حال افزايش است به طوري كه به بحث روز و جوك و لطيفه در ميان آنها تبديل شده و قبح آن از بين رفته است.> دكتر عمران مهد رزاقي مي‌گويد: <البته هنوز ماده مخدر اصلي مصرفي در كشور ما ترياك است و در اين ميان، بحران اصلي مسئله معتادان تزريقي است، اما از خطر مواد صناعي هم نبايد غافل شد چراكه آثار تخريبي شديدي در سيستم عصبي فرد به وجود مي‌آورند و معمولا هنگامي اين آثار نمايان مي شود كه ديگر كار از كار گذشته و امكان بازگشت به حالت طبيعي و درمان وجود ندارد.>مديركل دفتر پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي نيز مصرف قرص‌هاي روان گردان و در راس آن‌ها، اكس را 001 درصد اعتياد آور دانسته مي‌گويد:‌<درمان اعتياد اين نوع قرص‌هاي مخدر بسيار سخت تر و طولاني مدت تر از ساير مواد مخدر است.> حسن رفيعي معتقد است: <مواد شيميايي مانند كرك و شيشه، همان هروئين فشرده هستند كه قاچاقچيان به‌دليل فروش زياد اين مواد، نام آنها را تغيير داده‌اند، اما اكس چند سالي است كه به بازار آمده و مصرف اين ماده شيميايي بسيار مضرتر از مواد ديگر است.> وي خاطر نشان مي‌كند: <فردي كه مدتي است از اين ماده شيميايي استفاده مي‌كند، براي درمان بيماري اش بايد بصورت مادام العمر دارو مصرف كند و همواره تحت درمان باشد، چون احتمال بازگشت مجدد به اين بيماري وجود دارد. >

    قرص‌هاي سهل‌الوصول
    دارو‌هاي روانگردان، دسته‌اي از داروها هستند كه در برخي بيماري‌هاي رواني كاربرد دارند. اكس هم به‌لحاظ تركيب شيميايي شبيه اين‌دسته داروهاست. اما آيا از خود اين داروها كه بطور رسمي در داروخانه‌ها عرضه مي‌شوند، سوء‌استفاده نمي‌شود؟ برخي كارشناسان از فروش قرص هاي روان‌گردان بدون نسخه پزشك با 01 برابر قيمت بازار در برخي داروخانه‌هاي كشور خبر مي‌دهند، اما دكتر فربد فدايي، روانپزشك، مي‌گويد: <در ايران فقط 2 مركز براي ارائه قرص هاي روان گردان به بيماران در نظر گرفته شده كه اين 2 مركز تحت نظارت وزارت بهداشت فعاليت مي كنند.> دكتر فدايي البته تاكيد مي‌كند:<در تمامي دنيا اين دارو تنها با نسخه روانپزشكان تجويز مي‌شود اما متاسفانه امروزه شاهد ورود غير قانوني آن به بازارهاي داخل كشور و شيوع مصرف آن در بين قشر جوان هستيم.>فدايي با بيان اينكه روانپزشكان اين داروها را براي كودكان بيش فعال تجويز مي كنند، ادامه مي‌دهد:‌<در صورت مصرف اين دارو كودكان بيش فعال به آرامش مي رسند اما مصرف اين دارو در نوجوانان سبب بي‌خوابي ، بي‌قراري و پرخاشگري آنها ميشود.>
    وي دسترسي آسان به داروهاي محرك و بي‌توجهي خانواده‌ها را يكي از مهم ترين علل شيوع اين اعتياد دانسته تصريح مي‌كند: <دولت‌بايد براي جلوگيري از ورود و استفاده غير قانوني اين داروها از سوي قشر جوان فكري اساسي كند.> حدود 002 هزار نفر از مجموع يك ميليون و 002 هزار معتاد كاملا وابسته به مواد مخدردر كشور، اعتياد تزريقي دارند و حدود 52 درصد آنها گرفتار ايدز يا هپاتيت شده‌اند. به اين ترتيب، اعتياد خود عامل بروز آسيب‌ها و خطرات ديگري براي جامعه شده‌است. آيا اعتياد به اكس چنين عوارضي به‌دنبال ندارد؟ رئيس مركز ملي مطالعات اعتياد ايران معتقداست: <دريك دهه گذشته مصرف هروئين و مواد تزريقي در جامعه ما بسيار افزايش يافته به طوري كه مي‌توان گفت در بحران اعتياد تزريقي به سر مي بريم. علت اين پديده را مي‌توان اين چنين ارزيابي كرد كه معتادان به مرور به مواد بيشتري براي رسيدن به تخدير نياز دارند و پس از مدتي مجبورند حجم زيادي ازمواد را مصرف كنند كه آنها را راضي نمي‌كند. بنابراين به مرور به مصرف مواد تزريقي گرايش پيدا مي‌كنند چون حجم كم آنها تاثير بيشتري دارد. ضمن اينكه ممكن است در شرايط بد مالي قرار بگيرند كه در اين صورت نيز مصرف ميزان اندكي از مواد تزريقي در ميان آنها بيشتر جواب مي دهد.>
    طبق گفته دكتر رزاقي، هميشه خطر گرايش معتادان به سمت تزريق و درنتيجه افزايش شيوع بيماري‌هاي عفوني جامعه را تهديد مي‌كند.درعين حال خطر اكس و مواد مشابه، به‌علت افزايش رفتارهاي پرخطر جنسي به‌دنبال مصرف آنها را نيز نمي‌توان ناديده گرفت. به اين ترتيب افزايش شيوع اكس، افزايش شيوع ايدز را هم به دنبال دارد. همه اين‌ها گذشته از ناخالصي‌هايي است كه در اين قرص‌ها وجود دارد و موجب بروز انواع بيماري‌هاي عصبي، گوارشي، سرطان و حتي مرگ مي‌شود. دكتر رزاقي اين‌طور مي‌گويد:<يك مسئله مهم هم در بازار اعتياد ايران وجود دارد و آن ناخالص بودن بخش زيادي از مواد مخدر است كه سرانجام معتادان را به مصرف مواد تزريقي گرايش مي‌دهد.
    قاچاقچيان اصلي مواد مخدر مي‌خواهند كه بازار ايران هميشه محل عرضه مواد بنجل و نامرغوب بماند تا هميشه بتوانند هر جنس بنجلي را در اين بازار بزرگ آب كنند. بنابراين هيچگاه اجازه نمي‌دهند ذائقه معتادان ايراني به مواد مرغوب مخدر عادت كند چون سود آنها در اين بازار است.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


صفحه 2 از 8 نخستنخست 123456 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/