92414372865857949998


گیت سوپاپ قطعه ای است که ساق سوپاپ داخل ان به بالا و پایین حرکت کرده و کار ان جلوگیری

از حرکت عرضی سوپاپ می باشد گیت سوپاپ بر دو نوع یکپارچه و قابل تعویض می باشد اگر گیت

احتیاج به تعمیر داشته باشد در نوع اول انرا برقو کاری می کنند و در صورت نیاز در حالت شکستگی

گیت تراشکار انرا تراشیده و گیت نو و به اندازه استاندارد بجای ان جا می زنند در نوع دوم انرا تعویض

می کنند برای تعویض گیت سوپاپ انرا از سمت فنر سوپاپ جا می زنند قبل از در اوردن گیت ارتفاع

انرا تا سرسیلندر توسط عمق سنج کولیس یادداشت و یا علامت گذاری کرده تا گیت نو را در ان حد

جا بزنند سپس توسط سنبه مخصوص که قطر خارجی نوک در حدود یک میلیمتر کمتر از قطر داخلی

گیت است را داخل گیت قرار داده و با چکش یا پرس انرا خارج کرده سپس گیت جدید را از طرف فنر

سوپاپ جا میزنند

عیوب گیت

1- گرفتن کربن داخل گیت که توسط دریل و فرچه مخصوص کربن گیری می شود در گیت کربن

گرفته سوپاپ براحتی حرکت نمی کند

2- دو پهن بودن گیت که باعث گیر کردن ساق سوپاپ و علل دیگر خواهد شد و توسط بررسی

قابل تشخیص است

3- سائیدگی گیت و لقی بیش از اندازه ساق سوپاپ داخل گیت . عیوبی که در اثر لقی ساق

سوپاپ در گیت بوجود می اید عبارتند از الف: روغن سوزی در موتورهایی که سوپاپ در

سرسیلندر قرار دارد ب: بدکار کردن موتور در دور ارام بعلت هوا کشیدن از فاصله بین ساق و

گیت در سوپاپ ورودی ج : از اببندی افتادن سوپاپ بعلت هم مرکز نبودن گیت یا سیت



لاستیک گیت سوپاپ

برای جلوگیری از نفوذ روغن به اطاق احتراق یا نشت هوا به داخل می باشد و بر دو نوع می باشد

الف: رینگ لاستیکی که در زیر واشر نگهدارنده فنر سوپاپ قرار گرفته

ب : کاسه نمدی بوده و روی گیت سوپاپ در سرسیلندر قرار می گیرد



سیت سوپاپ

قسمتی از سرسیلندر که نشیمنگاه سوپاپ روی ان قرار می گیرد سیت سوپاپ می نامند

تماس نشیمنگاه با سیت سوپاپ موجب بسته شدن مجرای ورود یا خروج خواهد شد مقدار عرض

تماس بین سیت و نشیمنگاه باید از 2 میلیمتر بوده تا مقاومت گاز را در موقع خروج کمتر کرده و

عمل انتقال گاز بخوبی انجام شود اگر سطح نشیمنگاه سوپاپ باریک باشد سوپاپها بهتر اببندی

می شود ولی سطوح پهن تر نشیمنگاه حرارت سوپاپ را بهتر از خود منتقل می نماید معمولا عرض

سطح نشیمنگاه سوپاپ باید 1 تا 2.5 میلیمتر باشد سیت هایی که پهن تر هستند بوسیله دو فرز

یکی با زاویه 15 درجه و دیگری با زاویه 75 درجه که نتیجه ان سبب کم شدن پهنای سیت شده و

عمل اب بندی بهتر انجام می شود جنس سیت ها از نیکل کرم یا الیاژهای فولادی می باشد سیت

را معموا بوسیله بوش کشهای مخصوص از جای خود بیرون می اورند



عیوب سیت سوپاپ

1- سیت سوپاپ را از نظر خط و خش پله دار شدن وجود ترک داغ و لب پریدگی یا حفره های کوچک

بررسی می کنیم در صورت مشاهده عیوب فوق سیت سوپاپ را با فرز مخصوصی اصلاح می کنیم

2- سوراخهای ریز و خط و خش های جزئی و کم عمق را هنگام اببندی سوپاپ می توان برطرف نمود

87035331336699607772


منبع:mekanik-khodro.epage.ir