»4 روش طبخ انواع ماهی (جدید)
مواد لازم :



ماهي قزل آلا درسته --------------------------- به تعداد نفرات

آرد سفيد معمولي ------------------------------ به مقدار لازم

نمك ، آبليمو ------------------------------------ به مقدار لازم

زعفران دم كرده --------------------------------- به مقدار لازم



طرز تهيه :




{ این روشها معمولا برای طبخ ماهی هایی غیر از نوع قزل آلا نیز کاربرد دارند }





روش اول ( روش سنتي ) :



ماهي را بعد از شستن خشك كنيد .

در يك ديس لبه دار ، مقداري آبليمو و نمك و زعفران را مخلوط كنيد و ماهي را در آن بخوابانيد .

تمام سطح ماهي و داخل شكم ماهي را به مخلوط آغشته كنيد و بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند تا مزه دار شود .

بعد تمام سطح ماهي را با آرد سفيد بپوشانيد و هر دو طرف ماهی را در روغن با حرارت ملايم خوب سرخ كنيد .





روش دوم :



بعد از گذشت يك ساعت كه ماهي ها مزه دار شدند ، بدون پوشاندن سطح آنها با آرد سفيد ، ماهي ها را روي آتش ( يا كباب پز ) با استفاده از توري مخصوص كباب كردن ماهي ، كباب كنيد .



روش سوم ( شنيسل ماهي هلندي ) :



به مواد لازم بالا دو عدد زرده تخم مرغ ، يك عدد تخم مرغ كامل ، به مقدار لازم آرد سوخاري و يك ليوان ماست نيز اضافه كنيد .

در يك ديس لبه دار ، نمك ، آبليمو ، زرده تخم مرغ ، ماست و زعفران را با دو قاشق غذا خوري آرد سفيد مخلوط كنيد و ماهي ها را در مخلوط بخوابانيد طوري كه تمام سطح ماهي داخل مخلوط باشد . بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند .



تخم مرغ كامل را در ظرفي جداگانه بشكنيد و هم بزنيد .

بعد سطح ماهي ها را با آرد سفيد بپوشانيد ، و به تخم مرغ آغشته كنيد و بعد پشت و روي ماهي را با آرد سوخاري پوشش دهيد ودر روغن سرخ كنيد .



روش چهارم :



پشت و روي ماهي را با مخلوط نمك و آبليمو آغشته كنيد و داخل شكم ماهي را با سير و جعفري خرد شده و نمك و آبليمو پر كنيد و در فر با 250 درجه به مدت نيم ساعت بگذاريد تا پخته و كبابي شود .





روش هاي بسيار متنوعي براي طبخ انواع ماهي به كار برده ميشود . كه بسته به رسم محلی و ذائقه افراد در مناطق مختلف و البته به نوع ماهي ، متفاوت است .




نكته :


براي راحت جدا كردن اسكلت و استخوان هاي ماهي ، بعد از پاك كردن آن ، ماهي را از شكم برش بزنيد و روي تخته پهن كنيد . با قسمت پهن چاقو ، از پشت روي بدنه ماهي فشار بياوريد و بعد ماهي را برگردانيد و اسكلت ماهي را همراه استخوان هايش به راحتي جدا كنيد . فقط مواظب باشيد كه گوشت ماهي تكه تكه نشود .



بهتر است پوست ماهي را اصلا از آن جدا نكنيد ( بر عكس پوست مرغ ) به دليل اينكه گوشت ماهي بسيار لطيف است و هنگام سرخ كردن به سرعت ميسوزد ولي نپخته ميماند .

وقتي يك روي ماهي سرخ شد ( درب ظرف باز باشد ) و ماهي را برگردانديد ، بهتر است درب ظرف را بگذاريد تا هنگام سرخ شدن روي ديگر ماهي ، گوشت ماهي هم كاملا پخته شود .



در اواخر سرخ شدن ماهي ، مقدار كمي زعفران دم كرده را با آبليمو مخلوط كنيد و آرام روي ماهي بريزيد تا كاملا مزه دار شود .


اگر خيلي به بوي ماهي حساسيت دارد ، هنگام مزه دار كردن ماهي ، از مقداري رز ماري در مواد استفاده كنيد ، بوي ماهي را به كلي از بين ميبرد .