بقعه جابر - خرم آباد در روستای «بابازید» خرم آباد مقبره ای قرار دارد که گنبد آن شبیه گنبد دانیال نبی در شوش است


طایفه*ای از ساکنان «بدره» معتقدند که فرزندان جابر (صاحب مقبره) اند و طوماری به عنوان شجره نامه، با مهرهای فراوان درست کرده و مدعی هستند که در این بقعه جابربن عبدالله انصاری خفته است و فرزندان وی می توانند «مال الله» و زکات مسلمانان و برخی حقوق دینی را دریافت دارند و موقوفات مقبره نیز باید زیر نظر آن*ها اداره شود. این ادعا بی گمان باطل است زیرا مسلم است جابربن عبدالله انصاری در مدینه فوت کرد و همان جا هم مدفون شد. از این رو گروهی احتمال می دهند که صاحب قبر جابربن حنان باشد. در گچ بری های داخل مقبره جز نام پیغمبر اسلام (ص) و چند کلمه دیگر چیزی دیگر نوشته نشده است. تاریخ بنای بقعه مشخص نیست ولی از لحاظ سبک بنا و معماری بنای مشابه آن در لرستان وجود ندارد.

مسجد جامع - خرم آباد مسجد جامع خرم آباد در سال 970 هجری قمری به دستور شاه پرور سلطان دختر آغوز بیک (همسر شاه رستم از اتابکان لر کوچک) ساخته شد.



این مسجد در سال 1110 هجری قمری به دستور شاه سلطان حسین صفوی تعمیر شد و سنگ نوشته مربوط به این فرمان هم اکنون در بخش سنگ نوشته های تاریخی «دژ شاه پور خواست» نگه*داری می*شود. در سال*های بعد نیز مسجد دوبار تعمیر شده است یک بار توسط خدایی خان حسنوند (جد اعلای طایفه حسنوند) و بار دوم به وصیت ملا محمد تقی خرم آبادی در دوره کریم خان زند و توسط شخصی به نام زکی خان.بیش از نیم قرن پیش هنگام خیابان کشی، قسمتی از مسجد قدیمی ویران شد. بنای مسجد کنونی خرم آباد که روی خرابه های قبلی ساخته شده است چندان هم قدیمی نیست و در ساختمان آن ریزه کاری های هنری چشم*گیر دیده نمی*شود. این بنا تا پس از جنگ جهانی دوم رونقی نداشت. در سال 1322 هجری شمسی گروهی از اهالی منطقه ان را ترمیم کرده و در شمال و جنوب آن حجره هایی ساختند و آ‎ن را به حوزه علمیه تبدیل کردند گویا در گذشته نیز حوزه درس طلاب دینی بوده و از قدیم به نام مدرسه اشتهار داشته داست در رواق خاوری مسجد، کتاب*خانه ای با کتاب های اهدایی مرحوم آیت الله کمالوند وجود دارد