04p2dhl42cag8wb5l64f besmelah2m 6aa2c8di6p586kyckdehbv0j4l


100952976195

لوبياي سحرآميز

جام جم آنلاين: گر چه هنوز فرهنگ استفاده از سويا به عنوان پروتئين گياهي ميان مردم جانيفتاده، اما كارشناسان تغذيه توصيه مي‌كنند اين گياه مي‌تواند در حفظ سلامت قلب، استخوان‌ها، غده پروستات و سيستم ايمني بدن نقش مهمي ايفا كند.

سويا گذشته از اين‌كه غذايي كامل و سرشار از پروتئين‌هاست، هيچ نوع كلسترول مضر و چربي ندارد و جزو تركيبات اشباع نشده به شمار مي‌رود.

سويا همچنين داراي پروتئين زياد، اسيدهاي آمينه ضروري براي بدن ، كلسيم ، آهن ، فسفر ، منيزيم و فيبر است و براي پيشگيري از سرطان و كاهش عوارض يائسگي موثر است.

سويا سرشار از فيبر است كه موجب كاهش وزن، كاهش كلسترول و تري‌گليسيريدها و افزايش كاركرد روده بزرگ مي‌شود و از سرطان روده بزرگ جلوگيري مي‌كند. همچنين جلوي يبوست را مي‌گيرد.

ويتامين اي موجود در دانه سويا جلوي خستگي و انواع بيماري‌هاي عصبي را مي‌گيرد و براي زنان باردار و شيرده و همچنين ورزشكاران و ميانسالان مفيد است.

منيزيم موجود در سويا اثرات مفيدي بر استخوان‌ها و رگ‌هاي خوني، مخصوصا عضلات قلب دارد و از لخته شدن خون و انسداد رگ‌هاي خوني جلوگيري مي‌كند.

بيماري استئوپروز(پوكي استخوان) يكي از بيماري‌هاي شايع استخوان است كه در اين بيماري استخوان‌ها كوچك و شكننده مي‌شوند. مصرف سويا از ابتلا به اين بيماري جلوگيري مي‌كند.

از ديگر مواد موجود در سويا، ايزوفلاوونوئيدها هستند كه جلوي شكستن استخوان را مي‌گيرند و مانند هورمون استروژن (هورمون زنانه) باعث ساخت استخوان و جلوگيري از تخريب آن مي‌شوند.

عده‌اي از محققان معتقدند، خوردن سويا و فرآورده‌هاي آن و همين طور خوردن دانه كتان، مي‌تواند توليد استروژن را در دوران يائسگي افزايش دهد.


36557019336717265179365570193367172651793655701933671726517936557019336717265179