رباتهاي آينده، دوست يا دشمن؟
يك كارشناس برجسته در زمينه علوم رباتيك امروز برخي از مشكلات اخلاقي رباتها در آينده نزديك را براي گروهي از نمايندگان در مجلس عوام طرح خواهد كرد. پروفسور نوئل شاركي(1) از دانشگاه شفيلد توضيح خواهد داد كه رباتها از جهات زيادي براي بشر سودمند هستند، اما محدوديتهايي نيز وجود دارند و ما بايد با احتياط پيشروي كنيم.
رباتها اكنون براي خدمت خانگي، انجام دادن كارهاي پست كه انسانها به آنها علاقه ندارند، از جمله شستن زمين و پنجره ها وارد خانه ها ميشوند. آنها محصول برداشت ميكنند، شير ميدوشند، نفت پمپ ميكنند و ماشين مي سازند. آنها در اين شغلها سريعتر و كارآمدتر از آنچه يك انسان ميتواند انجام دهد هستند.
پروفسور شاركي، كه خود داراي ربات جارو برقي است، بيان كرد: "اين دسته از رباتها در انجام دادن كارهاي ملال آور منزل به انسان كمك ميكنند. همچنين پيشرفتهاي اخير در جراحي با استفاده از ربات بسيار براي ما سودمند است. ربات داوينچي(2)، براي مثال، ميتواند عمل جراحي را بر روي بيماران داراي سرطان پروستات با برجاي گذاشتن جاي زخم و آسيب كمتر سريعتر از يك جراح انجام دهد و به اين ترتيب موجب زودتر مرخص شدن بيمار از بيمارستن ميشود."
با اين حال، اين كارشناس هشدار داد كه در حال حاضر هيچ رهنمودهاي دولتي براي رشد سريع استفاده از رباتها وجود ندارد. پروفسور شاركي همچنين در مورد استفاده از رباتها در ساير شغلها، شامل استفاده از رباتها براي مراقبت از كودكان و افراد سالمند اظهار نگراني كرد. جمعيت افراد كهنسال در غرب و ژاپن، به عنوان مثال، به سرعت رو به افزايش است و نگرانيهايي در مورد اينكه چگونه جوانان قادر خواهند بود از آنها نگهداري كنند وجود دارد. هم اكنون تلاش زيادي در زمينه استفاده از رباتها در نگهداري از سالمندان و استفاده از رباتها براي مصاحبت (و ياري كرن) وجود دارد.
پروفسور شاركي توضيح داد: "بسياري از اين كارها براي بيشتر خارج نگهداشتن افراد سالمند از خانه هاي سالمندان و بيمارستانها بسيار مفيد هستند، اما نگراني من اينست كه ملاحظه اقتصادي ميتواند موجب آن شود كه همه ى ما سال آخرمان را در مصاحبت با رباتهاي گنگ، محروم از لحاظ اجتماعي به سر ببريم."
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)