معرفی بهترين نرم افزار مدیریت تصاویر، برای مک
نرم افزار های مدیریت تصاویر مک، اکثرا پیچیده و کمی هم تخصصی هستند. اما در این بین، ما iPhoto را به دلیل سادگی اش برای مک برگزیدیم. این نرم افزار در عین سادگی، یک مجموعه ی غنی از قابلیت ها دارد و با سرویس های آنلاین پرطرفدار، به خوبی همگام سازی می شود. وقتتان را نمی گیریم و بیش از این مقدمه نمی گوییم. با ما باشید تا به قابلیت ها، نقاط قوت و نقاط ضعف این نرم افزار بپردازیم و حتی رقیبانش را هم به شما معرفی کنیم.
• ایمپورت آسان تصاویر از دوربین، فلش کارت یا هارد درایو
• تصاویر به صورت اتوماتیک با توجه به تاریخشان، دسته بندی می شوند. (هر دسته به عنوان یک رویداد تلقی می شود)
• تشخیص چهره اتوماتیک
• قابلیت نمایش تگ های جغرافیایی تصاویر در یک نقشه تعاملی
• طبقه بندی آلبوم های شما در یک ساختار مانوس و «پوشه مانند»
• همگام سازی آلبوم ها با Flickr و فیس بوک
• قابلیت ایمیل کردن آسان تصاویر به صورت تکی ویا قرار دادن تصاویر به عنوان بخشی از یک قالب غنی و ایمیل کردن آن.
• قابلیت ساخت اسلاید-شو با تم های مختلف
• قابلیت ساخت آلبوم های تصاویر، پرینت کردن و ...
• سینک کردن تصاویر با دستگاه های سازگار با iTunes (مانند آیپد و آیفون)
• قابلیت ویرایش ابرداده (metadata) در عکس ها (ویرایش داده هایی نظیر عنوان تصویر، دوربینی که تصویر با آن گرفته شده و ...)
• پشتیبانی از مود تمام صفحه
• قابلیت اشتراک در فید های تصاویر
• ساخت آلبوم های هوشمند و بهینه، بر مبنای معیار هایی که کاربر مشخص می کند.
iPhoto نرم افزار جذابی است، استفاده از آن راحت است و تقریبا هر قابلیتی که شما به آن نیاز داشته باشید را دارد. طبقه بندی تصاویر به صورت دستی، با iPhoto آسان است اما این نرم افزار، راه های زیادی هم برای طبقه بندی اتوماتیک تصاویر در اختیارتان قرار می دهد.قابلیت تشخیص چهره یکی از این راه ها است. می توانید به صورت دستی نیز چهره ها را به آی فوتو بشناسانید و قابلیت تشخیص چهره آن را بهبود ببخشید.
iPhoto، به طور مستقیم به شما در پرینت کردن تصاویر، ساخت آلبوم ها و کارت ها، کمک می کند. قیمت این نرم افزار نیز با نمونه های هم رده اش تفاوت چندانی ندارد. باید گفت که قابلیت های ویرایشی چندان جدی گرفته نشده اند. اما می توانند بسیاری از اوقات، خواسته های کاربران را برآورده کنند. به طور کل، iPhoto به عنوان یک نرم افزار مدیریت تصاویر استاندارد، بهترین کار را برای مک شما انجام خواهد داد.
iPhoto معمولا از کندی عملکرد رنج می برد. شاید این به خاطر انباشته شدن بیش از حد قابلیت ها در این نرم افزار باشد! یکی دیگر از اشکالات این است که iPhoto، چندین کپی از عکس های شما در هارد درایو ذخیره می کند و ممکن است فضای زیادی از هارد شما را اشغال کند. اگر چه اشتراک گذاری تصاویر در Flickr و فیس بوک، در نسخه 11 بهتر شده است؛ اما هنوز آلبوم بندی تصاویر به صورت مستقیم انجام نمی شود و بعضا تغییرات ایجاد شده در تصاویر، با سرويس های ياد شده، همگام سازی نمی شوند.
در iPhoto شما فقط می توانید آلبوم های کامپیوتر خود را جستجو کنید. تشخیص تصویر هم در حالتی کاربردی خواهد بود که چهره فرد، دقیقا رو به دوربین باشد. البته متاسفانه گاهی حتی در این حالت هم تشخیص چهره درست عمل نمی کند. در کل iPhoto جای این را دارد که خودش را کمی بهتر از آنچه هست، بکند.
بیشتر نرم افزار های مدیریت تصاویری که در مک در دسترس هستند، برای یک نیاز خاص طراحی شده اند. به عبارتی، در حالت رايگان تک منظوره هستند. یعنی یا شما را به یک سرویس خاص محدود می کنند، یا باید پول بیشتری بپردازید تا قابلیت های نسخه ی حرفه ای این نرم افزار ها را داشته باشید. گذشته از این نکته، خوب است جوانب دیگر را هم در مقایسه ی این نرم افزار با رقیبانش بسنجیم:
اگر از سرویس Picasa برای به اشتراک گذاشتن تصاویر در وب استفاده می کنید، بدیهی است که نباید نرم افزار دسکتاپ/مک آن را از دست بدهید.
پیکاسا رایگان است و انتخاب خوبی برای شماست. پس دیگر روی آن بحث نمی کنیم!
می رسیم به نرم افزار
Flickery . این نرم افزار اساسا همان Flickr تحت وب است. اما با اینترفیس دسکتاپ! داشتن آن هم، برای شما 10 دلار آب می خورد. (البته می توانید نسخه 15 روزه آن را به صورت رایگان
دریافت کنید). پرداخت این پول، زمانی ارزشمند است که شما کاربر تمام و کمال سرویس Flickr باشید و به دنبال نرم افزاری بگردید که اینترفیسی مشابه iPhoto را به طور اختصاصی برای Flickr در اختیار داشته باشد.
اگر در مورد تصاویر خود خیلی جدی هستید، ممکن است ترجیه دهید نرم افزار های گران قیمت تر و حرفه ای تری را برای مدیریت آن ها به کار بگیرید. برای این کار ما به شما
Aperture از اپل یا
Lightroom از آدوبی را پیشنهاد می دهیم. Aperture تا حدی شبیه آی فوتو است و 80 دلار قیمت دارد. اما اگر لایت روم را ترجیه می دهید؛ باید 300 دلاری برای آن آماده کنید. البته نسخه های کپی هم راه حل های ارزان مشابهی هستند. فقط یادتان باشد که این جمله ی آخر را از من نشنیدید :)
- سخن آخر:
اما شاید نخواهید از هیچ کدام از این ها استفاده کنید. تکلیف چیست؟ با فرض این که شما به اکوسیستم بسته ی اپل وفادار هستید (انتقاد نبود)، ما این راه را به شما پیشنهاد می کنیم: اپلیکیشن دراپ باکس را برای مک خود دانلود کنید. تصاویرتان را در آن قرار دهید. هر گاه خواستید چیزی را جستجو کنید، از Finder استفاده نمایید و راه را برای خود هموار کنید. حال تصاویر شما با فضای دراپ باکس همگام سازی می شوند. اگر اپ دراپ باکس را برای آیفون و آیپد خود هم دریافت کنید؛ تصاویرتان با آی دیوایس های شما هم همگام سازی خواهند شد. این راه سریع و آسان و
رايگان است. شاید اکنون نيز، در حال استفاده از همین راه هستید. اما خودتان هم می دانید که این راه فقط در موارد محدودی به کار می آید و برای همه مناسب نیست.
در این مطلب به معرفی iPhoto و امکاناتش پرداختیم. امیدواریم که راهنمای خوبی برای انتخاب یک نرم افزار مدیریت تصاویر خوب برای مک شما بوده باشد. چنین راهنمایی برای ویندوز – آی.او.اس و اندروید نیز در دست تهیه است.
شما چه نرم افزار های دیگری را برای مدیریت عکس ها می شناسید؟ می توانید آن ها در بخش نظرات به سایر نارنجی خوان ها معرفی کنید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)