عضوهيات علمي دانشگاه علومپزشكي قزوين گفت: مصرف بيرويه ترشيها و شورها ريسك ابتلا به سرطان معده را افزايش ميدهد.
دكتر"مصطفي نوروزي"روز يكشنبه بهمناسبت هفته سرطان در گفت وگو با ايرنا افزود: مصرف ترشي و شور تنها بهعنوان چاشني ميباشد و هرگونه افراط درمصرف آن موجب وارد آمدن آسيبهاي جدي به سيستم گوارشي ميشود.
وي بهمصرفكنندگان توصيهكرد از حرارت دادن زياد به روغن پرهيز كنند چرا كه دود ناشي از سوختن روغن حاوي "آكرولنين" سرطان زا ميباشد.
دكتر نوروزي اظهار داشت: سرطانها تا حدود زيادي قابل پيشگيري هستند و تغذيه سالم يكي از راههاي پيشگيري از سرطان است.
وي اضافهكرد: در انار ماده ضد سرطان پروستات به نام فلاونوييد يا اسيد آلاجيك و درپرتغال نيز ويتامين ث و پليفنولهاي فراوان عامل ضدسرطانپروستات وجود دارد.
عضو انجمن تغذيه ايران خاطرنشان كرد: افزايش مصرف سبزي، ميوه و سالاد از نوع ارگانيك كه در توليد آنها از سموم و فاضلاب استفاده نشده باشد بدليل داشتن ويتامين c ، eو فلاونوييد، ريسك ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد.
دكتر نوروزي افزود: همچنين مصرف كرفس بدليل داشتن لوتئولين و پياز به علت دارا بودن مادهاي حلقوي بهنام كرسيتين با خاصيت ضدسرطاني،احتمال ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد.
اين متخصص تغذيه بهشهروندان توصيهكرد تا از نانهاي باگت ساندويجي، لواش و تافتون به علت درصد پايين سبوس، كمتر استفاده كنند و در مقابل از نان پر سبوس نظير سنگگ كه ضد سرطان روده بزرگ است بيشتر مصرف نمايند.
دكتر نوروزي در ادامه افزود: مصرف ماهي دودي و نمك سود شده ريسك ابتلا به سرطان معده را افزايش ميدهد.
وي همچنين در ادامه به شهروندان توصيهكرد، بهجاي ظروف تفلون پلاستيكي و يكبار مصرف از ظروف شيشهاي، استيل و چدن استفاده كنند.
عضو انجمن تغذيه ايران در پايان يادآور شد كه مصرف غذاهاي ضد سرطان نيز بايد در حد اعتدال مصرف شوند
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)