طراحی اگر تنها یک شکل و فرم وجود داشته باشد که طراحان نوکیا آن را به سایر فرم ها ترجیح دهند ، قطعا آن ها طراحی گوشی های ساده و کلاسیک را برخواهند گزید. Nokia C3-01 Touch and Type با وجود انحناهای زیبا و صیقل یافته و کناره پشتی فلزی ، بسیار جذاب به نظر می رسد. ما از نسخه نقره ای رنگ گوشی در این بررسی بهره گرفتیم اما سایر رنگ ها هم بسیار جذاب هستند.
به آسانی می توانید لکه هایی از ژن طراحی 6700 Classic (که یکی از جذاب ترین گوشی هایی است که تا به حال دیده ایم) را در C3-01 بیابید. خبر خوب این است که عرضه صفحه نمایش لمسی و بزرگتر هیچ آسیبی به طراحی کلی گوشی وارد نکرده است. در واقع ؛ حتی Nokia C3-01 Touch and Type از 6700 Classic بهتر هم به نظر می رسد و تفاوت آن دو آنقدر هست که طراحی را کسل کننده جلوه ندهد.
ما بررسی سخت افزاری گوشی را با صفحه نمایش لمسی مقاومتی 2.4 اینچی آن آغاز می کنیم که نیمی از کناره جلویی گوشی را اشغال کرده است. این صفحه نمایش از رزولوشن QVGA پشتیبانی کرده و قادر به نمایش 256000 رنگ است. همانطور که می توانید تصور کنید با مشخصاتی این چنینی کیفیت تصویر در حدی نیست که بشود مطلب چندانی در مورد آن نوشت.
روشنایی تصاویر خوب است اما درخشندگی آن ها در بهترین حالت در حد متوسط است. تصور نمی کنم که صحبت در مورد عمق رنگ های تیره و مخصوصا مشکی فایده زیادی داشته باشد.
علیرغم به کارگیری فناوری مقاومتی در Nokia C3-01 Touch and Type ، حساسیت صفحه نمایش به قدری هست که شما را به زحمت نیاندازد. علیرغم صفحه نمایش های خازنی ، ما دردسر بسیار کمی برای تطبیق یافتن با آن داشتیم. علاوه بر این ، فناوری مقاومتی انتخاب مناسب تری برای این گوشی که مرتب باید بین صفحه کلید سخت افزاری و صفحه نمایش لمسی آن در حال جا به جا شدن باشید ، باشد . این همان دلیلی است که سبب می شود به کوچک بودن صفحه نمایش ایرادی نگیریم.
آخرین چیزی که باید در مورد صفحه نمایش لمسی گوشی به آن اشاره کرد ، بازخورد لمسی آن است که جزو تخصص های ویژه نوکیا محسوب می شود.برخلاف بسیاری از رقبا که بازخورد لرزشی با کلیک بر هر نقطه ، از یک نقطه منفرد ناشی می شود، در این گوشی بر روی هر جایی از صفحه نمایش که ضربه بزنید ، لرزشی را درست در زیر انگشت تان احساس می کنید.
ما هنوز هم به پاسخ قانع کننده ای در مورد طریقه انجام این کار توسط نوکیا نرسیده ایم. البته این اصلا مهم نیست . آنچه که مهم است این است که چنین امکانی به قابلیت های به کارگیری گوشی کمک می کند. بازخورد لرزشی گوشی های سری Type and Touch واقعا جذاب و فوق العاده است.
در بالای صفحه نمایش گوشی ، سنسور محدود کننده نور و همین طور گوشی خروجی صدای مخاطب دیده می شوند.
در زیر صفحه نمایش نوار نقره ای رنگی دیده می شود که دو کلید آغاز و پایان مکالمه را در خود جای داده است . تعداد کلید ها نسبت به x3-02 کاهش یافته است و دیگر اثری از کلیدهای اختصاصی پیام رسانی و موسیقی دیده نمی شود. . بدین طریق نوکیا اندازه این نوار را کاهش داده و فضای بیشتری برای صفحه کلید گوشی تامین کرده است. به دلیل برجسته بودن این دو کلید ، این کار نوکیا تاثیر چندانی بر قابلیت های به کارگیری آن ها نداشته است و فشردن آن ها هنوز هم آسان است.
Nokia C3-01 Touch and Type به یک صفحه کلید دوازده تایی با طرح بندی رایج نسبت به طرح بندی عجیب و غریب صفحه کلید X3-02 مجهز است. چهار ردیف کلید در اختیار شما قرار داده می شود و در هر ردیف سه کلید قرار داده شده است. این یعنی آنکه کلید های ستاره ، مربع و صفر دقیقا در همان جایی که انتظار داشتید باشند ، قرار گرفته اند و نیازی نیست به محل قرارگیری جدید آن ها عادت کنید.
کلیدها به اندازه کافی بزرگ هستند و بازخورد خوبی دارند ، به همین دلیل هم سرعت تایپ چندان بد نیست. با اینحال باید گفت که ما طرح بندی لایه لایه کلیدهای X3-02 را به این حالت ترجیح می دهیم. البته اگر T9 را فعال کنید ، با این گوشی هم می توانید به سرعت های تایپ بالایی برسید.
میکروفن گوشی در سمت چپ صفحه کلید جای داده شده است و به همین دلیل کناره پایینی گوشی کاملا خالی از هر نوع کنترلی است.![]()
کناره سمت چپ Nokia C3-01 Touch and Type هم هیچ نوع کنترلی را در خود جای نداده است.
در کناره سمت راست گوشی ، کلیدهای تنظیم صدا، کلید قفل صفحه نمایش و کلید اختصاصی دوربین دیده می شود. قسمتی از کلید دوربین اصلا قابل فشردن نیست و به نظر نمی رسد که هدف خاصی از تعبیه آن وجود داشته باشد. شاید این قسمت به یافتن کلید بدون نگاه کردن به گوشی و با لمس آن کمک کند اما تعبیه کلیدی بزرگتر باز هم سبب کمک به کاربران بود.
کناره بالایی Nokia C3-01 میزبان پورت microUSB ، سوکت 3.5 میلی متری صوتی استاندارد و پورت اختصاصی شارژر نوکیاست. هیچ پوشش محافظی برای هیچ یک از موارد بالا در نظر گرفته نشده است.![]()
شنیدن خبر پشتیبانی گوشی از USB On-The-Go و همین طور وجود امکان شارژ گوشی از طریق پورت microUSB حتما شما را خوشحال خواهد کرد. امکان شارژ از طریق USB تنها در گوشی های خاصی از نوکیا در دسترس است و تعبیه این امکان در این گوشی قطعا با استقبال کاربران مواجه خواهد شد.
کناره پشتی گوشی؛ اسپیکر آن ، فلاش LED و همین طور دوربین پنج مگاپیکسلی را در خود جای داده است.![]()
حتی با وجود فوکوس ثابت دوربین ، توقعات از آن بالاست . بهتر است در قسمتی اختصاصی نگاهی نزدیکتر به آن بیاندازیم.
در زیر کاور باتری استیل گوشی ، شیار جایگیری سیم کارت ، اسلات کارت حافظه microSD (با قابلیت تعویض سریع کارت حافظه) و همین طور باتری 1050 میلی آمپری گوشی که از نوع BL-45 Li-Ion است دیده می شود. علیرغم ظرفیت افزایش یافته باتری ، دوام آن تنها اندکی نسبت به Nokia X3-02 افزایش پیدا کرده است. این گوشی در حالت مکالمه تا پنج ساعت و نیم و در حالت آماده به کار تا 405 ساعت در شبکه های 3G دوام می آورد.![]()
گوشی در زندگی روزمره هم تحت استفاده متوسط (30 دقیقه مکالمه تلفنی ، 20 دقیقه مرور وب از طریق Wi-Fi در هر روز و همین طور ثبت گهگاه چند عکس) تا سه روز دوام می آورد.![]()
در پایان بخش بررسی سخت افزاری گوشی ، باید اذعان کنم که کیفیت ساخت گوشی حتی بهتر از X3-02 و بسیار راضی کننده است. کناره پشتی فلزی گوشی حتی استحکام آن را افزایش هم می دهد. Touch and Type سعی در آمیختن فناوری و سنت دارد و بدین طریق برای کاربران هم انتخاب میان C3-01 سنتی و X3-02 امروزی را مهیا می سازد.
پس از یک وقفه کوتاه به بررسی بخش نرم افزاری گوشی خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید!![]()
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)