نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 14

موضوع: مکان هاي ديدني و تاريخي تهران

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    مکان هاي ديدني و تاريخي تهران

    قله توچال - تهران قله توچال که 3957 متر ارتفاع دارد، معروف ترین و مرتفع ترین کوه شمال تهران است.


    قله توچال در 7 کیلومتری (خط تقسیم) دربند قرار دارد. این قله و اطراف آن به علت ارتفاع زیاد در بیشتر اوقات سال پوشیده از برف بوده و به خاطر داشتن هوای معتدل و مطبوع در اواخر بهار و تابستان به ویژه روزهای تعطیل محل تفرجگاه علاقمندان به طبیعت و کوهستان می باشد. پوشش گیاهی مناسب این قله جهت چرای دام مورد استفاده قرار می گیرد.


    حضرت عبدالعظیم (ع) - ری عبدالعظيم از نوادگان ‏‎امام حسن مجتبی‏‎ ‏‎(ع‎ است كه در قرن سوم هجری قمری‏‎‏‎ شهيد و‏‎ در‏‎ شهر ری‏‎ دفن شد‏‎.



    حرم حضرت ‏‎عبدالعظيم (ع) ‏‎يكی‏‎ از زيارتگاههای بزرگ‏‎‏‎ و معتبر شيعيان‏‎‏‎ جهان است‏‎ که به مرور زمان ساخته و بناهای متعلق به آن در دوره های مختلف تاريخی با شکوه زيادی احداث شده اند. اين مجموعه مشتمل بر حرمها، رواقها، مسجدها، ايوانها، صحنها‏‎ و ديگر آثار‏‎ متعلق و وابسته‏‎ به آن است. بقعه های امام زاده‏‎ حمزه برادر امام‏‎ رضا‏‎ (ع)‏‎‎‏‎ و امام زاده‏‎ طاهر از فرزندان امام‏‎ سجاد‏‎ ‏‎‏‎)‎ع‏‎) نيز در همين*‏‎ مجموعه قرار دارد‏‎.‎

    بنای‏‎ اصلی و نخستين اين‏‎ آستانه، در‏‎ نيمه دوم‏‎ قرن سوم‏‎ هجری قمری (قرن نهم‏‎ ميلادی‏‎) تعمير اساسی شد و درگاه‏‎ اصلی ورودی آن كه در سمت شمال قرار دارد، به فرمان پادشاهان‏‎ آل بويه تكميل شده ‏‎و آذين يافت‏‎.‎ هم چنين گنبد مطهر ساخته شد و بعدها با‏‎ روكش‏‎ طلا پوشيده شد.

    قديمی ترين اثر تاريخی اين آستانه،صندوق مطهر است كه از چوب عود فوفل و گردو ساخته شده است. اين صندوق از آثار باستانی نفيس ايران بوده و از لحاظ‏‎ بزرگی كم نظير‏‎ است. چهار طرف* اين* صندوق گران بها كتيبهای به خط نسخ و ثلث برجسته حكاكی شده كه مربوط به سال ساخت صندوق يعنی 725 هجری قمری است. درب منبت کاری سمت مقبره ناصرالدين شاه‏‎ نيز، از ديگر قسمتهای تاريخی بنا است كه قبل از اين كه به صورت آرامگاه درآيد به نام مسجد هلاكوخان خوانده می شد. قدمت اين بنا به سال 848 هجری‏‎ قمری، دوران سلطنت شاهرخ بهادر تيموری می رسد. آثار هنری با ارزشی از جمله* درهای منبت كاری شده با خطوط زيبا و نفيس* مربوط به سده های هشتم تا دهم هجری باقی مانده است. ايوان رواق و سر در بنای آستانه از آثار دوره صفويه و ضريح نقره، آينه* كاری، نقاشی و طلا كاری گنبد از آثار دوره قاجاريه و متعلق به قرن سيزدهم هجری است.


    كاخ مرمر - تهران کاخ مرمر که تخت مرمر یا تخت سلیمان در وسط ایوان آن قرار دارد از کاخ های ساخته شده در دوره معاصر است.


    . قابل ذکر است که تخت مرمر وسط کاخ به دستور فتحعلی شاه ساخته شده است. احداث این کاخ از 1313 تا 1316 به درازا کشید و معماری آن آمیزه ای از سبک های خاوری و باختری است. این کاخ از سال 1355 تا 1359 موزه بوده است.


    منزل امام جمعه - تهران منزل امام جمعه از بناهای عالی نیمه دوم قرن سیزدهم هجری قمری و محل سکونت امام جمعه تهران در دوران قبل از انقلاب اسلامی بود.



    این بنا دارای اتاق ها و تالارهای متعددی است که داخل آن ها با گچ بری های زیبا تزیین شده است. درب های نفیس، اتاق ها و راهروهای این بنا از نظر دقت و ظرافت در کنده کاری و نجاری چشم گیر است.



    میدان آزادی(میدان شهیاد) - تهران بنای میدان آزادی یكی از بناهای معروف تهران است كه در دوران معاصر- سال 1350 شمسی - ساخته شده است.


    این بنا بهترین نمود از معماری ایرانی و اسلامی می باشد که در ساختن آن دقت و ظرافت بى نهایت به عمل آمده است. بنای برج آزادی در باختر تهران و در ابتدای جاده مخصوص تهران - كرج در زمینی به وسعت 50 هزار متر مربع ساخته شده و هم زمان موزه ای نیز در داخل آن تاسیس شد. سطح زیربنای این برج 400 متر و ارتفاع آن از سطح زمین 45 متر است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  2. 2 کاربر مقابل از sorna عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/