فعل های ماضی و مضارع
سلام
قبل از شروع این بخش بگم که کار ما با صفت ها تموم نشده و بعدا دوباره به اون مبحث می پردازیم . در پست قبل فقط خواستم یک حالت ممکن رو گفته باشم . چون دیدم جاش همون جاست بعدا ممکنه یه ذره قاطی بشه.
در ژاپنی فعل ها و صرف اون ها و حالت هایی که بوجود می آید شاید بشه گفت که مهمترین بخش باشه.
انواع فعل
در ژاپنی دو دسته فعل داریم . فعل هایی که به る ru ختم می شوند و فعل هایی که به صدای う u ختم می شن . فعل های دسته اول رو خیلی دوسشون پیدا خواهید کرد چون راحت تر صرف می شن .
تبدیل به حال منفی :
1 - برای افعال る ru که خیلی ساده است . کافی است که حرف مذبور رو با ない nai جایگزین کنید . ( به همین راحتی )
2- برای افعال う u : ابتدا بهتر هست که با چند مثال دقیق متوجه بشید منظور از این افعال چی هست :
مثلا : はなす hanasu (صحبت کردن ) می بینید که به す su ختم می شه و صدای پایانی همان うu است .
あそぶ asobu بازی کردن یک مثال دیگه است . مثال زیاد داره . وجه مشترک هم که معلوم هست . به صدای او ختم می شن .
خوب حالا یک سوال : آقا خوب دسته قبل هم به او ختم می شدند که ؟
جواب : بله درسته . ما فقط داریم اسم می ذاریم . مقصر خود ژاپنی هستند که این جور استعمال کرده اند .مهم نحوه صرف شدن این فعل هاست که در دسته اول به یک صورت و در دسته دوم به صورت های ( یا علی ) دیگر است.
حالا بریم جلوتر شاید برخی از دوستان از یادگرفتن ژاپنی منصرف بشن . فکر کنم پست بعد اولین پرتگاه باشه
حالا نحوه منفی کردنش :
ابتدا صدای う u پایانی رو به あ a تبدیل می کنیم . مثلا هاناسو میشه هاناسا . بعد هم ない nai رو اضافه می کنیم .
ماضی منفی :
حتما می پرسید ( شاید هم نپرسید ، بالاخره من خودم می خواهم بگم ! ) چرا اول ماضی مثبت رو نگفت ؟ خوب جوابش این هست که ماضی منفی خیلی راحت تره !
برای داشتن ماضی منفی ، کافی است ابتدا فعل رو به حال منفی ببرید و بعد حرف い i پایانی رو با かった katta عوض کنید .
مثال : はなす hanasu => はなさないhanasai => はなさかった hanasakatta
یک مثال هم از دسته اول ( ru ) :
てべる taberu => たべない tabenai => たべなかった tabenakatta
معنی این فعل خوردن هست .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)