"سازمان جهانی بهداشت"(WHO) و "آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان"(IARC) طی گزارشی مشترک اعلام کردند که استفاده از تلفن‌همراه می‌تواند احتمال بروز سرطان‌های مغزی بدخیم را افزایش دهد.

به گزارش ایستنا، سازمان جهانی بهداشت با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی گزارش مفصلی را در مورد فرکانس‌های رادیویی منتشر شده از دستگاه‌های الکترومغناطیسی موجود در اطراف انسان‌ها را منتشر کرد و بخشی از این فرکانس‌ها که از دستگاه‌های مختلف به‌خصوص تلفن‌های همراه منتشر می‌شوند را سرطان‌زا خواند.

در بیانیه این سازمان آمده است: «طی سال‌های گذشته هشدارهای فراوانی در مورد انتشار فرکانس‌های رادیویی از دستگاه‌های الکترومغناطیسی و به خطر افتادن سلامت افراد منتشر شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به خطرات فراوان فرکانس‌های دستگاه‌ها و آنتن‌های مربوط به سیستم‌های ارتباطی بی‌سیم اشاره کرد. در کنار این جریان تعداد مشترکان تلفن‌همراه در سراسر جهان نیز افزایش یافته است و هم‌اکنون بیش از 5 میلیارد نفر در دنیا از تلفن‌همراه استفاده می‌کنند».

سازمان جهانی بهداشت برای بررسی خطر استفاده از تلفن‌همراه و احتمال بروز سرطان مغز گروهی را متشکل از 31 دانشمند تشکیل داد که این دانشمندان بررسی‌های خود را در 14 کشور دنیا بین روزهای 24 تا 31 مه 2011 انجام دادند. در پایان این بررسی دکتر "جاناتان سامِت"(Jonathan Samet) از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که مدیریت این گروه تحقیقاتی را نیز برعهده داشت گفت: «بین استفاده طولانی مدت از تلفن‌همراه و احتمال ابتلا به سرطان مغز رابطه مستقیم وجود دارد و اگرچه تاکنون بررسی‌های فراوانی در این زمینه صورت گرفته است، اما ما هم‌اکنون با قاطعیت اعلام می‌کنیم که این ابزار الکترونیکی همراه می‌تواند احتمال بروز این بیماری را افزایش دهد».

این گروه تحقیقاتی دریافته است، افرادی که به صورت مرتب از تلفن‌همراه استفاده می‌کنند 40 درصد بیشتر از دیگر کاربران در معرض ابتلا به سرطان مغز قرار می‌گیرند.