بلاخره پس از مدتها انتظار HTC نیز به جمع تولید کنندگان گوشی های دو هسته ای پیوسته است؛ Sensation نام محصول پر افتخار این شرکت است که مدتهای مدیدی دوستداران خود را به انتظار گذاشته بود این محصول زیبا که بلاخره به تازگی وارد بازار شده است موضوع مقاله امروز عصر نوشتن است ما را در ادامه بررسی کامل و جامع این مدل و مقایسه آن با رقبائی همچون Samsung Galaxy S II و LG Optimus 2X همراهی کنید.
تب تولید گوشی های دو هسته ای درست از دسامبر 2010 و زمان معرفی Optimus 2X از سوی شرکت ال جی در نمایشگاه CES2010 آغاز شد این گوشی زیبا که عنوان پر افتخار اولین تلفن همراه مجهز به پردازنده دو هسته ای را در کتاب های رکوردهای گینس بصورت رسمی ثبت کرده است رقابت پر هیجانی را مابین سازندگان گوشی های موبایل دامن زد که تا به امروز نیز با سرعت و حرارت هرچه تمام تر ادامه دارد. موتورولا دومین شرکتی بود که در ژانویه 2011 با معرفی Atrix به این رقابت پیوست این گوشی که همچون رقیب خود از چیپ ست پردازشی Nvidia Tegra 2 با پردازنده دو هسته ای یک گیگاهرتزی استفاده می نمود علیرغم نقاط ضعف و قوت خود بار دیگر زنگ خطر واضخ و بلندی را برای سایر تولید کنندگان تلفن همراه به صدا در آورد جائیکه خریداران و کاربران این بازار اندک اندک علاقه خود را برای تهیه مدل های گرانقیمت تک هسته ای از دست داده و نبود یک محصول دو هسته ای مشخص در لیست تولیدات شرکت ها می توانست ضربه جبران ناپذیری به فروش آنها وارد نماید. فوریه 2011 زمان یک اتفاق مهم در عصر نوپای اسمارت فون های دو هسته ای بود زمانیکه شرکت سامسونگ هیولای انکار ناپذیری به نام I9100 Galaxy S II را در نمایشگاه MWC2011 معرفی نمود این گوشی که با مشخصات رویائی خود گام بلندی در جهت تسخیر بازار در این کلاس محبوب برداشته بود به روشنی تمامی رقبای نچندان پر شمار این رده را به رقابتی سخت و نفس گیر فرا خواند. در فاصله دو ماهه پس از معرفی Galaxy S II تا حضور آن در بازار در آوریل 2011 غول تایوانی بازار موبایل نیز بلاخره برگ برنده خود در این رده و حاصل ماه ها تلاش بی وقفه این برند در معرفی محصولی شایسته رقابت با دیگر بزرگان این کلاس را معرفی نمود؛ Sensation که وازه هائی همچون شور و هیجان برگردان های مناسبی برای آن به حساب می آیند در ماه آوریل 2011 و اندکی قبل از ارائه I9100 به بازار معرفی شد این گوشی که فاصله معرفی تا حضور در بازار را در کمتر از یک ماه پیمود، بروی کاغذ حرف های فراوانی در جهت رقابت با سایرین و بخصوص Galalxy S II دارد امری که در صورت تحقق با توجه به قیمت پائین تر این مدل در مقایسه با حریف چشم بادامی خود شرایط را به نحو چشمگیری به سوی HTC تغییر خواهد داد. البته این تنها ظاهر ماجراست و برای تحقیق میزان قدرت و امکان رقابت این مدل با دیگر دو هسته ای های این کلاس می بایست زحمت خواندن سطور ادامه این مقاله را به خود داد.
Sensation به مانند اکثر دیگر مدل های HTC با یک جعبه کوچک و نسبتا ساده همراه شده است که موارد ساده و استانداردی را در بر دارد این موارد شامل یک کابل USB برای اتصال به شارژر و کامپیوتر، یک هدست سیمی یک تکه با کنترلرهای موسیقی، همراه با یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD و دفترچه ها و راهنماهای معمول می شود. در یک مقایسه رو در رو، در Galaxy S II نیز از وسائل کاملا مشابه ای استفاده شده اما در هر دو مدل LG Optimus 2X و Motorola Atrix بجز این موارد یک کابل Micro HDMI نیز به چشم می خورد که در غیاب این پورت در Sensation و Galaxy S II و محول شدن وظیفه آن به قابلیت MHL در پورت Micro USB نبود مبدل این پورت در جعبه همراه این هر دو مدل نکته ای منفی برای آنها به حساب می آید.
نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت
GSMArena می باشد
Sensation در اولین برخورد تغییرات مشخصی را نسبت به دیگر مدل های همیشگی HTC در این کلاس تجربه کرده است استفاده از گوشه های گرد و ساختار نسبتا متفاوت قسمت روئی دستگاه ظاهر ویژه و مدرنی را برای این مدل فراهم کرده اند. استفاده از آلومینیوم در نوار مرکزی بخش پشتی که به دورتادور قسمت روئی دستگاه نیز امتداد پیدا کرده است، از دیگر نکات مثبت طراحی Sensation به حساب می آید هرچند که برخلاف اعلام اولیه HTC در این زمینه و در تقابل با تصوری که از ظاهر بخش پشتی دستگاه در ذهن ایجاد می شود این قسمت از طرحی موسوم به Uni-body مدل های قبلی مثل Desire S که از یک شاسی یک تکه برای ساخت هر دو قسمت روئی و پشتی آن استفاده شده بهره نبرده و قسمت پشتی دستگاه بصورت یک تکه مجزا از جای خود خارج می شود. سایر بخش های دستگاه از پلاستیک با کیفیتی ساخته شده اند که مقاومت مطلوبی در برابر ماندن اثرات انگشت از خود نشان می دهند.
ابعاد دستگاه 11.3×65.4×126.1 میلیمتر است که با اینکه در طول و عرض تفاوت چندانی با Galaxy S II ندارد اما اختلاف نزدیک به 3 میلیمتری در قطر، آن را نمونه ای کاملا حجیم تر از I9100 نشان می دهد. قطر دستگاه از هر دو مدل Optimus 2X و Atrix نیز بیشتر است. وزن 148 گرمی Sensation نیز به طرز چشمگیری نسبت به Galaxy S II افزایش یافته است این وزن از هر دو رقیب دو دیگر این کلاس نیز با اختلافی جزئی بیشتر است.
اما مطمئنا مهمترین قابلیت Sensation و یکی از عوامل ایجاد تردید در خریداران مردد میان این مدل و Galalxy S II به صفحه نمایش متفاوت آن باز می گردد. چهار گوشه پنل صفحه نمایش بکار گرفته شده در Sensation با زاویه ای کاملا مشخص رو به بالا متمایل شده اند امری که پیش از این در نمونه دیگری در خانواده HTC مشاهده نشده و به روشنی خبر از تولید یک پنل کاملا جدید و اختصاصی برای Sensation را می دهد. صفحه نمایش Sensation بروی کاغذ جذابیت های بیشتری را نسبت به حریف خود ارائه می کند جائیکه فارغ از نکات مشترکی همچون ابعاد 4.3 اینچی، پوشش Gorilla Glass، پشتیبانی از 16 میلیون رنگ و فناوری حساس خازنی، وضوح این صفحه نمایش 960×540 پیکسل است (بعلت نصف بودن وضوح در هر سمت نسبت به وضوح Full HD از آن با عنوان qHD نیز یاد می شود) که در مقایسه با صفحه نمایش های WVGA نزدیک به 35 درصد پیکسل های بیشتری را در یک فضای یکسان جای داده است. البته این مطمئنا تمام ماجرا نیست و یکی دیگر از عوامل تعیین کننده حیاتی در کیفیت یک پنل یعنی تکنولوژی ساخت آن ظاهرا بطور کامل به نفع حریف سامسونگی در جریان است. فناوری ساخت پنل صفحه نمایش در Sensation ار نوع S-LCD ست که تفاوت های بنیادی فراوانی با فناوری SuperAMOLED Plus حاضر در Galaxy S II دارد. همچون همیشه سطح روشنائی پنل های LCD از نمونه های AMOLED کاملا بیشتر است اما در دیگر سو زاویه دید، عمق رنگ و بخصوص کنتراست تصویر آنها هیچ حرفی برای گفتن در برابر رقبای AMOLED ندارد نکاتی که تقریبا مو به مو در مقایسه صفحه نمایش Sensation با پنل Galaxy S II به واقعیت بدل شده اند. کیفیت تصاویر به نمایش درآمده توسط صفحه نمایش Sensation در سطح قابل قبول و مناسبی قرار می گیرد اما با قرارگیری آن در کنار Galaxy S II تقریبا هیچ برتری خاصی بجز وضوح بالاتر برای آن نمی توان در نظر گرفت جائیکه از زوایای دید نچندان مطلوب و از دست رفتن کنتراست با حرکت ملایم به گوشه ها به همراه عملکرد ضعیف تر آن زیر نور مستقیم خورشید در مقایسه با Galaxy S II می توان بعنوان امتیازهای کمتر صفحه نمایش Sensation در قبال حریف آن یاد نمود البته ذکر این موارد به هیچ عنوان به معنی کیفیت پائین این پنل نیست و همچنان از صفحه نمایش Sensation می توان بعنوان یکی از بهترین های کلاس LCD یاد نمود و ضعف های اشاره شده مواردی کاملا طبیعی در مقایسه LCD ها با پنل های AMOLED به حساب می آیند. برتری همیشگی صفحه نمایش های LCD بر نمونه های AMOLED یعنی روشنائی بیشتر صفحه نمایش در اینجا نیز حضور دارد و صفحه نمایش Sensation نور بیشتری را نسبت به حریف خود تولید می کند. در یک مقایسه دیگر در این قسمت و در حداکثر روشنائی پنل، سطح رنگ مشکی صفحه نمایش در یک سطح با Motorola Atrix قرار دارد هرچند که روشنائی و بخصوص کنتراست آن بسیار کمتر از Atrix اندازه گیری شده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)