زنان باردار لاغر روزانه بايد 11سهم از گروه نان و غلات كه معادل330 گرم نان يا 770 گرم برنج پخته است، مصرف كنند.
پریسا ترابی افزود: زنان باردار لاغر همزمان با كاهش دریافت انرژی با كاهش دریافت پروتئین نیز مواجه خواهند شد، زیرا پروتئین مصرفی صرف تولید انرژی در آنها می شود.

وی گفت: درباره راه های افزایش دریافت انرژی می توان به افزایش دریافت شیرینی و مواد قندی، استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما همراه با صبحانه اشاره كرد.

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: زنان باردار لاغر حداقل ۲ میان وعده كه شامل بیسكویت ترجیحا سبوس دار، كیك، كلوچه، نان و پنیر، نان و سیب زمینی، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان روغنی و نان شیرمال همراه با یك لیوان شیر و انواع میوه در فواصل وعده های اصلی غذایی مصرف كنند و بیشتر گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماكارونی استفاده كنند.

ترابی گفت: زنان باردار لاغر می توانند روزانه تا ۱۱ سهم از این گروه كه معادل ۳۳۰ گرم نان یا ۷۷۰ گرم برنج پخته، استفاده بیشتر از سیب زمینی در انواع غذاها و در میان وعده ها، مصرف نان همراه با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام مصرف كنند.

ترابی اضافه كرد: از راه های افزایش دریافت پروتئین، ویتامین ها و املاح در وعده غذایی، می توان به افزایش دریافت گروه شیر و لبنیات، استفاده از شیر، ماست، پنیر و بستنی به عنوان میان وعده و استفاده از بیسكویت و شیر، نان و ماست، نان و پنیر، شیربرنج و فرنی نام برد كه زنان باردار لاغر می توانند روزانه تا ۴ سهم از مواد این گروه مصرف كنند.

وی گفت: با افزایش دریافت گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، مصرف انواع خشكبار و مغزها (گردو، پسته و بادام) به عنوان میان وعده، افزایش دریافت گروه میوه ها و سبزی ها و استفاده بیشتر از میوه ها به عنوان میان وعده می توان مصرف كرد.


aftabir.com