در جـامـعه مـا بـرخـی عـوامـل اجـتـماعی و عقیدتی باعث گردیده دربـاره پـدیـده ازدواج تـصـوراتـی اشتـبـاه در اذهــان عـمومی شـكـل گیـرد كـه همـیـن امـر سبب میگردد افــراد با توجه به همین تصورات اقدام به ازدواج نمـوده و یــا از آن امتناع ورزیده و در این راستا دچار مشكلاتی گردند. اكنون به 9 مورد از این اشتباهات بـهـمراه واقعـیـتهای آنها اشاره می كنیم:
شماره 1:
تصور غلط: ازدواج منافع بیشتری برای مردان دارد تا زنان.
حقیقت: پژوهشهای اخیر نشان داده اند كه هم زنان و هم مردان از ازدواج بـه یك میزان منتفع میگردند. هم مردان و هم زنان هنگامی كه ازدواج میكنند شادتر، خوش بخت تر، سلامت تر و غنی تر زندگی كرده و طول عمرشان نیز بیشتر می شود. الـبـتـه مـردان از لحاظ بهبود سلامتی منفعت بیشتر و زنان از لحاظ مالی بیشتر منفعت كسب میكنند.
شماره 2:
تصور غلط: صاحب فرزند شدن زوج متـاهـل آنهـا را بـه یـكدیـگر نزدیـكتـركـرده، و مـیــزان خوشبختی زناشویی آن دو را افزایش میدهد.
حقیقت: بسیاری از بررسـی ها نـشانـگر آن اسـت كـه ورود نـخسـتـین كودك به زندگی زوجین سبب دورتر شدن مرد و زن از یكدیگر شده و اسـتـرس بیـشـتری بـر زنـدگیـشـان تحمیل می گردد. هر چند كه زوجهای صاحب فرزند نرخ طـلاق كمتری نسبت به زوجهای فاقد فرزند دارا میباشند.
شماره 3:
تصور غلط: راه حلهای كامیـابـی دراز مـدت در ازدواج، خـوش اقـبالی و عشق رومانتیك میباشد.
حقیقت: بیش از شانس و عشق،عـلل مهمتری كه سبب موفقیت در زندگی زناشویی میگردد تعهد و دوستی و همدلی میباشد. یـك زوج موفق اینگونـه از ازدواجشـان سـخن بمیان می آورند: دستیابی به زندگی مـطلوب مسـتـلزم فـداكاریها، از خود گذشتگیهای زیـاد و تـلاش بســیار بوده و تعهد به یكدیگر و نهاد خانواده مبنا و اساس آن می بـاشـد. خوشبخت ترین زوجها، دوستانی می بـاشـنـد كـه زنـدگیـشان را بـا یـكدیـگر بـه اشتراك گذاشته و ارزشها و منافع یكسان و همسویی دارند.
شماره 4:
تصور غلط: هر مقدار زن تحصیل كرده تر باشد، احتمال آنكه وی ازدواج كند كمتر است.
حقیقت: بررسی های اخیر نشان دهنده آن است كـه احــتمال آنكه زنان فارغ التحصیل دانشگاهی ازدواج كنند از همردیفان فاقد تحصیلات دانشگاهی آنها بیشتر میباشد.
شماره 5:
تصور غلط: زوجهایی كه پیش از ازدواج با یكدیگر زندگی مشترك داشته اند، و بـیـشـتر از تفاهم داشتن میان خودشان مطلع می بـاشند، ازدواج رضایت بخـشتر و ماندگار تری نسبت به زوجهای دیگر دارند.
حقیقت: بسیاری از بررسی ها نشان می دهد كـه افـرادی كـه پیش از ازدواج با یكدیگر زندگی مشترك داشته اند (خارج از چارچوب ازدواج) از ازدواجشان رضایت كمتری داشته و احتمال آنكه عاقبت از یكدیگر جدا گردند بطور قابل ملاحظه ای بیشتر است. یـك عـلت آن این می باشد كه افرادی كه با یكدیگر همخانه بوده اند نسبت به تـعهد سهل انگار تر بوده و آن را كمتر جدی می گیرند و احتمال اینكه در صـورت بـروز مشـكلات زیر همه چیز بزنند بیشتر است. علاوه برآن زندگی مشترك خارج از نهاد ازدواج، خوشبختی در ازدواج را دشوار تر و انگیزه كمتری را برای یافتن راه حل برای مناقشاتشان در آنها ایجاد میكند. اما یك استـثـنـای مـهـم وجود دارد: افـرادی كـه پـیـش از ازدواج با یكدیگر زندگی مشترك داشته اند و تصمیم دارند در آینده نزدیك بـا یـكدیـگر ازدواج كرده و بـرای همـیـشه در كنار هم بمانند شانس برابری با افرادی كه قبلا با یكدیگر زندگی نكرده اند برای دستیابی به یك ازدواج موفق و سعادتمند دارند.
شماره 6:
تصور غلط: زن در صورت ازدواج در معرض خطر خشونت خانوادگی بیـشتـری نسبت به زمانی كه مجرد باقی بماند قرار میگیرد.
حقیقت: بررسیها نشانگر آن میباشد كه مجرد ماندن زن و از آن مهمتر زندگی كردن زن با یك مرد خارج از چهارچـوب ازدواج قـانـونی وی را در معرض خطر خشونتهای خانوادگی بیشتری قرار میدهد. شاید یك دلیل آن این موضوع میباشد كه زنان متاهل ممكن است خشونت های خانوادگی را بطور قابل ملاحظه ای كمتر گزارش دهند. و یا آن كـه احتمال آن كـه زنـی حــاضر گردد با یك مرد خشن ازدواج كند بسیار اندك است. امـا در حـقـیـقت احتمال آنكه مرد متاهلی دست به خشونت بزند كمتر می باشد زیرا وی برای سلامتی همسر خود و تشكیل خانواده سرمایه گذاری بیشتری (نسبت به مردانی كه صرفا با یك زن همخانه میباشند)كرده اند و در واقع آنها را وارد یك اجتماع یكپـارچه تر و دارای قوانین بیشتری كرده است. فـشارهـای اجتـماعی بـنـظر مـیرسد مردان را وادار میكند تا بیشتر مراقب رفتار خشونت آمیز خود باشند.
شماره 7:
تصور غلط: افراد متـاهـل رضـایـت كـمتـری از روابـط جنـسی خـود داشـتـه و اصولا روابط جنسی كمتری نسبت به افراد مجرد دارند.
حقیقت: بنابر تحقیقات گسترده، افراد متاهل روابط جنسی بیشتـر و بـهتـری نسبت به همتایان مجرد خود دارند و نـتنها آنان روابط جنسی متعدد تری دارند بلكه لذت بیشتری نیز از آنها میبرند هم از لحاظ فیزیكی و هم احساسی.
شماره 8:
تصور غلط: زندگی مشترك همانند ازدواج است اما بدون "یك تكه كاغذ"
حقیقت: همخانگی منافعی همچون سلامت جسمانی، دارایـی و سـلامـتـی روحـی و هیجانی كه یك ازدواج برایشان به ارمغان می آورد را برای افراد فـراهـم نـمی آورد. و ایـن گونه افراد بیشتر به مجردها شباهت دارند تا افراد متاهل. بـخشـی از آن بـه ایـن عـلــت میباشد كه همخانه ها كمتر از افراد متاهل به یكدیگر متعهد میباشند و گرایش بیشتری به خود مختاری شخصی داشته و گرایش كمتری نسبـت بـه سـلامـتـی عمومی شریك زندگی خود دارند.
شماره 9:
تصور غلط: افراد متاهل امروزه به پاس پیشـرفتـهای زیـاد در زمیـنه علم و رفاه عمومی خوشبخت تر از افرادی هستند كه در گذشته ازدواج میكرده اند.
حقیقت: سطح كلی خوشبختی در زندگی زناشویی نه تنـهـا افـزایـش نـیـافـتـه، بـلـكه كاهش نیز یافته است. یافته ها حاكی از آن است كه ازدواجـهای امـروزی در مـقایسه با ازدواج هــای 20 یا 30 سال پیش بطور قابل ملاحظه ای دشوارتر و اسـترس زا تـر بـوده و مشاجرات و اختلافات زناشویی افزایش و تعامل میان زوجین كاهش یافته است
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)