گریپ‌فروت ؛ همیار سلامتی

13157274653
گریپ‌فروت به مدد آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد، همانند میوه و سبزیجات دیگر، خاصیت ارتجاعی رگ‌ها را افزایش می‌دهد و برای همین تأثیر مثبتی روی گردش خون دارد.
گریپ‌فروت میوه‌ای از خانواده‌ی مرکبات است که پوست زردی دارد و مزه‌ی آن ترش است.
گریپ‌فروت زیر آن پوست ضخیم خود، گنجینه‌ای از خواص مفید است که سلامتی را تضمین می‌کند. این میوه باعث کاهش وزن می‌شود، ضد دیابت است، با کلسترول بالا مقابله می‌کند، ضد عفونی کننده و حتی ضد سرطان است. علاوه بر این، گریپ‌فروت جریان خون را راحت‌تر کرده و برای قلب نیز مفید است.
گریپ‌فروت: لاغر کننده‌ی فوق‌العاده موثر

گریپ‌فروت حامی خوش اندامی شما خواهد بود. دکتر کریستین سی‌یور در این باره می‌گوید:« در هر 100 گرم گریپ‌فروت که برابر با حدود نصف آن است تنها 41 کالری وجود دارد». برای همین می‌توان با خیال راحت از آن برای تهیه غذاهای دلچسب استفاده کرد. به عنوان مثال می‌توانید از گریپ‌فروت در سالادتان یا به جای سرکه‌ی سس سرکه (نوعی سس سالاد که با سرکه و روغن زیتون تهیه می‌شود) استفاده کنید.
دکتر سی‌یور تاکید می‌کند که گریپ‌فروت حاوی فیبرهایی است که به عبور مواد غذایی از روده کمک و ترشحات گوارشی را تحریک می‌کند.
گریپ‌فروت: با کلسترول بالا مقابله می‌کند

دکتر کریستین سی‌یور می‌گوید: « اگر میزان کلسترول خون‌تان بالا است مطمئن باشید که گریپ‌فروت شایستگی قرار گرفتن بر سر میز غذای‌تان را دارد». بر اساس پژوهشی که در سال 2004 انجام گرفت؛ دو گروه از افرادی که از کلسترول بالارنج می‌بردند مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه اول روزانه یک عدد و گروه دوم دو عدد گریپ‌فروت صورتی مصرف کردند.
پس از گذشت یک ماه از آغاز این رژیم، محققان متوجه کاهش میزان تری گلیسیرید و کلسترول خون گروه دوم شدند. آزمایشات دیگری که در آزمایشگاه و روی حیوانات مشابه انجام گرفت نیز از فواید گریپ‌فروت حکایت داشت. اما هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست که بتوان ثابت کرد گریپ‌فروت به تنهایی از عهده‌ی درمان کلسترول مُضر(LDL) بالا بر می‌آید.
گریپ‌فروت: ضد سرطان است؟

آب گریپ‌فروت به تنهایی از عهده‌ی درمان یا پیشگیری از سرطان بر نمی‌آید. اما به دلیل این که سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست قدرت دفاعی بدن را در برابر برخی از فرایندهای سرطان زا افزایش می‌دهد.
برخی از آزمایشات انجام گرفته نشان داده‌اند که ریزمغذی‌های گریپ‌فروت از جمله نارانژنین (naringenin) و لیمونین، سرعت تکثیر سلولی را در لوله‌های آزمایش کاهش می‌دهند.
گریپ‌فروت: کاهش احتمال ابتلا به دیابت

گریپ‌فروت تأثیری در درمان بیماری دیابت ندارد اما در کاهش پدیده‌هایی که به مقاومت انسولین دامن می‌زنند، موثر است. این مقاومت، سوخت و ساز چربی‌ها و قندهای خون را به هم زده و باعث خطر ابتلا به دیابت، چاقی مفرط و کلسترول خون بالا می‌شود.
البته توجه داشته باشید که محققان همچنان روی تأثیر گریپ‌فروت بر دیابت مطالعه می‌کنند. پژوهش‌های منتشر شده حاکی از تأثیر مثبت آن روی حیوانات دارد و باید منتظر نتایج جدیدی بود تا با قطعیت زیاد در این خصوص نظر داد.


13157274654

گریپ‌فروت: دوستدار قلب و جریان خون


مسلماً اگر گریپ‌فروت تأثیر مثبتی بر کاهش کلسترول دارد، برای شریان‌ها نیز مفید است.
البته انجام یک سری پژوهش‌های مختلف، خواص دیگری برای این میوه‌ی پرخاصیت قائل شده‌اند. در واقع گریپ‌فروت به مدد آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد، همانند میوه و سبزیجات دیگر، خاصیت ارتجاعی رگ‌ها را افزایش می‌دهد و برای همین تأثیر مثبتی روی گردش خون دارد.
عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت: ضد عفونی کننده

عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت یک ضدباکتری و ضدویروس قوی محسوب می‌شود. استفاده‌ی روزانه 3 مرتبه از چند قطره عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت از ابتلا به بیماری‌های عفونی زمستان پیشگیری می‌کند. در واقع این عصاره مقاومت بدن را در برابر عفونت‌ها بالا می‌برد. جالب این است که بدانید عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت در برابر باکتری‌های مضر وارد عمل می‌شود و در برابر باکتری‌های مفیدی که جداره‌ی مخاط و روده‌ها را می‌پوشاند عکس‌العملی نشان نمی‌دهد و به سیستم ایمنی بدن یاری می‌رساند.
گریپ‌فروت : دوستدار پوست

از عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت برای درمان مشکلات پوستی نیز می‌توان استفاده کرد. به این ترتیب که 2 یا 3 قطره از این عصاره را در یک لیوان آب حل کرده و روی پوست بمالید. این محلول زخم‌های جزئی، قارچ‌ها و تب خال‌ها را رفع می‌کند. البته توجه داشته باشید که بعد از استفاده از این عصاره در معرض نور خورشید قرار نگیرید چون امکان دارد لک‌هایی روی قسمت‌هایی که از این محلول زده‌اید ظاهر شود.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که افزودن چند قطره از عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت به آب آبیاری گیاهان خانگی آن‌ها را از آسیب قارچ‌ها، کپک‌زدگی و لکه‌های قارچی در امان داشته‌اید.
گریپ‌فروت: سرشار از ویتامین

نصف گریپ‌فروت، سه چهارم نیاز روزانه‌ی ویتامین C یک آدم بزرگ‌سال را تأمین می‌کند. از این گذشته این میوه‌ی پرخاصیت حاوی مقداری ویتامین B5 است که برای استحکام ناخن‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. همچنین گریپ‌فروت سرشار از فلاوونوئیدها است که با پیری زودرس مقابله می‌کند. در نهایت باید بگوییم که گریپ‌فروت های قرمز یا صورتی حاوی بتاکاروتن و لیکوپن هستند که با سرطان و بیماری‌های قلبی مقابله می‌کنند.
یک تذکر ضروری

توجه داشته باشید که زمان مصرف دارو از گریپ‌فروت استفاده نکنید زیرا این میوه عملکرد دارو را بر هم زده و باعث کاهش یا در برخی موارد باعث افزایش تأثیر دارو شده است، بنابراین توجه داشته باشید روزهایی که باید دارو مصرف کنید از خوردن آب گریپ‌فروت خودداری کنید و در صورت تمایل به نوشیدن آن باید یک فاصله‌ی زمانی حداقل 4 ساعته ایجاد کنید.