تکنولوژی اطلاعات زمینه ایست که در سالهای اخیر گسترشی سریع داشته است بطوریکه شاخه‏های کاربردی کاملا جدیدی تحت این عنوان قرار گرفته است.یکی از شاخه های تکنولوژی اطلاعات که اخیرا مورد توجه متخصصان قرار گرفته موضوع آموزش از راه دور می باشد. یعنی اینکه بتوان از اینترنت که بتدریج در کنار فراگیرترین رسانه های جهان قرار می گیرد برای آموزش جدی و کارآمد استفاده کرد. با توجه به اینکه توانایی های اینترنت و برتری های آن بر سایر رسانه ها به هیچ وجه قابل انکار نیست.
اولین سئوال این است که روش های آموزش سنتی که عبارت است از مجتمع های آکادمیک برمبنای حضور فیزیکی استاد و دانشجو در محلی خاص و در زمانی خاص چه عیب هایی دارد یا ، حداقل استفاده از اینترنت به عنوان یک جایگزین دارای چه امتیازاتی نسبت به آموزش کلاسیک خواهد بود.
مزیتهای آموزش از راه دور عبـارتند از اینکه صـرفه جویی قابل توجه ای در هزینـه ها ی آموزشی می‏شود که قابل چشم پوشی نیست. دیگر آنکه نیازی به مجتمع های ساختمانی آموزشی نمی‏باشد. دانشجویان در هر زمانی از شبانه روز می تواننددر کلاس درس مجازی حاضر شده و از آموزش ها ی لازم استفاده کنند.
مزیت دیگر، امکانات چند رسانه ای است که کامپیوتـــر جهت بهبودآموزش در اختیار کاربر قرار می‎دهد. در کنار تمام این مزیتها ، امکان اتوماسیون کامل کارهای ضروری آموزش قرار دارد .از ثبت نام دانشجویان گرفته تا تهیه کارنامه های آنان.
با توجه به پیشرفت روز افزون علوم کامپیوتر ، مخصوصاً در شاخه ارتباطات و شبکه های کامپیوتری و اهمیت روز افزون آموزش در جامعه کنونی بر آن شدیم که در ارتباط با " آموزش از راه دور از طریق شبکه جهانی اینترنت " بیشتر صحبت کنیم.
منظور از آموزشگاه مجازی، آموزشگاهی می باشد که امکانات آن از طریق شبکه جهانی اینترنت قابل دسترسی باشد وعناصر اصلی یک آموزشگاه بطور فیزیکی وجود نداشته و به طرق مختلف شبیه سازی شده تا همه افراد بدون هیچ محدودیت مکانی و زمانی بتوانند از امکانات آن استفاده کنند.
هدف اصلی از بین بردن محدویت های مکانی و زمانی برای تمام افراد جامعه می باشد تا تمام افراد جامعه با صرف کمترین انرژی، وقت و هزینه از این امکانات استفاده کنند

ایزبان