تصويب قطعنامه حمايت از حقوق همجنسبازان در شوراي امنيت
تصويب قطعنامه حمايت از حقوق همجنسبازان در شوراي امنيت
شوراي امنيت سازمان ملل متحد، قطعنامه حمايت از حقوق همجنسبازان را به تصويب رساند.
به گزارش خبرگزاري "رويترز "، شوراي امنيت سازمان ملل قطعنامه حمايت از حقوق همجنسبازان را براي جلوگيري از اعمال تبعيض عليه همجنسبازان، با اختلاف كم و با وجود اعتراضات شديد كشورهاي آفريقايي و عربي با 23 راي موافق، 19 راي مخالف و سه راي ممتنع به تصويب رساند.
در حاليكه دولت "باراك اوباما "، رئيسجمهور آمريكا يكي از حاميان سرسخت اين قطعنامه بوده است، "آيلين چمبرلين دوناهو "، نماينده آمريكا در شوراي امنيت اعلام كرد: آمريكا از تصويب اين قطعنامه ساده اما تاريخي هيجانزده شده است.
دوناهو اعلام كرد: امروز، ما گام مهمي را در جهت تشخيص جهاني بودن حقوق انساني به جلو برداشتهايم و فهميدهايم كه خشونت در مقابل ديگران به خاطر آنچه هستند، اشتباه است.
نماينده آمريكا در شوراي امنيت ادامه داد: با تصويب اين قطعنامه، ما اين پيام صريح را منتقل ميكنيم كه هر انساني سزاوار حمايت يكسان در برابر خشونت و تبعيض است.
اين در حاليست كه كشورهاي عربي و آفريقايي با قاطعيت با تصويب اين قطعنامه مخالف بودند. در اين بين، "ضمير اكرم "، نماينده پاكستان در شوراي امنيت در ژنو به نيابت از سازمان كنفرانس اسلامي اعلام كرد كه اين سازمان به شدت از مطرحشدن جهتگيريهاي جنسي كشورها نگران است.
اين نماينده پاكستاني در ادامه گفت: در اسناد بينالمللي حقوق بشر، هيچ پايه قانوني براي رسيدگي به رفتار جنسي در شوراي امنيت وجود ندارد.
"اسيتادينا آنائدو "، نماينده نيجريه در شوراي امنيت در انتقاد از آفريقاي جنوبي كه حامي اصلي اين قطعنامه بود، گفت: كشورهاي آفريقايي مخالف نژادپرستي و تبعيض هستند اما با توجه به اظهارات رئيسجمهور نيجريه، حقوق ملي و فردي جزء نگرانيهاي جامعه بينالملل نيست.
بر اساس اين قطعنامه، هيچكسي را نبايد بدليل جهتگيري جنسي و يا هويت جنسياش در معرض خشونت و يا تبعيض قرار داد.
خبر تصويب اين قطعنامه در شرايطي گزارش ميشود كه در سالهاي اخير شاهد افزايش ناهنجاريهاي اخلاقي در ميان مقامات غربي بودهايم و بسياري از اين مقامات اين كشورها علنا همجنسباز بودن خود را اعلام كردهاند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)