آرايش زنان ايراني به روايت رسانه عربي

سايت اينترنتي شبکه العربيه درگزارشي تصويري با عنوان "برنزه کردن؛ روش زنان ايراني براي حفظ زيبايي خود و شوهرانشان" به انتشار تصاويري از زنان و دختران بزک کرده ايراني پرداخت.

به گزارش عصر ايران (asriran.com)، اين گزارش با به تصوير کشيدن زنان بد حجاب به بررسي وضعيت پوشش ظاهري زنان و دختران در ايران پرداخته است.

همچنين گفت و گو با مدير يک مرکز جراحي پلاستيک و يک زن جامعه شناس بخشي از مطالب اين گزارش را تشکيل مي دهد.

در قسمتي از اين مطلب مي خوانيم: زنان در ايران لباس هايي بر تن مي کنند که تمامي اجزاي بدن آنها به جز دست ها و صورت ها را مي پوشاند. با اين وجود آنها به استفاده از وسايل آرايشي مي پردازند.

اين گزارش همچنين با نمايش تصويري از يک مامور نيروي انتظامي در حال گفت وگو با دختري جوان آورده است: پس از انقلاب اسلامي سال 1979 در ايران حجاب براي زنان اجباري شد و مخالفان اين موضوع نيز به پرداخت جرايمه هاي مالي ، زندان يا شلاق محکوم شدند. اما اين موضوع مانعي در برابر زناني که به دنبال زيبايي هستند، نبوده است.

بزرگ کردن برخي اندام ها، بلند کردن موها، برنزه کردن پوست از جمله اقداماتي است که توسط دختري به نام "زيبا" صورت مي گيرد و اين در حالي است که زنان در ايران لباس هايي بر تن مي کنند که به جز صورت و دست ها تمامي بدن آنها را مي پوشاند.

زيبا 25 ساله که دانشجوي رشته هنر است در حالي که در سالن انتظار يکي از مراکز جراحي زيبايي در شمال تهران نشسته، مي گويد: الان مي خواهم پوست بدن خود را برنزه کنم تا جذابتر شوم.

اما فريبا 34 ساله که خانه دار است مي گويد: در طول هفته دو مرتبه به اين مرکز مي آيم ، داشتن حجاب به اين معنا نيست که به ظاهر خود اهميتي ندهيم.

سارا مدير اين مرکز مي گويد: "روزانه 40 نفر به اينجا مراجعه مي کنند. "

وي اضافه مي کند: در فصل تابستان جشن ها و مراسم زياد مي شود و به تناسب آن مشتريان ما هم افزايش مي يابد.

سارا مي افزايد: ما در اين مرکز مشتري هايي داريم که چادر بر سر مي کنند. آنها دوست دارند که در مراسم ويژه خود زيبا باشند. در اين مرکز خدمات زيبايي مانند تميز کردن صورت و برنزه کردن پوست بدن ارائه مي شود.

عمل جراحي زيبايي تنها به خانواده هاي متمول محدود نمي شود بلکه در ميان خانواده هاي متوسط نيز رواج يافته و حتي در ميان معلماني که به طور متوسط حدود 200 دلار حقوق دريافت مي کنند متداول است به طوري که هستي، زن خانه دار 30 ساله، خودروي خود را فروخت تا بتواند پنج هزار دلار به دست آورد و عمل جراحي زيبايي بيني را انجام دهد .

او مي گويد: وقتي صورت زيبايي دارم احساس اعتماد به نفس مي کنم چرا که تنها چيزي است که از من نمايان مي شود.

اين گزارش ادامه مي دهد: جراحي زيبايي تنها ابزاري نيست که زنان را کم سن و سال نشان مي دهد. در باشگاه مو ( آرايشگاه) ... تهران، زنان و دختران مي توانند با پرداخت هزار دلار موهاي خود را همچون دختران غربي بلند کنند .

مريم، 25 ساله و دختر يک بازرگان مي گويد: مانند آنجليا جولي شده ام موهاي بلند از مظاهر زيبايي است.

در ادامه اين گزارش آمده است: در کشوري که اختلاط ميان زنان و مردمان مجاز نيست ، شکوفه مولايي 35 ساله که دندانپزشک است حدود يک هزار دلار ماهيانه براي زيبايي خود هزينه مي کند .

وي مي گويد: مي خواهم زيبا به نظر برسم تا زندگي خود را حفظ کنم. اين خانم همچنين 11 دلار براي هر جلسه برنزه کردن بدن خود مي پردازد.

خانم مولايي که نوع خاصي از کرم به قيمت 250 دلار را براي صورت خود هزينه مي کند از قوانين ايران که به شکل مناسبي از زنان حمايت نمي کند، انتقاد دارد. اما به رغم آنکه تعدادي از زنان از برخي محدوديت ها انتقاد دارند اين افراد نسبت به همتايان خود در بسياري از کشورهاي خاورميانه از حقوق و فرصت هاي بيشتري برخوردارند.

بسياري از زنان در ايران سمت هاي مديريت دولتي را برعهده دارند. آنها به جز سمت هاي قضايي و رياست جمهوري مي توانند هر سمتي را عهده دار شوند.

مهتاب سارفاري جامعه شناس در اين زمينه مي گويد: افزايش زناني که به ظاهر خود اهميت زيادي مي دهند بخشي از تلاش ها براي حمايت از نقش آفريني آنها در جامعه محسوب مي شود

او مي گويد: زنان ايراني هم اکنون استقلال بيشتري پيدا کرده اند و اهميت دادن به ظاهر خود جزئي از اين فرآيند است.