نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: آثار اعمال صالح و رفتارهای پسندیده

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    May 2010
    محل سکونت
    هرجاكه دل درآنجا خوش است
    نوشته ها
    6,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,716
    تشکر تشکر شده 
    6,742
    تشکر شده در
    2,981 پست
    حالت من : Khoshhal
    قدرت امتیاز دهی
    3163
    Array

    آثار اعمال صالح و رفتارهای پسندیده

    عمل صالح، ضامن سعادت بشر، سعادت و نیک فرجامی که از آمال هر انسان آزاده و خردمند است، متاعی ارزان نیست که در هر بازاری و صندوق هر عطاری قابل دستیابی باشد، بلکه متاعی گرانبهاست که تنها در بازار گرم دین، دینداری و نیک رفتاری وجود دارد. در طول زندگی، افزون بر ایمانی استوار، به اعمال صالح و رفتار خداپسندانه نیز اقبال نمود، چراکه ایمان کامل و عمل صالح معیار و محک سعادت آدمی است؛ همچنان‏که بی‏ایمانی و بی‏بندوباری نیز معیار و ملاک بد فرجامی است.(وطن دوست،ص 1382،219)
    راه دستیابی به سعادت را از سعادتمندترین مردان روزگار، حضرت علی(علیه‌السلام) بیاموزیم که فرمود: عمر که بزرگترین سرمایه آدمی است، کابین سعادت و نیک فرجامی وی است. اگر انسان‏ها آن را در فرمان‏برداری از معمار هستی و نیک رفتاری با همنوعان خود مصرف کنند، سعادتمند خوش فرجام خواهند شد.
    مراتب سعادت
    ایمان و عمل صالح، نخستین گام و اولین مرتبه‏ی سعادت است و آخرین درجه‏ی سعادت و رسیدن به خدا و ملاقات با اوست. میان این دو، مراتبی از سعادت است که با روی آوردن به اعمال صالح، یکی پس از دیگری، نصیب آدمی می‏گردد، مانند حیات طیب، بهره‏مندی از بیکران دریای رحمت خداوندی، برخورداری از درجات عالی و دخول در بهشت جاودان. هرکس از مرد یا زن، کاری شایسته انجام دهد و او مؤمن باشد، او را به حیاتی پاکیزه زنده می‏داریم.(سوره‏ی نحل آیه‏ی 97)(وطن دوست،ص220، 1382)
    حضرت علی(علیه‌السلام)که راه سعادت را پشت سر گذاشته‏است، در راه دستیابی به سعادت می‏فرماید: سعادت تنها با پرهیزگاری و اجرای دستورات خداوند قابل دستیابی است.(وطن دوست،ص221،1382)
    فخر رازی به رغم این‏که اشعری مذهب بود و اعتقادی به اختیار انسان نداشت در تأثیر گذاری اعمال بر روح و روان انسان می‏نویسد: اعمال هر کس بر روی وی اثر خاص می‏گذارد اگر اعمال وی از نوع اعمال صالح باشد، سبب جذب جوهر روح او از خلق به خالق می‏شود و از این رهگذر، سعادت وی را تضمین می‏کند و اگر از نوع اعمال ناپسند باشد، سبب جذب جوهر روح او از خالق به خلق و پدیده‏های دنیوی می‏شود و بدین وسیله وی را در برهوت شقاوت گرفتار می‏سازد.(وطن دوست،ص 222)
    فلاح و رستگاری در عمل
    فلاح و رستگاری که به معنای نجات از بدی‏ها و رسیدن به خیر و نیکی است.
    عمل صالح، پس از ایمان، بزرگترین بهایی است که خریداران فلاح و رستگاری را به منظور به دست آوردن آن کمک بسیار می‏کند. فلاح و رستگاری را میوه‏ی شیرین پرهیز از ناشایستیها معرفی کرده است، چراکه رفتارهای ضد ارزشی در فرهنگ قرآن، لغو و بیهودگی است و پرهیز از لغو و بیهودگی‏ها، رستگاری را دنبال دارد.(وطن دوست،ص 1382،222)
    « در حقیقت، مؤمنانی که در نمازشان فروتنی می‏کنند، رستگار شدند.»( سوره مؤمنون آیه‏ی 2-1)
    « مؤمنان! ربا را که سود نا مشروع است، چند برابر مخورید و از خداوند پروا کنید! باشد که رستگار شوید.»( آل عمران،130)
    در فرهنگ قرآن، فلاح و رستگاری، ثمره‏ی اعمال صالح است، هر نوع لغزش و گناه نیز آفت رستگاری است که فرمودند:« بدکاران رستگار نخواهند شد»( یونس /17)
    « همچنان که به دروغ سخن گفتن درباره‏ی خدا آفت رستگاری است.»( یونس69، نحل 116)( وطن دوست، ص 223)
    عمل صالح، آبشخور کمال آدمی
    کمال انسانی، متاعی بی‏بدیل و گرانبهاست که تنها خردمندان، خریدار آن هستند که بالطبع، هر خریداری به قدر همتی که دارد، از آن بهره می‏برد.
    برای به کف آوردن کمال زحمت‏ها و سختی‏ها باید کشید. با این وجود، کمال، نایافتنی نیست.
    پیامبر اکرم( صل ا... ‌علیه‌‏و‏اله‏‌و‌سلم) در پاسخ به سؤال که« کمال چیست؟» فرمود: کمال پرهیز از ناخشنودی‏های خداست.
    از جمله ابزارهایی که آدمی را در دست یابی به کمال، یاری می‏کند، عمل صالح است که گاه در قالب دانش آموختن صبوری نمودن و میانه روی در امور زندگی و امثال آن، جلوه می‏کند.
    پس باید تا آن‏جا پیش رفت که کمال خدایی در چهره او جلوه‏گر شود و چونان ماه که نور خورشید بر صورت او منعکس می‏شود نور خدایی در صورت و سیرت او منعکس گردد.
    و خداوند عالمیان فرمود:« گنجی پنهان بودم؛ چون دوست داشتم شناخته گردم خلایق را آفریدم تا شناخته شوم.»( وطن دوست، ص 225)
    عمل صالح، سر چشمه مهرورزی‏ها
    ایمان و عمل صالح کششی وی‍‍‍‍‍ژه و معجزه آسا دارد؛ زیرا هرگاه پس از ایمان به خدا، عمل صالح در قالب اخلاق نیکو، پاکدامنی، درست‏کاری و امانت‏داری در او جلوه کند و چونان مغناطیس که ذرات را جذب می‏کند، نمونه بارز آن را می‏توان در پیامبران، پیشوایان معصوم و دیگر پیشوایان پاکدامن یافت.(وطن دوست، ص 226)
    ستردگی محبوبیت ناشی از عمل

    عمل صالح، بازتابی به وسعت عالم هستی دارد و شعاع محبوبیت ناشی از آن، تمام پهنه آفرینش را فرا می‏گیرد زیرا معمار آفرینش، صاحبان اعمال صالح را دوست دارد. و پس از دوستی خدا، اهل آسمان و زمین نیز مهر صاحبان اعمال صالح را در دل گرفته و آنان را دوست دارند؛ چراکه محبت ناشی از رفتار نیک، پرتوی از محبت خداست.)( وطن دوست، ص 227)
    پیامبر اسلام( صل ا... ‌علیه‌‏و‏اله‏‌و‌سلم) می فرمایند: هرگاه خداوند، یکی از بندگانش را دوست بدارد
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    آرزو هایم را به باد میدهم ... مثل قاصدک ... شاید از کنارت عبور کنند ... عطرت را بگیرند و مثل یک جادو تبدیل به یک رویا شوند...


  2. کاربر مقابل از tina عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/