به گزارش خبرگزاري فارس، آييننامه پانزدهمين جشن سينماي ايران در بخش فيلمهاي بلند داستاني منتشر شد.
در اين آييننامه آمده است:
ماده1- خانه سينماي ايران در راستاي اجراي اهداف اساسنامه خويش، پانزدهمين جشن بزرگ سينماي ايران را به منظور ارزشيابي حرفهاي آثار سينمايي و ترغيب و تشويق فيلمسازان و دستاندركاران و نيز ارتقاي هنر- صنعت سينماي ايران برگزار و به برگزيدگان در يازده رشته نديس شايستگي اهدا ميكند:
1-1- تنديس شايستگي بهترين فيلم
1-2- تنديس شايستگي بهترين كارگرداني
1-3- تنديس شايستگي بهترين فيلمنامه
1-4- تنديس شايستگي بهترين بازيگر مرد (ايفاي نقش اول)
1-5- تنديس شايستگي بهترين بازيگر زن (ايفاي نقش اول)
1-6- تنديس شايستگي بهترين بازيگر مرد (ايفاي نقش مكمل)
1-7- تنديس شايستگي بهترين بازيگر زن (ايفاي نقش مكمل)
1-8- تنديس شايستگي بهترين فيلمبرداري
1-9- تنديس شايستگي بهترين موسيقي متن
1-10- تنديس شايستگي بهترين تدوين
1-11- تنديس شايستگي بهترين طراحي صحنه و لباس
1-12- تنديس شايستگي بهترين صدابرداري و صداگذاري و ميكس
1-13- تنديس شايستگي بهترين چهره پردازي
1-14- تنديس شايستگي بهترين جلوههاي ويژه
تبصره 1: در صورت لزوم براي رستههاي فيلمنامه اصلي و اقتباسي، طراحي صحنه و لباس، صدابرداري و صداگذاري و ميكس، جلوههاي ويژه ميداني، بصري رايانهاي و لابراتواري هر كدام يك تنديس، به تنديسهاي ذكر شده افزوده ميشود.
تبصره2: با عنايت به فقدان صنف جلوههاي ويژه بصري رايانهاي و لابراتواري كارگروه فني خانه سينما در صورت وجود شاخص در زمينه دستآوردهاي فني تا حداكثر سه نامزد ميتواند معرفي كنند.
ماده2- داوري آثار سينمايي متقاضي پانزدهمين جشن سينماي ايران در دو مرحله انجام ميشود:
الف- مرحله داوري تخصصي
الف-1) پنج داور تخصصي در رستههاي كارگرداني، فيلمنامه نويسي، بازيگري، فيلمبرداري، موسيقي، تدوين، صدا، مديران هنري، چهرهپردازي، جلوه هاي ويژه ميداني جمعا پنجاه داور كه از سوي اصناف مربوطه معرفي ميشوند انتخاب و معرفي نامزدهاي دريافت تنديس شايستگي در رسته تخصصي خود را به عهده ميگيرند.
تبصره1: هر يك از اصناف داراي تنديس شايستگي يكي از داوران تخصصي معرفي شده خود را به عنوان سرشاخه براي ايجاد هماهنگي امور داوري به دبير جشن معرفي ميكند.
تبصره 2: نامزدهاي بهترين فيلم بايد دست كم در پنج رسته نامزده دريافت تنديس شايستگي شده باشند كه سه نامزدي آنها در رستههاي فيلمنامه، كارگرداني، بازيگري، فيلمبرداري و تدوين باشد.
الف-2) در داوري تخصصي براي هر تنديس تا حداكثرپنج نامزد معرفي مي شود. اين تعداد صرفاً براي نامزدي بهترين فيلم تا حداكثر هفت نامزد قابل افزايش است.
تبصره3 : از آنجا كه شاغلان در رسته جلوههاي ويژه بصره رايانهاي و لابراتواري فاقد صنف هستند، كارگروه فني خانه سينما در صورت وجود اثر شاخص درزمينه دستاورد هاي فني سه نامزد را جهت دريافت تنديس شايستگي جلوههاي ويژه بصري رايانه اي و لابراتواري معرفي ميكند.
ب- مرحله نهايي داوري
ب-1) به منظور انتخاب برترين هاي شايسته دريافت تنديس، از ميان نامزدهاي منتخب داوري تخصصي، هيئت داوراني، با تماشاي همه آثار نامزد شده، برگزيدگان هر رسته را معرفي ميكنند.
* پنجاه نفر داوران تخصصي اوليه
هجده نفر از داوران معرفي شده از اصناف: انجمن مديران توليد، كانون برنامه ريزان و دستياران كارگردان، كانون دستياران فيلمبردار، انجمن
منشيان صحنه، انجمن مديران سالن هاي سينما، انجمن طراحان فني، انجمن بازيگران و بدلكاران، انجمن سرپرستان گفتار فيلم و گويندگان، انجمن مديران تداركات، انجمن عكاسان فيلم، انجمن كاركنان لابراتوار، انجمن سينماداران، انجمن مدرسان سينما، انجمن منتقدان و نويسندگان، انجمن مستندسازان، انجمن تهيهكنندگان مستند، انجمن آسيفا و انجمن ايسفا.
* پنج نفر داوران شورايعالي تهيه كنندگان
* پنج نفر داوران منتخب هيئت مديره خانه سينما
ماده3. تمامي داوران متعهدند تا در جلسات نمايش و داوري 3/2 فيلمهاي نمايش داده شده هر دو مرحله شركت كنند. آراي داوراني كه از اين قاعده پيروي نكرده باشند شمارش نمي شود.
تبصره: در صورتي كه حضور داوران تخصصي هر رسته به نيمي از جلسات نمايش مرحله تخصصي نرسد، تنديسي به آن رسته تعلق نميگيرد.
ماده4. پس از پايان نمايش فيلمها در دور داوري تخصصي، برگههاي معرفي نامزدهاي هر رسته به داوران تحويل مي شود. داوران حداكثر 48 ساعت فرصت دارند تا برگههاي آراي خود را در پاكتهاي در بسته منقوش به امضاي خود به سرشاخه هاي هر رسته تحويل دهند. سرشاخه ها نيز پس از جمع آوري پاكتهاي آراي رسته خود آن را به دبير جشن تسليم ميكنند.
ماده5. در مرحله نهايي داوري، تمامي داوران پس از تماشاي همه آثار نامزد شده در مرحله داوري تخصصي، برگههاي انتخاب برترينهاي خود را در تمامي رستهها (كه در روز آخر نمايش، توسط دبيرخانه جشن در اختيارشان قرار مي گيرد) تكميل و حداكثر ظرف 72 ساعت آراي خود را در پاكتهاي در بسته منقوش به امضاي خود تحويل دبيرخانه جشن سينما ايران مي دهند.
ماده6. به منظور شمارش آراي داوري، شوراي صيانت از آرا متشكل از سه نفر از هنرمندان و صاحبنظران خوشنام سينما توسط شورايي مركب از دبير جشن و سر شاخههاي هر رسته برگزيده ميشوند.
شوراي صيانت از آرا مسئوليت بازگشايي پاكتهاي آراي داوران و شمارش آنها را بر عهده دارد. اين شورا نتيجه شمارش آراي نهايي را به دبير جشن اعلام ميكند.
ماده7. يك هيئت داوري متشكل از سرشاخههاي هر رسته يا نمايندهاي از ميان داوران همان رسته به انتخاب سرشاخه نامزدهاي دريافت تنديس شايستگي بهترين فيلم اول (تهيهكنندگي) و بهترين كارگرداني اول را معرفي ميكند.
تبصره: برنده تنديس شايستگي جلوههاي ويژه رايانهاي و لابراتواري، بهترين فيلم اول و كارگرداني اول همانند ساير رستهها در مرحله نهايي داوري توسط همه داوران اين مرحله برگزيده ميشود.
ماده8. به منظور ارزيابي و داوري بهترين اثر در معرفي فيلم ( عكس، آنونس، پوستر) يك هيات داوري متشكل از پنج نفر ( يك نفر از عكاسان ، يك نفر از تدوينگران و سه كارشناس گرافيك و پخش فيلم به انتخاب دبير جشن) آثار و مواد تبليغاتي را بررسي كرده و يك تنديس به بهترين عكس و دو لوح تقدير به بهترين پوستر و بهترين آنونس اهدا مي كنند.
ماده9. هيچ يك از جوايز (تنديسها) به طور مشترك اهدا نميشود.
ماده 10. به منظور قدرداني از شايستگي ها و تلاش هاي تعدادي از دست اندكاران سينماي ايران، به پيشنهاد دبير جشن و تاييد هيات مديره خانه سينما، تا 3 تنديس افتخار در جشن پانزدهم طي آئيني به دست اندركاران سينما اهدا ميشود.
ماده.11 به منظور ابراز مراتب قدرداني از كساني كه به نحوي به سينماي ايران خدمت كردهاند، به پيشنهاد دبير جشن و تاييد مدير عامل خانه سينما تنديس افتخار سيفالله داد به يكي از موثران و خادمان اين قلمرو اهدا ميشود.
ماده12. تمامي فيلمهاي سينمايي كه از ابتداي خردادماه سال 1388 تا پايان خردادماه 1390 به نمايش عمومي در آمده و يا داراي پروانه ساخت بوده و در دورههاي پيشين جشن سينماي ايران شركت نكرده باشند، ميتوانند در اين جشن شركت كرده و مورد داوري و ارزيابي قرار گيرند.
ماده13. تهيهكنندگان فيلمهاي متقاضي بايد كتباً تقاضاي شركت در جشن سينماي ايران را تكميل و امضاء كنند.
ماده14. تكميل و امضاي تقاضاي شركت در جشن سينماي ايران به منزله پذيرش و قبول تمامي اين مقررات است.
ماده15. پس از امضاي تقاضاي شركت در جشن سينماي ايران امكان خارج كردن فيلم از داوري وجود ندارد.
ماده 16. با توجه به تصويب هيئت مديره خانه سينما و موافقت صنوف ذيربط مبني بر برگزاري جشنهاي مستقل براي فيلم هاي كوتاه داستاني و تجربي، سينماي مستند و سينماي انيميشن، اين رستهها جشن خود را به صورت مستقل با آييننامهاي مكمل و با مسئوليت دبير جشن پانزدهم سينماي ايران برگزار كرده و تنديس شايستگي سينماي ايران را به برگزيدگان اهدا ميكنند.
ماده17. هرگونه تفسير مواد اين مقررات و تصميمگيري در ساير موارد پيشبيني نشده توسط دبير جشن در شوراي سياستگذاري (كه به وسيله هيئت مديره انتخاب ميشوند) مطرح و اتخاذ تصميم شده، نافذ ميباشد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)