نگاهي به معاني كنيه ها و القاب امام جواد عليه السلام
كنيه ها والقاب هريك از امامان(ع)، يادآور فضايل و اوصاف برجسته آنان است و سيماي تابناك اين الگوهاي بزرگ «جامع» و «جهاني» و «جاويدان» را نشان مي دهد.
به اعتقاد شيعيان، امامان همگي نوري واحدند، ولي با توجه به شرايط و ضرورتهاي زمان و مكان، هر كدام در چند ويژگي شهرت يافته اند.
داستان راستان زندگاني هر امام، اساسنامه مدوني است كه براي لحظه لحظه زندگي پيروان آنان درس و پيام دارد و خورشيدسان پرتو مي افكند و راه مي نمايد. در اين ميان زندگاني امام هشتم امام رضا(ع) براي ما ايرانيان به سبب همجواري با آن حضرت اهميتي دو چندان دارد.
همچنين زندگاني امام نهم امام جواد(ع) تنها فرزند امام رضا(ع) كه درمكتب رضوي تربيت شد و رشد يافت و به فرمان خدا و پيامبرخدا و از جانب امام رضا(ع) براي امامت پس ازخويش نصب گرديد، نيز براي ايرانيان، از اهميت بالايي برخورداراست و سزاوار درنگ و انديشيدن فراوان مي باشد.
مفهوم كنيه و لقب
كنيه اسمي است غير از نام اصلي شخص كه دراول آن، لفظ اب(پدر) يا ام (مادر) يا ابن (پسر) يا بنت (دختر) باشد و براي تعظيم و تكريم است.
لقب نيز نامي غير نام نخستين و اصلي است كه شخصي به آن مشهور گردد و بر ذم يا مدح دلالت كند.
البته لقب هاي امامان همواره بيانگر صفات زيبا و پسنديده الهي و يادآورفضيلتها و امتيازهاي آنان است.
نام امام نهم
نام آن حضرت محمد بود. امام رضا(ع) همان گونه كه در صحيفه فاطميه، كتاب الهام شده ازجانب خداي متعال به زهراي مرضيه(س)، ثبت گرديده و در اختيار امام قرارداشت، نخستين و آخرين فرزند خويش را محمد ناميدند.
جابربن عبدا... انصاري درمحضرامام باقر(ع) و ياران ايشان، گزارش روشني از مشاهده اسامي امامان(ع) در صحيفه فاطميه حضرت زهرا(س) ارائه نموده است كه در آن نام محمدبن علي براي امام نهم شيعيان ثبت شده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)