از زندگی زنده یاد حسین غیور (2)
استاد غیور در سال 1325 در تهران بطور داوطلبانه در امتحان کلاس ششم متوسطه و در همان سال در کنکور دانشسرای عالی شرکت کرد و نفر اول شد و در شبانه روزی دانشسرای عالی به مدت 3 سال لیسانس ریاضی از دانشسرای عالی و دانشکده علوم گرفت و در سال 1327 به خدمت دبیری در شهرستان همدان منصوب شد .
مرحوم غیور می گوید : در دوران تحصیل در دانشگاه مورد تشویق مرحوم دکتر هشترودی و استادان بزرگوار دکتر منوچهر وصال و پرفسور فاطمی قرار گرفتم .
دکتر هشترودی چند بار مرا پیش دکتر مزینی معاون وزیر فرهنگ برد که در تهران بمانم و برای ادامه تحصیل به اروپا بروم .
سالهای بعد جنگ بود و دانشگاههای اروپا دانشجو نمی پذیرفتند و این اقدامات بی نتیجه ماند .
در سال 39 که در همدان خدمت می کردم از طرف رئیس دانشگاه شیراز با چند نامه ی پیاپی از بنده دعوت شد که به پیشنهاد آقای دکتر وصال به دانشگاه شیراز بروم . تا مقدمات فراهم شودیک سال طول کشید و رئیس دانشگاه شیراز منفصل شد و آقای دکتر وصال مرا به دانشسرای عالی معرفی کرد .
در دانشسرای عالی به غیر از تدریس شغل دیگری نپذیرفتم . بعد ها آنجا به دانشگاه تربیت معلم تبدیل شد تا سال 1358 که باز نشسته شدم ؛تدریس هندسه تحلیلی بعهده من بود و بعد از بازنشستگی تا تعطیلی موقت دانشگا هها برای تدریس درسهای خود مجدداٌ به دانشگاه دعوت شدم .
زنده یاد غیور سالها در جبر برداری کار کرد و تمام قضایای مهم هندسی را با روش برداری ثابت کرد و تعمیم داد . وی در این باره می گوید در مطالعات خود مطالب تازه ای پیدا کرده ام که تا به حال اثری از این که این مطالب در کشورهای دیگر پیدا شده باشد ندیده ام .
یاد و نام استاد حسین غیور معلم سخت کوش و نابغه دوران -گرامی می داریم و در قسمت بعدی به بعد دیگری از شخصیت ا و خواهیم پرداخت.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)