نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: نوزاد چند روزه سخن می‌گوید!/ شايعه‌ای که حنا را ناياب کرد

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

    نوزاد چند روزه سخن می‌گوید!/ شايعه‌ای که حنا را ناياب کرد

    نوزاد چند روزه سخن می‌گوید!/ شايعه‌ای که حنا را ناياب کرد

    کودکي به تازگي متولد شده است که حرف مي زند و ظاهر يک مرد ۷۰ ساله را دارد. اين کودک گفته است کودکان زير ۵ سالي که دستشان حنا نشود به مرور خواهند مرد.
    انتشار يک شايعه در یک شهر، موجب فروش تمام حناهاي موجود در اين شهرستان شد.

    به گزارش جهان به نقل از خراسان، طبق اين شايعه گفته مي شود، کودکي به تازگي متولد شده است که حرف مي زند و ظاهر يک مرد ۷۰ ساله را دارد. اين کودک گفته است کودکان زير ۵ سالي که دستشان حنا نشود به مرور خواهند مرد. بنا بر شنيده ها، افرادي که به اين شايعه ها دامن مي زنند، شهرهاي مختلفي را به عنوان محل سکونت طفل اعلام مي کنند.اين موضوع کذب و خرافي ما را بر آن داشت تا در اين باره با یکی از کارشناسان ديني فعال در زمينه عرفان هاي نوظهور و خرافات تماس بگيرد که او ضمن رد اين موضوع چنين توضيح داد: «۲ راه براي دريافت حقيقت و وصول به واقعيت وجود دارد. نخست راه عقل که با برهان فلسفي يا علمي قابل دستيابي است؛ بنابراين اگر برهاني بر ادعايي وجود نداشته باشد قابل قبول نخواهد بود. دومين راه هم نقل است که مقصود آن شنيدن سخني از يک منبع وحياني يا متصل به وحي است، البته توجه به اين نکته ضروري است که اين راه خود مبرهن به محکم ترين برهان هاي عقلاني است.»

    او در ادامه توصيه به اين امر را خلاف موازين عقلي و نقلي عنوان مي کند: «اين گونه امور عقلاني نيست و هرگز نبايد به آن توجه کرد بلکه توصيه به آن خلاف ضوابط و موازين عقل و نقل است. چرا که هيچ توصيه اي به جز توصيه هاي عقلاني و وحياني قابل قبول نيست.»

    حکم شرعي شايعه

    همچنین حجت الاسلام شکوري، کارشناس مسائل ديني طي مقاله اي به موضوع شايعه پرداخته و آورده است: «اگر شايعه مشتمل بر هتک حرمت اشخاص، دروغ پردازي، غيبت از ديگران، تهمت و افترا، ايجاد اختلال در نظم جامعه، ايجاد ترديد در مسلمانان نسبت به دين و ديگر گناهان و ضدارزش ها باشد، حرام است و اين حکم از آيات و روايات متعدد استفاده مي شود.»

    حکم شايعه در قرآن

    خداوند در سوره نور، آيه ۱۹ مي فرمايد: «کساني که دوست دارند زشتي ها در ميان مردم باايمان، شيوع يابد عذاب دردناکي براي آنان در دنيا و آخرت است.»

    در ارتباط با شان نزول اين آيه، مطالب مختلفي در تفاسير وجود دارد که از آن جمله است داستان پرماجراي افک (تهمت عظيم). با در نظر داشتن اين که در ارتباط با محتواي اين شان نزول ها، گفت وگوهاي زيادي وجود دارد، لازم به يادآوري است آن چه براي ما مهم است اين شان نزول ها نيست، مهم آن است بدانيم از مجموع آيات استفاده مي شود.

    شايعه از ديدگاه روايات

    در روايات متعدد شايعه مورد نکوهش قرار گرفته است: امام رضا(ع) مي فرمايند: «آن کسي که گناه را پخش کند مطرود است و آن که پنهانش بدارد مشمول آمرزش الهي است.»رسول خدا(ص) فرمود: «کسي که کار زشتي را نشر دهد همانند کسي است که آن را در آغاز انجام داده است و هر که مومني را سرزنش کند، نميرد تا آن را مرتکب شود.»او در پايان اين مقاله، تاکيد مي کند: «در برابر جلوگيري از شايعات آحاد جامعه مسئوليت دارند و همه بايد دست به دست هم بدهند تا از اين بلاي اجتماعي خانمان سوز جلوگيري بکنند و روش هاي متعددي در اين زمينه وجود دارد از قبيل:

    ۱ - اطلاع رساني شفاف: آگاه سازي مردم نسبت به رويدادهاي گوناگوني که از نظر آنان بسيار مهم است و به گونه اي با زندگي روزمره و آينده شغلي و حرفه اي و حيات اجتماعي آن ها مربوط مي شود نقش به سزايي در پيش گيري شايعه دارد.

    ۲ - مبارزه علمي: مسلح شدن انسان به سلاح علم و دانش و آگاهي و تفکر نسبت به پيامدهاي شوم شايعه براي خود و جامعه و خسارت هاي معنوي و مادي مانند رکود فکري و اخلاقي، ناامني، مرزشکني، پوچ گرايي و محروم ساختن انسان هاي لايق از خدمت نقش موثري در جلوگيري از شايعات دارد.

    ۳ - تقويت ايمان و اعتقاد به نظارت خداوند و فرشتگان بر اعمال و گفتار انسان

    ۴ - اطمينان در کسب خبر


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. 2 کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/