براي حفظ سلامتي بدن، غذايي كه ميخوريم بايد سالم و مقوي باشد. به اين منظور بايد مواد غذايي سالم انتخاب و به روش بهداشتي و مناسب نگهداري شود.
براي بهداشت كلي مواد غذايي لازم است تا حد امكان از فروشگاههايي كه فروشندگان آنها شرايط بهداشت مواد غذايي را رعايت ميكنند، خريد شود.
لازم است به تاريخ توليد، انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه شود و از خريد مواد غذايي كه تاريخ مصرف آنها گذشته است پرهيز شود.
همچنين لازم است گوشت، مرغ و ماهي پس از خريد ساير مواد غذايي خريداري شوند، از خريد بستههاي غذايي آسيب ديده و معيوب اجتناب شود.
توجه داشته باشيد غذاهاي منجمد شده در دماي فريزر (20 درجه زير صفر) مانند انواع گوشت، ماهي و سبزي حداكثر تا سه ماه قابل نگهداري است نه بيشتر. براي رفع انجماد گوشت و ساير مواد غذايي قرار دادن در يخچال روش مطمئنتر و بهتري است.
نان را از فروشگاهها و نانواييهايي تهيه كنيد كه اصول بهداشتي را رعايت ميكنند. از روزنامه براي بسته بندي و حمل مواد غذايي به ويژه نان استفاده نكنيد و همچنين براي جلوگيري از بيات شدن نان را در ظروف در بسته و در فريزر نگهداري كنيد ولي سعي كنيد تا حد امكان نان را به مقدار نياز روزانه خريداري كنيد.
غلات را در ظروف در بسته و در محيط خشك، تاريك و خنك و در معرض جريان هوا نگهداري كنيد.
هنگام خريد ميوه و سبزي توجه داشته باشيد كه ميوه و سبزي از سطح زمين فاصله داشته باشند. در انتخاب ميوه و سبزي دقت داشته باشيد كه حتما تازه، سالم و تميز باشند. هنگام حمل مواد غذايي بايد براي جلوگيري از آلودگي، سبزيها و ميوهها را جدا از گوشت، نان و ساير مواد غذايي قرار دهيد. از خريد سيب زمينيهايي كه داراي شكاف، جوانه و زدگي هستند، پرهيز كنيد.
سيب زميني و پياز را در جاي خشك، خنك و بدون نور نگهداري كنيد و به محض جوانه زدن هرچه سريعتر تا قبل از فاسد شدن مصرف كنيد.
همچنين براي نگهداري سبزيها ميتوان از روشهاي خشك كردن و يا انجماد استفاده كرد. بهتر است براي انجماد ضخامت بستهها كم باشد. پس از شستشوي سبزيها آنها را در پارچه نازكي حداكثر به مدت سه روز در يخچال نگهداري كنيد. بهتر است سبزيها را به صورت خام و در بستههاي كوچك در فريزر نگهداري كنيد.
گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها (گردو، بادام و ...) را از فروشگاههايي كه گوشتها را در شرايط بهداشتي نگهداري ميكنند، خريد كنيد. گوشتهاي تازه كه رنگ صورتي يا قرمز روشن، بوي طبيعي و بافتي سالم، قابل ارتجاع و غيرلزج دارند را خريداري كنيد. به تاريخ مصرف روي گوشت بسته بندي شده توجه كنيد و از خريد بستههاي آسيب ديده و تاريخ مصرف گذشته اجتناب كنيد.
مرغ تازه كه سطح آن درخشنده و مرطوب است و بوي غير طبيعي نميدهد را انتخاب كنيد. مرغ مناسب بايد وزني بين يك و نيم تا دو كيلوگرم داشته باشد. از مصرف پوست مرغ جدا خودداري كنيد.
ماهي تازه و سالم بايد داراي ظاهري درخشان با چشمهاي براق و برآمده باشد. بافت ماهي بايد محكم و قابل ارتجاع بوده و فلسها محكم به بدن ماهي چسبيده باشد. وجود لكههاي آبي تيره، سبز و سياه روي شكم ماهي دليل بر كهنگي آن است.
از خريد تخم مرغ شكسته يا ترك خورده خودداري كنيد. در صورت وجود تاريخ مصرف، هنگام خريد به آن توجه كنيد. تخم مرغ را در يخچال نگهداري كنيد. تخم مرغ را براي نگهداري در يخچال نشوييد و تنها قبل از مصرف پوسته بيروني آن را بشوييد.
هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را يكي يكي در ظرف جداگانه شكسته و در صورت داشتن لكه و بوي نامطبوع از مصرف آن خودداري كنيد.
هنگام خريد حبوبات نيز دقت شود كه عاري از سوراخ و آفت زدگي باشند. براي نگهداري حبوبات آنها را در ظروف دربسته در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد.
هنگام خريد شير و فراوردههاي پاستوريزه نيز به تاريخ توليد و مصرف آن توجه كنيد. بهتر است در صورت مشكوك بودن به سلامت شير قبل از مصرف حداقل به مدت 10 دقيقه آن را بجوشانيد. كشك را به صورت پاستوريزه تهيه كنيد و قبل از مصرف حتما بجوشانيد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)