شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌اي محققان نشانگر آن است كه برخورد يك اتم طلا يا پلاتين با مقدار كمي اشعه ايكس در يك طيف فركانس باريك منجر به توليد جرياني با بيش از 20 الكترون انرژي پايين مي‌شود.
ستاره‌شناساني كه به مطالعه ستارگان و سياه‌چاله‌ها مي‌پردازند موفق به كشفي شده‌اند كه مي‌تواند در نهايت به درمان‌هاي ايمن‌تر و موثرتر سرطان منجر شود.

به گزارش ايسنا، دانشمندان در بررسي‌هاي خود دريافتند كه فلزات سنگين در زمان مواجهه با اشعه ايكس در انرژيهاي خاص از خود الكترون‌هاي كم انرژي منتشر مي‌كنند.

اين كشف احتمال اين امر را بالاتر مي‌برد كه پزشكان بتوانند از كاشت‌هاي ساخته‌شده از طلا يا پلاتين براي از بين بردن تومورها با الكترونهاي كم‌انرژي استفاده كرده و در همان حال بافت‌هاي سالم را در معرض تشعشعات كمتري از آنچه امروز ممكن است، قرار دهند.

سلطانا ناهار، ستاره‌شناس دانشگاه اوهايو در بيانيه‌اي اظهار كرد: ما به عنوان يك ستاره‌شناس از فيزيك پايه و شيمي براي فهم اتفاقات بين ستاره‌ها استفاده مي‌كنيم و خوشحاليم كه توانستيم از همين شيوه براي درمان احتمالي سرطان بهره ببريم.

شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌اي محققان نشانگر آن است كه برخورد يك اتم طلا يا پلاتين با مقدار كمي اشعه ايكس در يك طيف فركانس باريك منجر به توليد جرياني با بيش از 20 الكترون انرژي پايين مي‌شود.

به گفته محققان، اين الكترون‌هاي پرتاب شده مي‌توانند سلولهاي سرطاني را كشته و دي‌ان‌اي آنها را تجزيه كنند. از اين رو پزشكان خواهند توانست نانوذرات فلزات سنگين را در داخل و اطراف تومورها قرار داده سپس آنها را با ضربات مناسب اشعه مورد ضربه قرار دهند.

اين بارش الكتروني مي‌تواند تومور سرطان را از بين ببرد. همچنين اين فرآيند به شدت مواجهه بيمار با تشعشات را در مقايسه با بسياري از شيوه‌هاي تابشي رايج كاهش مي‌دهد.

اين محققان يك دستگاه اوليه ساخته‌اند كه نشان مي‌دهد فركانس‌هاي خاص اشعه ايكس مي‌توانند الكترون‌هاي كم انرژي را از نانوذرات فلزات سنگين آزاد كنند. با اين كه اين دستگاه به توسعه بيشتري نياز دارد، شاهدي بر اصل شيوه بالقوه درمان سرطان به شمار مي‌رود.

محققان اين درمان احتمالي را پس از بررسي آسمان به دست آوردند. آنها به طور خاص تلاش كردند مواد تشكيل دهنده ستاره‌هاي مختلف را براساس چگونگي جريانات تابشي به داخل آنها و سپس خروج از اين ستارگان شناسايي كنند.

اين تيم براي شبيه‌سازي اين فرايندها، مدل‌هاي رايانه‌يي پيچيده ساختند. اين مدل‌ها آنها را به چگونگي رفتار فلزات سنگيني مانند آهن در زمان جذب گونه‌هاي مختلف تابش راهنمايي كرد.

آهن نقش غالبي در كنترل جريان تابش‌ها در ستارگان برعهده دارد؛ اما همچنين در برخي از محيط‌هاي سياه‌چاله ديده شده كه به توليد برخي گونه‌هاي پرتوهاي اشعه ايكس قابل مشاهده از روي زمين مي‌پردازد.

اين محققان در اين زمان دريافتند كه اين مفاهيم از فيزيك اختراتمي فراتر رفته‌اند. اشعه ايكس و همچنين فلزات سنگين در تمام زمان‌ها در درمان‌هاي پرتوي و تصويربرداري مورد استفاده بوده‌اند.

اين محققان اكنون در تلاش براي وسعت بخشيدن به كشفيات خود و استفاده از يافته‌هاي خود در ديگر حوزه‌هاي پزشكي هستند.