معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به هشداری که به مراکز تصویربرداری پزشکی درباره حملات سایبری استاکس نت داده شده بود، گفت: به همه مراکز هشدار داده بودیم اما این بار به دلیل به روز نکردن برنامه رایانه‌ای این دستگاه‌ها، از آسیب مصون ماندند.


n00018201 b

به گزارش ایتنا به نقل از مهر، دکتر مصطفی قانعی افزود: ما برای پیشگیری از آلودگی نرم افزاری دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی به ویروس رایانه‌ای استاکس نت، هشدار داده بودیم و خوشبختانه هیچ آسیبی به ما گزارش نشده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: با اطلاعاتی که بدست آورده‌ایم مطمئن شدیم که قصد داشته‌اند دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی را با حملات سایبری استاکس نت آلوده کنند از همین رو به همه مراکز دارنده این دستگاه‌ها هشدار داده شد.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار به‌روز نکردن برنامه‌های رایانه‌ای به نفع ما تمام شد و با توجه به اینکه هیچ کدام از مراکز تصویربرداری پزشکی، برای به روز کردن برنامه‌های دستگاه‌های خود به اینترنت متصل نشده بودند و برنامه‌های خود را به صورت اینترنتی به روز نکرده بودند، گزارشی از آسیب نداشتیم.

قانعی یادآور شد: ما برای پیشگیری از آلودگی نرم افزاری دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی، یک نرم افزار مقابله تولید کرده بودیم که این نرم افزار در مراکز مختلف دارنده دستگاه‌های تصویربرداری بارگذاری شد تا از بروز مشکل پیشگیری شود.

در مرداد ماه سال ۸۹ موضوع هجوم شدید کرم خطرناک رایانه‌ای به نام Stuxnet به رایانه‌های ایرانی اعلام شد.

فرآیند تخریبی این ویروس رایانه‌ای به گونه‌ای است که تلاش می‌کند اطلاعات سیستم‌های کنترل صنعتی را به سرقت برده و آن‌ها را بر روی اینترنت قرار دهد.

اندونزی و هندوستان نیز به واسطه این نرم افزار مخرب مورد هجوم قرار گرفته بودند.

بر اساس اطلاعات جمع آوری شده توسط شرکت «سایمنتک» در حدود ۶۰ درصد از سیستم‌های رایانه‌ای که به این ویروس آلوده شده‌اند در ایران قرار دارند.

کرم Stuxnet توسط ابزارهای USB دار انتقال پیدا می‌کند، زمانی که ابزاری آلوده به این شکل به رایانه اتصال پیدا می‌کند، کدهای آن به جستجوی سیستم‌های زیمنس گشته و خود را بر روی هر ابزار USB دار دیگری که بیابد، کپی خواهد کرد.