پژوهشگران دانشگاه استنفورد كشف كرده اند كه انگل تاكسوپلاسما برای بازتولید خود، مو ش های صحرایی نر میزبان را با فریب جنسی، غذای گربه ها می کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، هنگامی كه موش صحرایی نری حضور یك موش صحرایی ماده را حس می كند، با پیش بینی یك موقعیت رمانتیك، بخش ویژه ای از مغز او توسط كنش های عصبی روشن می شود. پژوهشگران دانشگاه استنفورد اكنون كشف كرده اند كه در موش های صحرایی نری كه آلوده به انگل تاكسوپلاسما هستند، همان ناحیه از مغز آن ها با حس بوی ادرار گربه، با همان قدرت به فعالیت می افتد.
پاتریك هاوس، عصب شناس دانشكده پزشكی در این باره می گوید: ما كنش در مسیری را مشاهده می كنیم كه معمولا چگونگی واكنش موش های نر به موش های ماده را كنترل می كند، بنابراین رفتاری كه ما در واكنش به بوی ادرار گربه مشاهده می كنیم، ممكن است رفتاری ناشی از كشش جنسی باشد. من نمی گویم كه موش ها مجذوب شده اند، اما به یقین كمتر می ترسند. در هر صورت، مشاهده فعالیت در مسیر كشش جنسی، عجیب و غریب است.
وی می افزاید: برای یك موش، ترس از گربه منطقی است؛ اما روده كوچك یك گربه، تنها محیطی است كه تاكسوپلاسما می تواند خود را از نظر جنسی بازتولید كند؛ بنابراین برای این انگل، حیاتی است كه خود را وارد سامانه هضمی یك گربه و چرخه زندگی خود را كامل كند.
هاوس در ادامه توضیح می دهد: بر این اساس، به سود انگل است كه موش میزبان خود را در وضعیتی قرار دهد كه توسط گربه خورده شود. ترس هم كه نباشد، مقاومتی نیست و غذای گربه، آماده خوردن است.
بر اساس این گزارش، دانشمندان شگرد تاكسوپلاسما را از سال ها پیش می دانسته اند، آن ها در واقع می دانستند كه به نظر می رسد موش های مبتلا به این انگل ترس خود از گربه را از دست می دهند.
جزییات این پژوهش در شماره ۱۷ آگوست Public Library of Science ONE منتشر شده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)