فایروال ویندوز ایکسپی چیست ؟
فایروال ویندوز ایکسپی، که قبلاً به نام «فایروالِ اتصال اینترنت» شناخته میشد، یک نوع سپرحفاظتی است که روی دادههایی که بین کامپیوتر شما و اینترنت در رفت و آمد است نظارت کرده و محدودیتهایی را نیز بر آنها اعمال مینماید. این فایروال یک دیوار حایل یا یک خاکریز دفاعی بر علیه کسانی است که ممکن است سعی کنند از آن طرف دیوار حایل بدون اجازه و اطلاع شما، به کامپیوترتان دست پیدا کنند. اگر ویندوز ایکسپی شما به سرویس پک۲ مزّین شده باشد، فایروالِ آن، خود به خود فعال است. منتها هر کس که چشمِ دیدن این دیوار حایل را نداشته باشد، میتواند آن را خیلی راحت برچیند و به اصطلاح از کار بیندازد.
● برای باز کردنِ فایروال ویندوز ۱) روی شستی Start کلیک کرده و سپس Control Panel را انتخاب کنید. ۲) در پانل کنترل، روی Windows Security Center کلیک کنید. ۳) اکنون روی Windows Firewall کلیک کنید. توجه! توجه! شما به هیچ وجه مجبور نیستید که از فایروالِ ویندوز استفاده کنید- شما میتوانید هر فایروالی را که دوست دارید، نصب کرده و پشت آن سنگر بگیرید. شما میتوانید چند فایروال را به این ترتیب محک بزنید و سپس در مورد فایروالی که نیازهای شما را بهتر از بقیه برآورده میسازد، تصمیم بگیرید. اگر فایروال دیگری به غیر از فایروال ویندوز را انتخاب کردید، لازم است قبل از نصب کردن آن، فایروالِ ویندوز را از کار بیندازید.
● فایروالِ ویندوز ایکسپی چطور کار میکند هر وقت کسی در اینترنت یا در یک شبکه سعی نماید به کامپیوتر شما متصل شود، اصطلاحاً به آن یک درخواست یا یک تقاضای نامشروع میگویند. هر وقت کامپیوترتان با یک تقاضای نا مشروع مواجه شود، فایروالِ ویندوز جلوی ورودِ آن را میگیرد. اما اگر برنامهای مانند یک پیغامبر فوری را اجرا کرده باشید که نیازمند دریافت اطلاعات از جانب اینترنت یا شبکه باشد، فایروال از شما میپرسد که آیا میخواهید جلوی اتصال را بگیرید یا خیر، یا در واقع آیا اجازهی برقراری تماس را به اومیدهید یا نه! در این شرایط، باید پنجرهای مثل این را ببینید: اگر گزینهی Unblock را انتخاب کنید، فایروال ویندوز یک استثناء قایل میگردد تا در آینده وقتی که آن برنامه نیازمند دریافت اطلاعات بود، دیگر مزاحم شما نشود. در مورد استثنائات بازهم حرف خواهیم زد. ▪ راهنمایی: هر چند میتوانید در مورد بعضی از اتصالات خاص اینترنتی خود، فایروال ویندوز را از کار بیندازید، اما انجام این کار، کامپیوترشما را در معرضِ خطرات بیشتری قرار میدهد.
● فایروال ویندوز چه کارهایی میکند و چه کارهایی نمیکند. w فایروالِ ویندوز کمک میکند تا جلوی ویروسها و کرمهای کامپیوتری را از رسیدن به کامپیوترتان بگیرد. اما اگر سرویسها و کرمهای کامپیوتری از قبل وارد کامپیوترتان شده باشند، نه قدرت تشخیص آنها را دارد و نه وسیلهای برای خنثاکردنشان. به همین دلیل، شما باید یک نرمافزار ویروسیاب نیز نصب کرده و آن را همواره به روز در آورید تا جلوی آسیب رساندنِ ویروسها، و سایر تهدیدات دیگر را به کامپیوترتان بگیرید. در واقع شما باید مانع از آن شوید که از کامپیوتر شما برای سرایت ویروس به دیگران استفاده کنند. w فایروالِ ویندوز برای مسدود کردن یا بازگذاشتن تقاضاهای خاص اتصال، اجازهی شما را میگیرید، اما نمیتواند مانع شما در باز کردن ایمیلهایی با پیوستهای خطرناک شود. بنابراین پیوستِ ایمیلهایی که فرستندهی آنها را نمیشناسید، هرگز نباید باز کنید. حتا اگر منبع ایمیل را میشناسید و به آن اطمینان دارید، بازهم باید نهایت احتیاط را به خرج دهید! اگر کسی که میشناسیدش، برایتان ایمیلی بایک پیوست فرستاد، قبل از باز کردن آن، سطر مربوط به موضوع نامه را به دقت نگاه کنید. اگر سطر مربوط به موضوع نامه را به دقت نگاه کنید. اگر سطر مربوط به موضوع، نامفهوم و بی سروته به نظر رسید، قبل از باز کردن آن، موضوع را با فرستندهی نامه در میان بگذارید. اگر بخواهید، فایروالِ ویندوز پروندهی سوابق تشکیل میدهد و سابقهی تلاشهای موفق و غیرموفق در جهت متصل شدن به کامپیوترتان را در آن ثبت مینماید. این پرونده به عنوان وسیلهی عیبیابی میتواند به دردتان بخورد. w فایروالِ ویندوز نمیتواند جلوی نامههای فلّهای یا هرزه را از وارد شدن به صندوق پستیتان بگیرید. منتها بعضی از برنامههای ایمیل در این مورد میتوانند به شما کمک کنند.
مستندات برنامهی ایمیل خود را بررسی کنید تا نحوهی مسدود کردنِ راه این قبیل ایمیلها را یاد بگیرید. در یک کلام، اگر ویندوز ایکسپی خود را مسلح به سرویس پک ۲ کرده باشید، خود به خود، فایروالِ ویندوز هم فعال شده است. این به معنی آن است که اکثر برنامهها دیگر نمیتوانند بدون حساب و کتاب ارتباطاتِ خود سرانه از ناحیهی اینترنت را قبول کنند، مگر آن که نسبت به بعضی از این برنامهها تبعیض قائل شده، و اسمشان را در فهرست استثنائات قید کرده باشید. از آنجا که ماهیت وجودی دیوار حایل، مانع تراشی برسر راه ارتباط کامپیوتر شما با اینترنت- و بالعکس- است، ممکن است لازم ببینید که در مورد چند برنامهی دیگر نیز که یک ارتباط بی در و پیکر را ترجیح میدهند، استثناء قایل شوید، برای این منظور باید در تنظیمات فایلِ ویندوز دست ببرید و اسم آن برنامهها را به فهرست استثنائات اضافه کنید. به این ترتیب ان برنامهها میتوانند از ورای فایروالِ ویندوز با جهان خارج- که همان اینترنت باشد- ارتباط برقرار نمایند. واردشدن به اینترنت ، بدونِ توسل به فایروال ویندوز یا هر نوع فایروال دیگر، استقبال از خطراتی است که ممکن است به خسارات و صدمات جبرانناپذیری ختم شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)