سرقت از حساب مشتريان با استفاده از نرمافزار
بر مبناي اظهارات برخي مسئولان در پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا اين روزها موارد برداشت غيرمجاز و يا همان سرقت از حساب افراد افزايش يافته است و برخي از متصديان کافي نت ها نيز که تعهدي به حرفه خود ندارند با سوء استفاده از اعتماد شهروندان و استفاده از نرم افزارهاي جاسوسي مبالغي را از حساب آن ها برداشت کرده اند. در تازه ترين موارد متصدي ۲ کافي نت با سوء استفاده از اعتماد مشتريان خود به سرقت موجودي حساب آن ها مبادرت کردند.
سرهنگ محسن ميربهرسي معاون پليس فتاي ناجا درباره اين گونه سرقت ها گفت: دانشجويي به يکي از کافي نت هاي شهر اردبيل مراجعه کرد تا از طريق اينترنت کافي نت شهريه دانشگاه خود را بپردازد اين دانشجو پس از آن که مبلغ شهريه را واريز کرد غافل از اين که متصدي کافي نت در کمين او نشسته است از آن جا خارج شد و هنگامي که دانشجو رمز حساب خود را وارد صفحه پرداخت بانکي کرده بود، متصدي کافي نت با استفاده از نرم افزار جاسوسي به رمز دسترسي پيدا کرده بود تا پس از آن به حساب مشتري خود دستبرد بزند. پس از گذشت ۷ ماه دانشجوي مذکور هنگامي که حساب بانکي خود را بررسي کرد متوجه شد که مبالغي طي دو مرحله از حساب او کسر شده است. وي پس از آگاهي از اين موضوع به بانک رفت و متوجه شد مبالغي از حساب او به شماره حساب فردي ناشناس واريز شده است. بنابراين وي دست به کار شد و شکايتي را در اين خصوص به پليس فتاي استان اردبيل تسليم کرد.
متعاقب اين اقدام گروهي از کارآگاهان پليس فتا تحقيقات خود را در اين زمينه آغاز کردند و دريافتند که شماره حسابي که پول ها به آن واريز شده مربوط به جواني است که در شهر اردبيل کافي نت دارد. بنابراين مأموران پس از هماهنگي با مقام قضايي براي دستگيري فرد سارق دست به کار و موفق شدند او را در کافي نتش دستگير کنند. متهم دستگير شده در بازجويي ها صراحتا به جرم خود اعتراف کرد و گفت: براي رد گم کردن پس از ۷ ماه در دو مرحله اقدام به برداشت از حساب طعمه خود کردم.
در مورد ديگري يک شهروند به منظور ثبت نام اينترنتي وارد کافي نتي در شهر زنجان شد. او نيز پس از آن که پشت رايانه نشست رمز حساب خود را وارد دستگاه کرد و پس از ثبت نام و پرداخت اينترنتي وجه از کافي نت خارج شد اما چند روز بعد در بررسي حساب خود متوجه شد که مبلغي از حساب او به صورت اينترنتي برداشت شده است. بنابراين وي طرح شکايت کرد و با مراجعه به پليس فتا، وقتي مأموران از وي درباره مراجعه به مکان هايي به منظور خريد يا ثبت نام پرسيدند، گفت که چندي پيش به منظور ثبت نام اينترنتي به يک کافي نت مراجعه کرده است. پس از اين اظهارات مأموران پليس به جست وجوي سارق اينترنتي پرداختند و هنگامي که شک مأموران درباره احتمال سرقت از جانب متصدي کافي نت به يقين تبديل شد با اخذ مجوز قضايي مسئول کافي نت مربوطه را شناسايي و دستگير کردند.
متهم دستگير شده در اعترافات خود به پليس گفت: در هنگام ثبت نام شاکي، اطلاعات حساب وي را از طريق نرم افزارهاي جاسوسي ذخيره کردم و در فرصتي مناسب خريد اينترنتي انجام دادم. متهم اين پرونده به حکم مقام قضايي پس از محاکمه روانه زندان شد.
معاونت اجتماعي پليس فتا به شهروندان توصيه کرد در حفظ اطلاعات محرمانه و خصوصي خود هوشيار باشند و در صورت مواجهه با مشکلاتي که ذکر آن رفت از طريق وب سايت پلیس فتا - پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران | و ايميل eFataepolice.ir مراتب را اطلاع دهند.
منبع: خراسان
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)