از آنجا که گوشی‌های تلفن همراه به ابزارهای جدیدی برای اطلاع رسانی در کشورهای جهان سومی و در حال توسعه تبدیل شده‌اند، از آنها به عنوان آخرین جنگ افزارها و اسلحه‌ها در برابر فقر و گرسنگی یاد می‌شود.

به گزارش اخبار خارجی موبنا، گروهی از دانشجویان دانشگاه ایلینویز آمریکا، چندین فیلم ویدیویی تهیه کرده‌اند که روش‌های ساده‌ و ارزان قیمتی برای توسعه و بهبود زندگی مردم کشورهای در حال توسعه آموزش می‌دهد.
یکی از این فیلم‌ها کشاورزانی را نشان می‌دهد که چگونه از دانه درخت زیتون تلخ، حشره‌کش طبیعی تولید می‌کنند.
به گفته باری پیتنریج، یکی از اعضای این تیم، از زمان امکان دسترسی کاربران کشورهای جهان سوم به اینترنت، انقلابی در روش دسترسی و به اشتراک گذاری اطلاعات رخ داد و هم اکنون با دسترسی بیشتر به تلفن‌های همراه مخصوصا در کشورهای در حال توسعه این روش‌ها پیشرفته‌تر و بهتر شده است.
می افزود: تلفن‌های همراه امروزه در کشورهای جهان سوم در دسترس همه اقشار جامعه است و همه افراد در همه سطوح اجتماعی و فرهنگی از آنها استفاده می‌کنند. از این رو، محققان به فکر استفاده از تلفن های همراه برای اطلاع رسانی و ابداع روش‌های آموزشی کرده‌اند.
در ویدیوی دیگری چگونگی روش‌های محافظت از دانه‌ها در برابر آفت‌های حشره آموزش داده می‌شود.
به گفته تولوپو اگونبیاد، عضو دیگر این تیم، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طرح اطلاع رسانی با استفاده از تلفن‌های همراه سرعت زیاد در پراکندگی اطلاعات است.
پس از ساخت ویدیوها، این تیم اقدام به انتشار ویدیوها بر روی تلفن‌های همراه کرد و پیامدهای پس از آن را بررسی ‌کرد.
بر اساس مطالعات این گروه تحقیقاتی، در طول یک ماه این ویدیو میان 118 نفر در 50 روستای مختلف منتشر شد. این تیم معتقد است چنین طرحی اگرچه نیاز به سرمایه گذاری اندک دارد اما تاثیر شگرفی بر آموزش روش‌های مختلف به مردم کشورهای در حال توسعه خواهد داشت.
پس از انتشار این ویدیوها، کشاورزان را از یک گوشی به گوشی دیگری از طریق فناوری بلوتوث بی‌سیم انتقال دادند.
بر اساس بررسی رفتار افراد در این طرح، آنها دریافتند که تاثیر ویدیوها هنگامی که به اشکال غیر رسمی منتشر می‌شود سودمندتر خواهد بود.
تولوپو اگونبیاد معتقد است، اطلاع رسانی به این روش با برخی مشکلات نیز روبه رو است زیرا برخی از آنها توانایی خواندن ندارند اما با تصاویر انیمیشنی این نوع اطلاع رسانی ساده‌تر می‌شود.
بر این اساس، تیم ایلینویز در حال ارایه روشی است که با استفاده از تصاویر انیمیشنی به کشاورزان آموزش دهند. حتی آنها به این فکر افتاده‌اند که از زبان محلی مناطق مختلف استفاده کرده و انیمیشن‌ها را به زبان محلی بسازند.
به گفته یکی از اعضای تیم ایلینویز، هنگامی که مردم این تصاویر را با لهجه محلی ببنیند بر روی روش انبارداری و ساخت انبار غله هم تاثیر می‌گذارد و به این ترتیب فکر می‌کنند که این انیمیشن‌ها فقط برای آنها و مختص آنها ساخته شده است.
تیم ایلینویز معتقد است این روشی است که با استفاده از فناوری‌های ارزان‌قیمت و مقرون به صرفه امکان پذیر است.