افزايش 15 درصدي قيمت طلا تا سال 2010 ميلادي خبرگزاري فارس: مديرعامل صندوق توسعه صادرات جواهرات ايران با اشاره به رو به اتمام بودن ذخاير روسطحي طلا در دنيا، پيش بيني كرد كه ارزش طلا تا سال 2010 ميلادي 15 درصد افزايش يابد.
علي فخر موحدي مديرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهرات ايران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها در خصوص وضعيت طلا در ايران، اظهار داشت: طلا به دو قسمت صنعت و كاني (ذخايري) تقسيم ميشود.
وي در خصوص وضعيت صنعت طلا افزود: ايران طبق آمارهاي شوراي بينالمللي طلا ششمين مصرفكننده طلا اعلام شده است در حاليكه به لحاظ ذخايري (كاني) طبق آمار وزارت صنايع و معادن حدود يك درصد از حوزههاي شناخته شده در دنيا را داراست.
مديرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهرات ايران تصريح كرد: سالانه حدود 200 الي 350 تن طلا از ذخاير موجود در كشور استتحصال (خالص سازي) ميشود.
به گفته موحدي در ايران از حدود 47 سال پيش مجموعههاي ساختاري، اتحاديهها، انجمنها و موارد مشابه براي تجميع پروسه فعالان در بخش طلا شكل گرفته است.
وي افزود: در سال 83 صندوق توسعه صادرات جواهرات ايران با وظيفه سازماندهي و به روزرساني اطلاعات افراد عضو، جهت توليد صادرات شكل گرفت.
مديرعامل صندوق توسعه صادرات جواهرات ايران در خصوص جايگاه صنعت طلا و جواهر در دنيا، تصريح كرد: اين صنعت در سطح بينالمللي بعد از نفت و بانك و بيمه حدود 10 درصد تجارت بينالمللي را داراست.
موحدي با تاكيد بر اينكه بايد در مصرف زميني طلا و جواهر تجديدنظري صورت بگيرد، گفت: بهتر است برنامهريزي جهت تغيير نوع ديدگاه مردم در مصرف طلا صورت گيرد تا از چند جهت در جامعه مورد استفاده قرار بگيرد.
به گفته موحدي طبق آمارهاي منتشر شده مصرف زينتي طلا حدود 18 الي 20 درصد را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به استفاده از طلا در صنايع ديگر، خاطرنشان كرد: طلا در صنايعي چون مخابرات، الكترونيك، فناوري و ارتباطات پزشكي، نظامي و نانوتكنولوژي مورد استفاده قرار ميگيرد.
موحدي تصريح كرد: ويژگيها و خصوصيات صنعتي به تازگي در سطح بينالمللي شناخته شده و بايد تدابيري در نظر گرفته شود تا ايران نيز از طلا در بخش صنعت استفاده نمايد.
به گفته مدير صندوق توسعه صادرات طلا و جواهرات ايران، نانو گت و نانو سيلور بيشترين مصرف طلا را در سطح بينالمللي به خود اختصاص دادهاند.
وي اظهار داشت: در حال حاضر بسياري از صنايع چون تلفن همراه، ماهواره و پزشكي از طلا استفاده مي كنند.
موحدي به افزايش مصرف طلا در دنيا اشاره و اضافه كرد: با توجه به افزايش مصرف طلا، ذخاير (روسطحي) طلا در حال اتمام است.
وي گفت: ذخاير طلا به دو قسمت روسطحي و زيرسطحي تقسيم ميشود كه ذخاير زيرسطحي هماكنون از اعماق 2 الي 3 كيلومتري زمين استخراج ميشود.
وي اضافه كرد: به دليل افزايش هزينه استخراج طلا از اعماق زمين، قيمت طلا در دنيا بالا رفته است و نبايد توقع سقوط ناگهاني ارزش آن را داشت.
به گفته موحدي يكي ديگر از دلايل افزايش قيمت طلا، بالا بودن تقاضا و مصرف و كمبود عرضه است.
ميدر صندوق توسعه صادرات طلا و جواهرات گفت: پيشبيني شده قيمت طلا در سال 2010 ميلادي در مقايسه با قيمت فعلي 10 الي 15 درصد بيشتر شود.
وي به وجود 72 هزار واحد صنفي در صنعت طلا در بخشهاي توليد، توزيع و پخش اشاره و بيان كرد: در حال حاضر حدود يك ميليون و 200 هزار نفر در بخش صنعت طلا فعاليت ميكنند كه ساليانه به 300 الي 350 تن طلا نياز دارند.
موحدي با اشاره به اينكه ايران مصرفكننده طلا و جواهر است، گفت: در بخش طلا سالانه 5 تا 8 ميليارد دلار طلا وارد كشور ميشود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)