نیمی از کاربران جهان از برنامههای دزدی استفاده میکنند!
وبلاگینا: شاید خواندن عنوان این خبر چه برای کاربران داخل ایران و چه برای آنهایی خارج از این محیط زندگی میکنند بسیار تعجب برانگیز باشد؛ اما صحت دارد! طی تحقیقات اتحادیه کسب و کار نرمافزاری (BSA ) که شرکتهای بزرگی نظیر ادوبی، مایکروسافت، اپل، اینتل و دل عضو آن هستند، حدود نیمی از کاربران کامپیوتر جهان (۴۷ درصد)، نرمافزارهای خود را بهصورت غیر قانونی تهیه میکنند و نکته جالبتر اینجاست که نسبت به انجام این کار حساسیتی ندارند.
بر اساس این گزارش (دریافت نسخه کامل )، BSA بررسی خود را روی ۱۵۰۰۰ کاربر کامپیوتر/مصاحبه آنلاین از ۳۲ کشور جهان (غیر از ایران) انجام داده است؛ بهعبارتی، ۴۰۰ الی ۵۰۰ کاربر برای هر کشور. این گزارش نشان میدهد که سطح قانونشکنی در این زمینه از سوی کاربران بسیار متفاوت است و از نصب نرمافزار با لایسنس واحد روی چندین سیستم تا دانلود برنامه از شبکههای P2P را شامل میشود. عدم وجود آموزش صحیح در این مورد، یکی از دلایل ایجاد این مشکل عنوان شده است.
چین در این زمینه، مقام اول را در مقایسه با سایر کشورها دارد. ۸۶ درصد از کاربران کامپیوتر چینی، نرمافزارهای خود را به شیوه غیر قانونی تهیه و نصب میکنند. کشورهای نیجریه و ویتنام، هر کدام با داشتن نسبت ۸۱ و ۷۶ درصد از کاربران سارق دنیای نرمافزار، در قعر این جدول جای دارند. بسیاری از این کاربران بر این باور هستند که این یک شیوه رایج است و احتمال در خطر افتادن آنها در رابطه با این موضوع بسیار بعید خواهد بود.
طبق همین گزارش ، سال گذشته مبلغ 59 میلیارد دلار ارزش نرمافزاری برنامههای تولیدی بهدلیل سرقت آنها از بین رفته است. رتبه برتر این لیست به آفریقای جنوبی (با تنها ۲۱ درصد کاربر قانونشکن)، بهعنوان کشوری که بیشترین پایبندی به قانون کپیرایت نرمافزاری را دارد متعلق است. کشورهای آلمان، فرانسه، کانادا و هند به عنوان دیگر کشورهای برتر در زمینه رعایت حقوق نرم افزار، رتبههای بعدی این لیست را در اختیار دارند و آمریکا نیز کشور یازدهم فهرست است.
به نظر شما اگر این تحقیق برای کاربران ایرانی نیز اعمال میشد، جایگاه کشور ما کجای این فهرست قرار میگرفت؟
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)