در حالی که بازار تلفن همراه و به‌ویژه فروش گوشی‌های هوشمند تا کنون رشد فوق‌العاده‌ای داشته، انتظار می‌رود تا سال 2015 سیستم عامل ویندوزفون هفت پس از اندرویید جایگاه شماره 2 را از آیفون اپل ربوده و با افزایش میزان سهم پس از اندرویید قرار گیرد.

به گزارش اخبار خارجی موبنا، در تحقیقاتی که توسط IDC انجام شد، پیش بینی می‌شود تا پایان امسال فروش گوشی‌های هوشمند 55 درصد کل فروش گوشی را به خود اختصاص داده و 427 میلیون دستگاه گوشی هوشمند به فروش برسد، این در حالی است که فروش این مدل گوشی‌ها سال 2010 حدود 305 میلیون دستگاه گزارش شد. به این ترتیب انتظار می‌‌رود فروش گوشی تا سال 2015 دو برابر شده و به بیش از 982 میلیون دستگاه برسد.
بر اساس گزارش IDC، کاهش میانگین قیمت فروش، افزایش عملکرد گوشی‌ها و کاهش هزینه دستیابی به برنامه‌های اطلاعاتی رشد بسزایی در افزایش فروش گوشی‌های هوشمند داشته تا آنجا که انتظار می‌رود بیش از چهاربرابر نرخ فروش کل گوشی‌های تلفن همراه به گوشی‌های هوشمند اختصاص یابد.
به این ترتیب تعداد بیشتری از مردم تا چهار سال آینده امکان خرید و استفاده از گوشی هوشمند را خواهند داشت.
به گفته کوین رستیو، تحلیلگر ارشد IDC، کاربران تلفن همراه در سراسر دنیا از این دستگاه‌ها برای مکالمه یا پیامک بهره می‌برند حتی در جاهایی برای خرید یا بانکداری از آنها استفاده می‌کنند.
به گزارش IDC، افزایش فروش این گوشی‌ها در بازارهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد و در مناطقی از قبیل آسیا- اقیانوسیه و آمریکای لاتین رشد فوق‌العاده‌ای خواهد داشت.
طی فصل چهارم سال 2010 آندرویید توانست از سد سیمبیان عبور کند و جایگاه آن را به خود اختصاص دهد. از آنجا که بسیاری از تولیدکنندگان اندرویید را به عنوان سیستم عامل اصلی روی گوشی‌هایشان قرار داده‌اند انتظار می‌رود پلات‌فورم گوگل در نیمه دوم سال 2011 با رشد 40 درصدی روبه‌رو شود.
به این ترتیب سیمبیان که توسط بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌ در دنیا پشتیبانی می‌شد با استراتژی جدید نوکیا و رویگردانی‌ این تولیدکننده به سوی استفاده از ویندوز فون انتظار می‌رود سهم بیشتری را از دست دهد.
براساس این گزارش، نوکیا اعلام کرده فقط تا سال 2016 از سیمبیان بر روی دستگاه‌هایش استفاده می‌کند.
اما نوکیا تا سال 2016 صبر نمی‌کند که به طور کلی سیمبیان را کنار گذاشته و به سوی سیستم عامل دیگری برود، بلکه قرار است نخستین گوشی هوشمند خود با ویندوز فون هفت را سال آینده راهی بازار کند.
البته ویندوز فون هفت هم اکنون توسط تولیدکنندگانی همچون HTC مورد استفاده قرار گرفته اما سهم آن خیلی کم است.
با این حال اگر طبق برنامه ریزی‌های از پیش تعیین شده پیش برود و نوکیا به موقع و سر وقت گوشی‌های هوشمند مبتنی بر ویندوز فون را راهی بازار کند انتظار می‌رود تا سال 2015، این سیستم عامل با بیش از 20 درصد سهم جایگاه شماره دو را به خود اختصاص دهد.
اما iOS اپل امسال همچنان جایگاه شماره سه را در جدول حفظ می‌کند و در جهت بلوغ بیشتر و افزایش سهمش پیش می‌رود. البته IDC انتظار دارد تا سال 2015 میزان سهم اپل کاهش یابد.
IDC پیش بینی کرده، سیستم عامل بلک بری تا کسب جایگاه چهارم جدول سیستم عامل‌ها امسال پیش می‌رود اما از طرفی انتظار دارد میزان فروش گوشی‌های بلک بری تا چهار سال آینده با کاهش روبه‌رو شود.
بر اساس جدول IDC، اندرویید طی دو سال گذشته 7/23 درصد سهم داشته، امسال میزان سهمش به 9/38 درصد و تا سال 2015 میزان سهمش را به 8/43 درصد خواهد رساند.
سهم بلک بری در بازار طی دو سال گذشته 3/18 درصد، امسال به 2/14 و تا 2015 به 4/13 درصد می‌رسد. اما سیمبیان بیشترین کاهش میزان سهم را خواهد داشت، به طوری که انتظار می‌رود از دو سال گذشته با 8/68 درصد، در طول سال جاری 6/20 درصد سهم از بازار تلفن همراه داشته باشد، ‌اما تا سال 2015 این کاهش فوق‌العاده‌ای خواهد داشت و تک رقمی خواهد شد که بسیار ناامیدکننده است.
سهم iOS هم از گذشته با 9/17 درصد، امسال به 2/18 درصد می‌رسد اما با نزول همراه خواهد بود و تا سال 2015 به 9/16 درصد خواهد رسید.
ویندوز فون و ویندوز موبایل هم که طی سال‌های گذشته 3/82 درصد سهم بازار را در اختیار داشتند امسال میزان سهمش به 8/3 درصد می‌رسد اما انتظار می‌رود تا سال 2015 به 3/20 درصد برسد.