خوب بودن ! کلمه هیجان آوری نیست .
خوبی ، در فارسی شکوه و عظمت خارق العاده ای ندارد ،
با متوسط بودن و بی بو و خاصیت بودن هم صف است
خوب بودن از نظر ما یعنی بد نبودن ! و این معنی مبتذلی است !
دکتر شریعتی
خوب بودن ! کلمه هیجان آوری نیست .
خوبی ، در فارسی شکوه و عظمت خارق العاده ای ندارد ،
با متوسط بودن و بی بو و خاصیت بودن هم صف است
خوب بودن از نظر ما یعنی بد نبودن ! و این معنی مبتذلی است !
دکتر شریعتی
کاش خدا سه چیز را نمی آفرید .......
غرور،دروغ،عشق
تا هیچ گاه کسی از سر غرور به دروغ دم از عشق نزند
دل های بزرگ و احساس های بلند، عشق های زیبا و پرشكوه می آفرینند.
الهی! هر که را عقل دادی چه ندادی،
و هر که را عقل ندادی چه دادی ؟
خدایا : عقیده مرا ازدست " عقده ام"مصون بدار.
خدایا : به من قدرت تحمل عقیده "مخالف" ارزانی کن .
خدایا : رشدعقلی وعلمی مرا از فضیلت "تعصب" "احساس" و "اشراق" محروم نساز.
خدایا : مرا همواره اگاه وهوشیار دار تا پیش ازشناختن درست وکامل کسی قضاوت نکنم.
خدایا : جهل آمیخته باخودخواهی و حسد مرا رایگان ابزار قتاله دشمن برای حمله به دوست نسازد.
خدایا : شهرت منی را که:"میخواهم باشم" قربانی منی که " میخواهند باشم" نکند.
خدایا : درروح من اختلاف در "انسانیت" را به اختلاف در فکر واختلاف در رابطه با هم میامیز. آن چنان که نتوانم این سه قوم جدا از
هم را باز شناسم.
خدایا : مرا به خا طر حسد کینه و غرض عمله در امان دار.
خدایا : خودخواهی را چندان درمن بکش تاخودخواهی دیگران را احساس نکنم واز آن در رنج نباشم.
خدایا : مرا در ایمان « اطاعت مطلق بخش تا در جهان عصیان مطلق« باشم.
برای دیدن تصویر در اندازه واقعی 800x600px و81کیلوبایت روی این نوار کلیک کنید.
خدایا: « تقوای ستیزم» بیاموز تا درانبوه مسوولیت نلغزم و از تقوای پرهیز مصونم دار تا در خلوت عزلت نپوسم.
خدایا : مرا به ابتذال آرامش و خوشبختی مکشان. اضطرابهای بزرگ غمهای ارجمند و حیرتهای عظیم را به روحم عطا کن. لذت ها را به بندگان حقیرت بخش و دردهای عزیز بر جانم ریز.
( برگرفته از نیایش نامه دکتر علی شریعتی )
قیمت هرکس به اندازه افق دید اوست .. همه میخواهند بشریت را عوض کنند ، دریغا که هیچ کس در این اندیشه نیست که خود را عوض کندشگفتا وقتی که بود نمی دیدم
وقتی می خواند نمی شنیدم
وقتی دیدم که نبود
وقتی شنیدم که نخواند
چه غم انگیز است وقتی که چشمه ای سرد و زلال در برابرت می جوشد و می خواند و می نالد
تشنه آتش باشی و نه آب
و چشمه که خشکید
چشمه که از آن آتش که تو تشنه ی آن بودی بخار شد و به هوا رفت
و آتش کویر را تاخت و در خود گداخت
و از زمین آتش رویید
و از آسمان آتش بارید
تو تشنه آب گردی و نه تشنه آتش
و بعد از عمری گداختن
از غم نبودن کسی که تا بود
از غم نبودن تو می گداخت
آدمهایی هستند كه لجن كاملند
می بینیم كه هیچ درنده ای و هیچ زالویی و هیچ موجود پلیدی به گردشان نمی رسد ، لجن خالص
چرا لجن خالص ؟ برای اینكه كلمه ای پست تر از لجن نداریم ، والا لجن بسیار شریف تر از آن ذات است (كلمات ، كلمات ادبی است ، تعبیرات ادبی است ) یك نوع صلصال كالفخار است – ببین چه تعبیرات قشنگی است
حماء مسنون است ، لجن بدبوی متعفن است ، نفرت بار است زشتیش را می خواهد بگوید. صلصال كالفخار ، ماده رسوبی است .سیل آب درحال هیجان و حركت است ، اما این عنصر خاك درآن رسوب می كند ، می بندد ، میل به ته نشین شدن دارد ، حركت و جریان ندارد ، به دریا نمی رسد ، این عنصر می ماند ، ته نشین می شود ، بعد سیل كه رفت این رسوب می بندد ، مثل سفال می شود . به همین می گویند صلصال كالفخار ، مثل سفال كوزه گری می شود
انسان از این ساخته شده ! چرا از سفال كوزه گری ساخته شده ؟ این جنبه فیزیولوژیك ندارد ، برای اینكه این خاك رسوبی میل به رسوب دارد . انسان آن عنصر اولیه اش میل به رسوب دارد ، میل به پستی و انحطاط دارد ، نمی خواهد حركت كند ، به دریا نمی رسد ، دوست ندارد به دریا برسد ، دوست ندارد در حال تحرك و تكامل باشد ، پست و متعفن هم هست
دکتر علی شریعتی
دکتر شریعتی : «کلاس پنجم که بودم پسر درشت هیکلی
در ته کلاس ما می نشست که برای من مظهر
تمام چیزهای چندش آور بود ،آن هم به سه دلیل ؛
اول آنکه کچل بود، دوم
اینکه سیگار می کشید و سوم - که از همه تهوع آور بود-
اینکه در آن سن و سال، زن داشت.
!... چند سالی گذشت یک روز که با همسرم از خیابان می
گذشتیم ،آن پسر قوی هیکل ته کلاس را دیدم در حالیکه
زن داشتم ،سیگار می کشیدم و کچل شده بودم
و تازه فهمیدم که :
خیلی اوقات آدم از آن دسته چیزهای بد
دیگران ابراز انزجار می کند که
در خودش وجود دارد
" آنان که گذشته را به خاطر نمی آورند مجبور به تکرار آن هستند " . جرج سانتايانا
" تو ثروتمند نيستی مگر آنکه چيزی داشته باشی که با پول نتوان خريد " . کارت بروکس
" اگر آغاز زندگی ات با سپیده دم و روز همزاد گشت همواره در جست و جوی چراغ و پناهگاهی برای شبانگاهان باش ، و اگر درشب و سیاهی آغاز شد از امید در خود چراغی بیافروز که پگاه خوشبختی نزدیک است " . ارد بزرگ
" کسی که با من متفاوت است،نه تنها به من صدمه ای نمی زند بلکه باعث پیشرفت من می شود" . آنتوان دوسنت اگزوپری
" محبوب کسی نبودن فقط یک بدشانسی ست،درحالی که عاشق نبودن،یک بدبختی ست" . آلبرکامو
" علاقه همه چیزرا شکوفا و تصاحب آنها را پژمرده می کند " . مارسل پروست
" اگر دست تقدیر و سرنوشت را فراموش کنیم پس از پیشرفت نیز افسرده و رنجور خواهیم شد " . ارد بزرگ
" «موانع»، آن چيزهاي وحشتناکی هستند که وقتی چشمتان را از روی هدف بر میداريد، به نظرتان میرسند " . هنری فورد
" تمام حقايق سه مرحله را پشت سرگذاشتهاند: اول، مورد تمسخر واقع شدهاند. دوم، به شدت با آنها مخالفت شده است. سوم، به عنوان يک چيز بديهی پذيرفته شدهاند " . آرتور شوينهاور
" مدام برای انجام وظایف و کارهای اصلی خود وقت ایجاد کنید . هر روز برای انجام کارهای فردا برنامه ریزی کنید . چند کار کوچک را که باید حتما انجام شوند همان اول صبح انجام دهید . سپس بلافاصله به سراغ وظایف اصلی و مهم بروید و کار را تا به اتمام رساندن آنها ادامه دهید " . بردروم ریپورتس
" آنکه پیاپی سخنتان را می برد ، دلخوش به شنیدن سخن شما نیست " . ارد بزرگ
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)