r t kh l t kh
ابتدا آب روي حرارت مي‌گذاريم تا ولرم شود به‌طوري كه نه سرد باشد و نه گرماي آن دست را بسوزاند. پودر خمير ترش را با يك قاشق از شكر داخل آب مي‌ريزيم و در آن را مي‌گذاريم.
r b kh l b kh



21087 102

مواد لازم:

  • كره: 80 گرم


  • آرد: 500 گرم (به ميزاني كه خمير به دست نچسبد)


  • كشمش: 200 گرم


  • شكر: 50 گرم


  • شير: 150 ميلي ليتر


  • تخم مرغ: يك عدد


  • پودر خمير ترش: يك و نيم


  • قاشق سوپ‌خوري


  • آب: 125 ميلي ليتر (نصف ليوان)



روش تهیه :

ابتدا آب روي حرارت مي‌گذاريم تا ولرم شود به‌طوري كه نه سرد باشد و نه گرماي آن دست را بسوزاند. پودر خمير ترش را با يك قاشق از شكر داخل آب مي‌ريزيم و در آن را مي‌گذاريم. مخلوط را در محيطي گرم قرار مي‌دهيم تا حجم آن چند برابر شود. در كاسه‌اي بزرگ تخم مرغ، شير، بقيه شكر، و كشمش و كره ذوب‌شده را مخلوط مي‌كنيم تا يكدست شوند، سپس مايه خمير پف كرده را به مواد اضافه مي‌كنيم و پس از مخلوط‌كردن، آرد را نيز در 3 مرحله به مواد اضافه‌كرده و همه را با هم چنگ مي‌زنيم تا خمير مطلوبي حاصل شود. خمير را در كاسه‌اي گود قرار مي‌دهيم. روي آن را آرد پاشي مي‌كنيم و يك حوله روي خمير پهن مي‌كنيم تا خشك نشود. خمير را به‌مدت يك ساعت در محيطي گرم استراحت مي‌دهيم تا حجم آن 2 تا 3 برابر شود. سپس خمير را داخل قالب كه بهتر است قالب لوف باشد قرار مي‌دهيم و دوباره با همان شرايط خمير را 30 دقيقه استراحت مي‌دهيم. سپس روي آن را با زرده تخم مرغ و زعفران حل شده زرين كرده و به‌مدت يك ساعت روي پنجره وسط فر كه از قبل با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم كرده‌ايم مي‌پزيم.