آفتاب: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رونمایی و آغاز به کار سومین شبکه موبایل از ۲ آذر ماه خبر داد و گفت: سیم‌کارت‌های اپراتور ۳ موبایل به قیمت ۱۲۴۸۰۰ تومان و با تعرفه مکالمات دقیقه‌ای ۸۵ تومان عرضه خواهد شد.

اپراتور ۳ تلفن همراه کشور که وابسته به شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی - شستا- است اردیبهشت ماه سال ۸۹ موفق شد بدون سرمایه گذاری خارجی، پروانه بهره‌برداری از سومین شبکه موبایل در ایران را از آن خود کند که زمان لازم‌الاجرا شدن پروانه این اپراتور پس از دریافت گواهی عدم تداخل فرکانس از رگولاتوری و پرداخت مبلغ حق الامتیاز اولیه ۳۱ مردادماه سال ۸۹ بود و براساس آن تامین تله‌کام ۹ ماه فرصت داشت که بهره‌برداری تجاری از این شبکه را آغاز کند.

هم اکنون و براساس اعلام تامین تله کام، شبکه اپراتور ۳ تلفن همراه بعد از ۶ ماه تاخیر از زمان بهره‌برداری در کرج راه‌اندازی اولیه شده و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، راه‌اندازی رسمی و عرضه سیم‌کارت‌های عمومی این اپراتور را از ۱ آذر ماه وعده داده است.

اجازه فروش عمومی سیم‌کارت بعد از ارزیابی کیفیت

رضا تقی‌پور با بیان اینکه اجازه فروش عمومی برای سیم‌کارت‌های اپراتور ۳ بعد از ارزیابی کیفیت ارائه می‌شود خاطرنشان کرد: بعد از تست‌های ارزیابی کیفیت، هفته آینده سیم‌کارت‌های اپراتور ۳ که نسل ۳ ارتباطات سیار خواهد بود وارد بازار می‌شود.

وی با بیان اینکه تعرفه سیم‌کارت و مکالمات با این اپراتور ابلاغ شده است اظهار داشت: تفاوت قابل ملاحظه نسل ۳ ارتباطات سیار با موبایل‌های موجود در کشور بحث موبایل مکالمه تصویری است و نیز در کنار این، بسیاری از خدمات با حجم و سرعت بالا ارسال می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال تصویر، ارسال اطلاعات با حجم بال و استفاده از خدمات بهداشت و درمانی، بانکداری و تجارت و دریافت نقشه و راهنما را از دیگر خدمات ارزش افزوده سیم‌کارت‌های اپراتور ۳ عنوان کرد و گفت: سیم‌کارت‌های اپراتور ۳ با توجه به بررسی شرایط بازار با قیمت ۱۲۴۸۰۰ تومان وارد بازار می‌شود.

مکالمه با اپراتور ۳ گران‌تر از اپراتورهای دیگر

تقی‌پور با بیان اینکه در حال حاضر اپراتور ۱ و ۲ برای ارائه نسل ۳ موبایل با محدودیت پروانه‌ای مواجه هستند و اپراتور ۳ براساس دوره حفاظت تا ۲ سال می‌تواند به صورت انحصاری خدمات نسل ۳ موبایل را ارائه کند گفت: پس از اتمام دوره حفاظت اپراتور ۳، مجوز فعالیت اپراتورهای دیگر برای ارائه خدمات نسل ۳ صادر خواهد شد.

وی قیمت پالس مکالمات با اپراتور ۳ را به دلیل بهره‌گیری از پهنای باند بالاتر گران‌تر از پالس مکالمات اپراتورهای ۱ و ۲ اعلام کرد و گفت: پالس مکالمات این اپراتور به صورت ثانیه‌ای و دقیقه‌ای بنا به انتخاب مشترک خواهد بود و از آنجایی که نسبت به شبکه اپراتورهای دیگر به مشترکان اپراتور ۳ ۶ برابر پهنای باند نسبت به اپراتور ۱ و ۲ تخصیص داده می‌شود هزینه استفاده از این سیم کارت‌ها متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه مشترکان با استفاده از این سیم‌کارت‌ها می‌توانند حجم زیادی از اطلاعات را انتقال دهند گفت: هزینه هر پالس مکالمه با موبایل اپراتور ۳ حدود ۸۵ تومان برای هر دقیقه خواهد بود که این هزینه به صورت خطی و نسبت به استفاده از پهنای باند افزایش می‌یابد.

کنترل شدید وزارت ارتباطات در ورود تجهیزات موبایل به کشور

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عدم اجرای قوانین از سوی شهرداری‌ها در همکاری با اپراتورهای موبایل برای نصب سایت‌های bts را از جمله دلایل کندی توسعه شبکه‌های موبایل عنوان کرد و گفت: شهرداری‌ها باید مکان‌های مناسب را در اختیار اپراتورهای موبایل برای نصب دکل قرار دهند و با وجودی که در این زمینه مصوبه دولت به شهرداری‌ها ابلاغ شده است اما این قانون به صورت کامل اجرا نمی‌شود به نحوی که حتی در برخی مراکز استان‌ها قوانینی به موازات این قوانین وضع شده است که جلوی پیشرفت کار اپراتورها را می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ ادعایی وجود ندارد که آنتهای bts هیچ‌گونه عارضه‌ای نداشته باشند ادامه داد: اما چنانچه این تجهیزات در حد استاندارد باشد قطعاً ضرری متوجه انسان نخواهد شد.

تقی‌پور با بیان اینکه اطراف ما پر از سیگنال‌های الکترومغناطیسی است و تمامی افراد در محیط پیرامون خود این امواج را دارند تصریح کرد که وزارت ارتباطات در مورد ورود تجهیزات شبکه موبایل کنترل شدیدی دارد و پس از تست آن‌ها از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای تست نهایی این تجهیزات را در اختیار سازمان انرژی اتمی قرار می‌دهد و در نهایت نیز تمامی تجهیزات نصب شده گواهی تایید پس از آغاز به کار نیز خواهند گرفت.

وی گفت: آنتن‌های موبایل تنها در فاصله ۱۲۰ سانتیمتری از مرکز دکل ممکن است خطرساز باشد که در این فاصله نیز کسی نمی‌تواند در کنار آن قرار گیرد.

راه‌اندازی رومینگ متقابل میان اپراتورهای موبایل داخلی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین از تصویب آیین نامه رومینگ متقابل میان اپراتورهای فعال در کشور خبر داد و گفت: با تصویب نهایی این طرح، شبکه اپراتورها در داخل کشور می‌توانند یکدیگر را پوشش دهند به نحوی که سیم‌کارت یک اپراتور می‌تواند در شبکه اپراتور دیگر از طریق رومینگ آنتن دهد.

وی با بیان اینکه این آیین نامه در نوبت تصویب نهایی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است افزود: تعویض اپراتور بدون تغییر شماره مشترک از دیگر طرح‌هایی است که مقررات آن تصویب شده و در نوبت تصویب نهایی کمیسیون تنظیم مقررات قرار دارد.

تقی پور اجرای این ۲ طرح را تسهیل امور مشترکان و نیز همکاری متقابل اپراتورها برای سرویس‌دهی بهتر به مشترکان عنوان کرد و در مورد آخرین وضعیت ورود چهارمین اپراتور به شبکه ارتباطی کشور تاکید کرد که این اپراتور، اپراتور دسترسی به فیبرنوری است که برمبنای شبکه‌های نسل آینده – ngn – تمامی سرویس‌های دیتا و صوت و تصویر را در اختیار مشترکان قرار می‌دهد و اجازه صدور پروانه آن از دولت گرفته شده است.

وی گفت: تدوین پروانه اپراتور ۴ مراحل نهایی خود را طی می‌کند و بعد از صدور پروانه، مراحل اجرایی آن شروع می‌شود.

مراسم رونمایی از نام و لوگوی برند اپراتور ۳ تلفن همراه کشور که قرار است سیم‌کارت‌های نسل ۳ را وارد بازار کند ۳۰ آبان ماه جاری برگزار می‌شود.